Tajemství a smysl života

72%
Tajemství a smysl života
Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme? Probudíme se, vzpomeneme si? Pomáhají nám bytosti z jiných dimenzí? Dokážeme už pochopit smysl Hry? Kdo je Stvořitel? Kde je Království boží? Blíží se doba odhalení? Odpovědi na tyto a mnohé jiné otázky hledá nový celovečerní film Tajemství a smysl života.



Recenze: Tajemství a smysl života

Kinobox.cz
30%

Dílo Petra Vachlera se tváří jako definitivní odpověď na největší otázky, ale nabízí spíš ideologické pojednání o reinkarnovaných duších a milostném čtyřúhelníku. Někomu film může otevřít oči a přivést jej na cestu poznání, ale cílovou duchovní destinací se kvůli své manipulativnosti a vyhraněnosti nestává. Triky jsou pěkné, herci však nemají co hrát a postavy postrádají životnost i hloubku. Vše kazí i délka a nadužívání postupů a frází, jež najdeme i na motivačních facebookých zdech teenagerů.


Pete69
Pete69
31 382 bodů
6
Nemám rád, když mi někdo vnucuje svůj nepodložený názor pod tlakem a tak na mě bohužel tento film působí. Smysl života = reinkarnace a každý svůj život prožít v souladu se vším.. ok. Zajímalo by mě, kde se berou nové duše, když se planeta přelidňuje a co by potom bylo s dušemi, kdyby obyvatelstva ubývalo. Dále je zde prosazování vegetariánství ( jakoby snad rostlina také nebyla živý organismus ) alternativní medicína nad tu vědeckou... prostě se mi toto nelíbí. Film ale zůstává zajímavou vizuální podívanou, technicky na naše poměry skvělá záležitost. Každý ať si z filmu vezme to, co chce.
lamps
lamps
15 253 bodů
3
Velikášské dílo Petra Vachlera se tváří jako definitivní existenciální odpověď na největší otázky, ale nabízí spíš ideologicky formované motivační pojednání o reinkarnovaných duších a rutinním milostném čtyřúhelníku. Řadě lidí film může otevřít oči a přivést je na cestu poznání, ale za cílovou duchovní destinaci se kvůli své manipulativnosti a okrajové vyhraněnosti považovat nemůže. Triky jsou pěkné, herci však nemají co hrát a jejich postavy postrádají životnost i hloubku, jakou bychom od takto hlubokomyslně zamýšleného vyprávění očekávali. Vše navíc kazí i přehnaná délka a nadužívání totožných postupů a doprovodných frází, které můžeme najít na libovolných facebookých zdech motivujících se teenagerů.
avenis
avenis
10 005 bodů
10
Učebnice, která zasvěceným mnohé potvrdí, připomene a možná i utřídí, na nováčky však zapůsobí chaoticky a zběsile. Co věta, to téma k zamyšlení. Vět je mnoho a v rychlém sledu. Vizuální stránka je bombastická a plně vystihuje Vachlerovo nadšení, s jakým se filmu oddal na 200%. Už se nějakých pár let věnuju tomuto širokému tématu a proto jsem většinu filmu souhlasně prokývala, protože mé vlastní zkušenosti mi to potvrzují. Tedy to, co tvrdí sympatický čmelda, který zpočátku působil odpudivě. Takže všechny ty poučky, rady a bonmoty jsou nahuštěny do obtížně vnímatelné formy, přesto jsou velmi dobře strukturovány.
"Co si máš prožít, tomu se nevyhneš."


Dodatečné informace

Původní název:
Tajemství a smysl života (více)
  • Česká republika Tajemství a smysl života
  • Česká republika Tajomstvo a zmysel života
  • Česká republika The Meaning and Mystery of Life
Premiéra v ČR:
12. 6. 2024
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
13+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch