Star Wars: Akolytka

56%
Star Wars: Akolytka
Nový seriál ze světa Star Wars nás zavede do éry High Republic, kdy řád rytířů Jedi vzkvétá a galaxie žije v relativním míru. Někdo ovšem začne rytíře Jedi likvidovat a na obzoru se objevují temné síly. Uznávaný mistr Jedi se proto musí postavit nebezpečné bojovnici, s níž ho pojí neveselá minulost. Oba se vydávají po nebezpečné cestě, na níž nic není takové, jak se na první pohled může zdát.




Recenze: Star Wars: Akolytka

Kinobox.cz
40%

První hraný Star Wars výlet mimo éru rodu Skywalkerů skončil debaklem. Internetový hate je sice ve své kritice často mimo, i přesto se ovšem stal z Akolytky scenáristicky a filmařsky bezradný kousek, jenž chce sice říct docela zajímavé a osvěžující věci, selhává ovšem na nejlacinějších berličkách a špatně napsaných postavách. Aspoň, že epické souboje se povedly.

Kinobox.cz
55%

Detailnější nahlédnutí na temnou strany Síly a odlišný pohled na předalekou galaxii se zatím nekonají. Akolytka se profiluje jako mírně nadprůměrná detektivka, co umí pracovat s tajemstvím, ale scénář nezvládá jednotlivé prvky dostatečně rozpracovat a působí dosti roztříštěným a neukotveným dojmem. Kvalita úvodních čtyř epizod je ovšem mírně vzestupná a Leslye Headland si snad ještě nechala pár trumfů v rukávu.


Motinski
Motinski
7 387 bodů
4
Už dlhé roky som tajné dúfal že Disney nájde odvahu vkročiť do nezmapovaných období Star Wars lóru (aspon čo sa týka filmov/seriálov) a hneď po ohlásení som očakávania nastavil naozaj vysoko. Výsledok ale nenaplnil ambície ani náhodou. Acolyte ma množstvo svetlých momentov, prvé dve epizódy sú u mňa 7/10 záležitosť, no lapsusy ktoré neskôr seriál predviedol ma občas dorazili. Nie že by predtým značka nemala slabé chvíľky, no toto zamrzí veľmi. Poďme ale k veci. Vadila mi štruktúra jednotlivých častí. Závery pôsobia useknuté, bez vygradovania, iba nečakaný strih a čierne titulky. Pribehovo skáčeme nešikovne do minulosti takým štýlom že tretia epizóda dostane rozuzlenie až v tej siedmej. Jediná postava ktorá si ma získala je Sol. Jeong-jae Lee nepredvádza bohvieaký výkon, no oproti ostatným pôsobí zmysluplne, dostatočne rozvinuto a s obhajitelnými motiváciami (ajkeď tiež často zbrklými a ku koncu moje fandenie upadalo aj u neho) Scenár sa nepúšťa do rizika (možno okrem pár nečakaných úmrtí), záporak je nudný a celá zápletka vyprázdnená od nápadov. Twinsky ako hlavné charaktery nezaujímavé, s tak schyzofrenickým prepínaním nálad že som si hovoril Pane Bože, prečo. Toľko veci čo dané obdobie ponúka od zákulisia rádu Jedi až po fungovanie republiky alebo jednotlivých planét, všetko je tu iba v náznakoch a krátkych sekvenciach. Efekty, súboje, pár lokalít, to úprimne potešilo, no nestačilo k výnimočnému hodnoteniu. Toľko nezmyselných, podivných a náhodných zvratov som dlho nevidel. Ak vznikne ďalšia séria, dám jej šancu, no budem ju brať s rezervou.
Will_X
Will_X
2 873 bodů
4
Budu si muset znovu pustit vánoční speciál a přehodnotit jeho hodnocení... Tady je všechno špatně od začátku do konce.


Dodatečné informace

Původní název:
Star Wars: The Acolyte (více)
  • USA Star Wars: Akolytka
  • USA Star Wars: The Acolyte
  • USA Akolytka
  • USA The Acolyte
  • USA Аколит
Premiéra v ČR:
5. 6. 2024
Distributor:
Disney+
Země původu:
USA
Čeština:
Star Wars: Akolytka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch