Top kina ČR: Druhé Duně stále nedochází dech. Sladký život a Kung Fu Panda ji ale dotahují

Top kina ČR: Druhé Duně stále nedochází dech. Sladký život a Kung Fu Panda ji ale dotahují
Duna: Část druhá | Warner Bros.
Žebříček návštěvnosti se nám tentokrát příliš razantně neproměnil a většina snímků vykazuje standardní propady. Z novinek nezaujala novinka Ethana Coena Panenky na útěku, kterou viděla pouhá tisícovka návštěvníků a ani jeptišce s tváří Sydney Sweeney se moc nedařilo. V žebříčku pak zaujme zejména 8. místo druhého Gumpa. Na další dobrodružství českého pejska přišlo v předpremiérách 3 tisíce lidí a dá se tak očekávat, že o velikonočním víkendu film do žebříčku vtrhne poměrně razantně. Nyní se však pojďme podívat na nejlepší pětici.

5. místo

Neposkvrněná
Neposkvrněná
57%
tržby 991 tisíc Kč / návštěvnost 4 826 diváků / 69 kin
Už na pátém místě tak vidíme nejvýše umístěnou novinku, horor Neposkvrněná se zmiňovanou Sydney Sweeney. Nový horor o jeptišce, které se dějí záhadné věci, pohořel také v USA a už je jasné, že tady vzniknul spíše děsivý propadák než nečekaný hit. Česká návštěvnost zahraniční čísla v podstatě kopíruje. Na snímek o premiérovém víkendu nezašlo ani 5 tisíc diváků, což je na horor velmi slabý výsledek. Vzhledem k tomu, že tyto žánrovky mají ve zvyku o druhém víkendu raketově klesat, se pak dá očekávat rychlý pád do zapomnění. Na horor s jednou z nejžádanějších mladých hereček současnosti celkem zklamání.
Immaculate: trailer | NEON

4. místo

Manželé Stodolovi
Manželé Stodolovi
70%
tržby 1 milion 110 tisíc Kč / návštěvnost 5 498 diváků / 64 kin
Díky nedostatku novinek se nám o jednu příčku výše posunuli Manželé Stodolovi. Snímek o sériových vrazích a jejich toxickém vztahu si znovu připsal minimální mezivíkendové propady, tentokrát klesl o pouhých 14 %. Díky tomu už je jen pár stovek diváků od překonání hranice 50 tisíců návštěvníků. Temné drama pak evidentně nastřádá ještě o pár tisícovek více, větší hitparádu už ale v multiplexech neudělá. I přesto, že se nejedná o komerční hit, se ovšem stala ze Stodolových poměrně solidní trvalka, jež kina rozhodně opustí se ctí.
Manželé Stodolovi: trailer | CinemArt

3. místo

Kung Fu Panda 4
Kung Fu Panda 4
62%
tržby 4 miliony 883 tisíc Kč / návštěvnost 25 385 diváků / 143 kin
Čtvrtá Kung Fu Panda je stále hlavním artiklem pro všechny děti a jejich rodiče, a i když se dá očekávat, že jí druhý Gump příští víkend řadu diváků odloudí, nejspíš se z animáku definitivně stala nová trvalka žebříčku. Pokles mezi víkendy o pouhých 25 % značí, že zvířecí bojovník Po mladé publikum pořád baví a animovaná konkurence se navíc jen tak nedostaví. Snímek tak přepočítává přes 138 tisíc diváků a překonání 200 tisíc se zdá být jasnou záležitosti. A pokud bude výdrž opravdu veliká, není nemožná ani meta 300 tisíc.
Kung Fu Panda 4: trailer, český dabing | CinemArt

2. místo

Sladký život
Sladký život
61%
tržby 5 miliony 696 tisíc Kč / návštěvnost 30 336 diváků / 160 kin
Stále se statečně drží také česká romantika Sladký život. Zatímco mnoho tuzemských žánrovek čeká po prvním víkendu strmý pád, novinka po solidní startu připsala i velmi uspokojivý propad o 36 %. Film má tak již na kontě 95 tisíc diváků a pokud s ním zásadně nadcházející víkend neotřese Gump, minimálně 200 tisíc diváků z kin je jistých. Na dohnání dvou dosavadních tuzemských králů letošního žebříčku – Aristokratky ve varu a komedie Jedeme na teambuilding – to ovšem úplně nevypadá. Režisér a producent Tomáš Hoffman si tak další megahit typu Ženy v běhu nepřipíše, i přesto nebude Sladký život propadákem.
Sladký život: trailer | CinemArt

1. místo

Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
92%
tržby 8 milionů 170 tisíc Kč / návštěvnost 35 231 diváků / 108 kin
První místo zůstává i čtvrtý víkend v řadě nezměněno a takhle dlouho trvající dominanci už jsme tu nějaký pátek neměli. Druhá Duna nadále plní kina nejspolehlivěji a propad o pouhých 32 % ukazuje, že tato událost pořád vábí davy a někteří navštíví kino jistě i opakovaně. Na druhou stranu, Sladký život neztrácí na sci-fi epos mnoho a Paul Atreides bude mít příští týden uhájení pozice před Vladimírem Polívkou, ale také druhým Gumpem a bijákem Godzilla x Kong mnohem složitější. Druhá Duna má na kontě už 377 tisíc diváků a vypadá to, že hranice půl milionu návštěvníků padne do pár týdnů.
Duna: část druhá: 3. trailer | Vertical Entertainment
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinomaniak