Vrah naoko

67%
Vrah naoko
Gary Johnson (Glen Powell) vede trojí život. Pro veřejnost a své studenty je osamělým středoškolským učitelem, pro podsvětí New Orleans jedním z nejvyhledávanějších nájemných vrahů a pro své klienty zhoubou, neboť je vydává do rukou policie dřív, než jim jakoukoli službu prokáže. Životního rutinu mu změní až žena, která má v plánu nechat zabít svého násilnického manžela. Namísto udání jí Gary úmysl rozmluví, a dokonce to vypadá, že by si mohli rozumět i nad rámec jednoho setkání. Ona však stále neví, kým Gary ve skutečnosti je... Černá komedie Hit Man si bezprostředně po své premiéře na filmovém festivalu v Benátkách získala pověst nejvtipnějšího filmu amerického režiséra Richarda Linklatera.



Recenze: Vrah naoko

Kinobox.cz
75%

Prototyp nenáročné, ale příjemné podívané s prototypem hollywoodské celebrity v čele. Vrah naoko si vyhraje se svým námětem a na nic si při tom nehraje. Emoce nikdy nepřerůstají únosnou mez, drama se nikdy nezaryje pod kůži. Ale nejde se zbavit dojmu, že právě tak to tomuhle snímku sluší nejvíc.


Pete69
Pete69
31 382 bodů
6
Hit Man, podle názvu jsem čekal úplně něco jiného.. Český překlad je výmluvnější. Začalo to jako solidní nenáročná komedie a končí to velmi zvláštně.. závěr se mi prostě nelíbil. Celkově je to koukatelná záležitost, která neurazí, ale ani moc nenadchne. Herecké výkony průměrné až dobré, dal bych 55%.
JosefTomas
JosefTomas
9 986 bodů
8
Chápu ten rozpor. Od rejži typu Linklatera, na jehož práci vás odkáži potom (jakože Link later... Chápete...? Jděte do prdele, mně to vtipný přišlo...) asi člověk nečeká "tradiční" podívanou jedoucí podle tříaktové struktury bez sebemenšího náznaku invence. Přijde mi ovšem škoda odsoudit toto režijní cvičení, když je film přitom zatraceně dobrou oddechovkou. Detaily, to je to na čem staví úspěch tento snímek a třeba Powellovo "měnění kabátů" je naprosto bezkonkurenční. Čert vem, že to vzniklo podle článku a že si to Richard s Powellem přepsali víc než já svou bakalářku, protože to je přesně ten feel-good masterpiece, co jsem chtěl vidět. Srovnání s Fincherovým Zabijákem je trochu mimo mísu, neboť téma každého filmu je diametrálně odlišné... Ve výsledku ale chápu to nenadšení, protože je ten film přeci jen na Ríšu trošku moc konveční, ale ten nápad já cením zlatem (nebo něčím hodnotnějším, zlato prý ztrácí hodnotu, takže jděte šperky spláchnout do záchodu a kupte si třeba radši rádiovku), protože hlavní theme filmu dává skrze lehce přiostřený závěr nesmírně pravdivé poselství o životě, za jehož pravdivost se mile rád podepíšu.
hrumsrt
hrumsrt
9 923 bodů
6
Konečně z toho není zase další neflixovský úlet za trapně nezasloužené peníze. Ono to teda úplně zadarmo taky nebylo, ale alespoň jsme od neochvějného streamovacího giganta dostali produkt minimálně obstojný a s klidem sledovatelný.. Pokračující angažmá Richarda Linklatera přináší druhé žánrové experimentování a kdysi slavného režiséra, kterého proslavila především trilogie o vztahu Jesseho a Celine, vidíme v kariérním bodě s jasně pohodlnou a sestupnou tendencí.. Vrah naoko přivádí solidní koncept o postavě vysokoškolského profesora Garyho, který je možná nejvíc cool vysokoškolský zaměstnanec v celých státech. Jako vedlejšák totiž pomáhá místní policii jako volavka, jako nájemný vrah, jehož klienti jsou okamžitě usvědčeni z plánování vražedného aktu. Ideální postava, ve které se může Glenn Powell herecky vyřádit a po strnulém S tebou nikdy zapisuje další solidní komediální výkon, v němž skutečně potvrzuje, že bude v tohle žánru mnohem víc platnější než v jakémkoli pokusu o novodobého akčního hrdinu. K ruce mu tentokrát je k pohlazení hodna Adria Arjona, která je ochotná pro kariéru ukázat skoro cokoli.. Vrah naoko sice představí svůj koncept snad už v názvu a bohužel tvůrci nejsou schopni přijít s čímkoli překvapivým, ale možná to tady je i jedno, jelikož Linklaterovi jde především o divácky velmi vděčnou zábavu.. Kdysi by si Linklater vyhrál s možnou rozdvojenou osobností Garyho, dnes mu jde především o šťastnou tečku osudného setkání ústřední dvojice. Zábava, nic víc, nic míň.. 65%

Dodatečné informace

Původní název:
Hit Man (více)
  • USA Vrah naoko
  • USA Hit Man
  • USA Hit Man: Asesino por casualidad
Premiéra v ČR:
7. 6. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
8,8 mil. USD
Tržby:
5,1 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch