10 zajímavostí o hvězdě Duny, Timothéem Chalametovi: Francouzské kořeny i talentovaná sestra

10 zajímavostí o hvězdě Duny, Timothéem Chalametovi: Francouzské kořeny i talentovaná sestra
Duna 2, Paul | Warner Bros.

1. Sestra

Málokdo si uvědomuje, že Timothy má starší sestru, se kterou v současnosti udržuje velmi dobrý vztah. Nicméně, podle jeho vlastních slov mezi nimi v dětství často docházelo ke konfliktům. Pauline Chalamet, jak se „Timmyho“ sestra jmenuje, se také věnuje herectví. Sice nikdy nedosáhla takového úspěchu jako její mladší bratr, ale zahrála si například ve filmu Král Staten Islandu. Zatím její nejznámější rolí je Kimberly ze seriálu Holky z vejšky. Vedle herectví se Pauline věnuje i produkci. V roce 2019 založila produkční společnost Gummy Films, jejímž prostřednictvím produkovala film What Doesn't Float, v němž si zahrála i hlavní roli. Talent a vášeň pro filmový průmysl se zdá být v této rodině společný.
Timothée Chalamet
Timothée Chalamet

Herec

2. Francouzské kořeny

Vzhledem k hercově rodnému jménu se lidé často ptají, zdali je vlastně Francouz. Odpověď není jednoznačná. Sám se narodil v New Yorku, což mu dává americké občanství a v podstatě zde i vyrůstal. Jeho otec však pochází z Francie, odkud se přestěhoval do Spojených států. Zajímavou skutečností je také to, že Chalametova babička z otcovy strany byla původně Kanaďanka, která se později přestěhovala do Francie. Díky těmto kořenům Timothée často trávil letní měsíce ve Francii, kde se samozřejmě naučil plynně francouzsky, což již několikrát prokázal během různých rozhovorů.

3. Lil' Timmy Tim.

Asi nejvtipnějším faktem o nové hollywoodské hvězdě je, že se na škole věnoval i rapu. Mladý Timothy si tehdy přezdíval Lil' Timmy Tim a zkomponoval píseň o své učitelce statistiky, paní Lawtonové. Celou skladbu lze snadno najít na YouTube. Dlouho o této skutečnosti nevědělo širší publikum, až do okamžiku, kdy píseň i s videoklipem ukázala ve své show Ellen DeGeneres. Na gauči u Ellen bylo zjevné, že se mladý herec cítí velmi trapně a o měsíc později u Jamese Cordena přiznal, že ho tato píseň bude provázet celým životem, což je asi pravda.
Timothée Chalamet: Co jste o něm nevěděli! | Kinobox

4. Spider-Man

I přesto, že je Chalamet jednou z nejvýraznějších nových tváří ve filmovém průmyslu, nelze opomenout existenci Toma Hollanda, který je mu velmi podobný. I když mezi nimi neexistuje žádné napětí, srovnání je nevyhnutelné. Jejich role jsou si podobné a oba patří k podobnému typu herců. Drobným úspěchem pro Toma Hollanda může být skutečnost, že na konkurzu o roli Petera Parkera porazil právě Timothéeho. Známý herec se údajně na konkurzu objevil dvakrát a pokaždé odcházel zcela zpocený a ve stresu. Nakonec roli získal Tom, který naprosto exceloval.
Pokud Vás zajímá ještě více nečekaných faktů ohledně Timothéeho Chalameta, pusťte si přiložené video. Tam se mimo jiné dozvíte, za co slavný herec utratil své první peníze a co dokázal jako úplně první muž na světě.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku podle Kinoboxu.
Zdroj: Wikipedia, Variety, Kinobox