Letní filmová škola bude v Uherském Hradišti nejméně do roku 2019!

Letní filmová škola bude v Uherském Hradišti nejméně do roku 2019!
letni-filmova-skola-bude-v-uherskem-hradisti-nejmene-do-roku-2019-1
Asociace českých filmových klubů (AČFK), která je pořadatelem jedné z největších filmových akcí v tuzemsku,  tedy Letní filmové školy v Uherském Hradišti, se tento měsíc dočkala od domovského města hned dvou dobrých zpráv. Jednak město odpustilo pořadatelům dlužné částky a jednak s pořadateli podepsalo smlouvu o podpoře a spolupráci na dalších deset let.
"V dubnu roku 2008 zastupitelstvo města Uherské Hradiště schválilo Asociaci dlouhodobou půjčku ve výši 4 milionů korun určenou k umoření dluhů vzniklých za minulého vedení," vysvětluje mluvčí AČFK Lenka Zemánková. "Po letošním úspěšném ročníku Letní filmové školy představitelé města navrhli zástupcům pořadatele prodloužení smlouvy a oddlužení pořadatelského subjektu."
Oddlužení Asociace v plné výši jistiny i úroků je kompenzováno částečným snížením každoročního příspěvku, který město na základě smlouvy pořadateli garantovalo. Smlouva s městem Uherské Hradiště nově zaručuje Letní filmové škole do roku 2019 podporu ve výši 1,75 milionu korun ročně.
„Tímto krokem deklarujeme náš zájem na další spolupráci s Asociací českých filmových klubů,“ sdělil Libor Karásek, starosta města Uherské Hradiště. Jako další z pozitivních signálů vůči svým partnerům vnímá krok města i předseda AČFK Petr Korč: "Město Uherské Hradiště dalo jasně najevo, že Asociaci českých filmových klubů vnímá jako významného a perspektivního partnera."
36. ročník Letní filmové školy se v Uherském Hradišti uskuteční od 23. července do 1. srpna 2010.