Manželé Stodolovi

70%
Manželé Stodolovi
Příběh inspirovaný životy skutečného manželského páru sériových vrahů. V sociálně vyloučené venkovské oblasti, která už dávno ztratila životní energii a kde plynou životy bez jakýchkoliv vyhlídek, manželé Stodolovi společně vraždí osamělé seniory, o které společnost ztratila zájem. V popředí vyprávění stojí jejich milostný vztah plný manipulace a závislosti, ale také lásky a oddanosti. Jako pár se vydávají na temnou cestu násilí a zločinu, ze které není společné východisko. Každý z nich musí najít svůj vlastní únik. (CinemArt)



Recenze: Manželé Stodolovi

Kinobox.cz
55%

Manželé Stodolovi nenabízí příběh s komplexně vykreslenými postavami. Nevypráví alegorii společnosti, která vede k zhmotnění lidského zla. Nebuduje reprezentativní rekonstrukci skutečných zločinů a událostí. Jedná se o portrét jedné absolutně zlé a zvrácené postavy. Jestli vám to přijde jako lákavý prospekt, rozhodně má smysl to s tímhle filmem zkusit.


Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
3
Tímto filmem nám bylo nám odprezentováno, že tu nějací Stodolovi byli a že vraždili a okrádali důchodce. Nic moc z toho ale...
Není to psychologické, takže tvůrci nevysvětlují celou řadu okolností, které k tomuhle typu jednání u tohohle typu lidí vedlo. Tvůrci prý nechtěli obhajovat jednání vrahů a chtěli se spíše soustředit na oběti, které nikomu moc nechyběli, a proto i byly tak snadným cílem. Vysvětlování souvislostí však není obhajobou a film se přesto nejvíc soustředí vrahy, jejich toxický vztah a na to, jak Stodolová manipuluje a blbej Stodala se nechává manipulovat. Nejde to ale dost hluboko na to, abych to označil za psychologické drama.
Exploatační to taky není, protože tvůrci nechtěli dělat z vraždění důchodců show. Takové pojetí bych si však velmi užil, protože důchodci udělali v posledních 10 letech mnohé pro to, aby si vysloužili mé pohrdání.
Humoristické to taky není, ačkoliv pro to jsou základy. Divák by mohl být rozesmíván tím, jak jsou ti vrazi úplně tupý a zpíčený, jenže pojato je to jako vážné a dusné drama, které však není příliš napínavé ani zajímavé.
Je to celé takové nijaké. Jakoby se tvůrci báli, aby jim náhodou někdo něco eticky vytknul, až radši natočili poměrně bezpředmětnej, vyprázdněnej a nezábavnej film.
DXMIEN27
153 bodů
5
příběh mohl být lépe pojmutý, člověk kdo nezna backstory, tak bude trochu ztracen, sounddesing mi nesedl, buď to bylo kinem nebo filmem, ale určite frekvence přímo trhal uši
  • herec Jaroslava roli zahrál úžasne


Dodatečné informace

Původní název:
Manželé Stodolovi (více)
  • Česká republika Manželé Stodolovi
  • Česká republika Mr. and Mrs. Stodola
Premiéra v ČR:
29. 2. 2024
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění