Anni

Komentáře 28

Od nejnovějších
  1. The Ottoman Lieutenant
    The Ottoman Lieutenant (2016)
    6
    Trochu červená knihovna, ale milý nenáročný film o ideálech, válce a jejím dopadu na lidské vztahy. Líbila se mi kamera a herecký výkon Michiela Huismana, naopak Josh Hartnett byl velmi slabý i díky roli ne příliš názorově vyhraněného lékaře.
  2. Dolores Claiborneová
    Dolores Claiborneová (1995)
    5.5
    Klasická kingovská stísněná atmosféra, tentokrát však oproti např. Misery, která měla podobný nádech, trochu čekání na dramatické vyústění, které ne a ne přijít. Hodnocení diváků mě zlákalo, ale film očekávání nesplnil tak, jak bych od daných herců, režisér a zejména autora předlohy čekala.
  3. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    7.5
    Nabízející se srovnání s filmy o HP nevyznívá pro Zvířata dobře. Roztomile zpracovaní mazlíčci bohužel nemohou zachránit dějovou plytkost a trochu nucenou "vážnou" linku s týraným mladíkem. Konečné až příliš jednoduché zkrocení Johnnyho Deppa je však vyváženo příjemnými hereckými výkony provázejícími celý film a celkovou fantastičností v mudlovském světě :)
  4. Nechte zpívat Mišíka
    Nechte zpívat Mišíka (2017)
    7.5
    Dokumentů o takových osobnostech, které v sobě snoubí obyčejného skromného člověka i rockovou hvězdu, není nikdy dost :) Jsem moc ráda že tento vznikl, a navíc byl zajímavě zinscenován (planeta Mišík). Co mi trochu chybělo bylo více historek ze života muzikantského i osobního - o Vláďovi jsem se prakticky nedozvěděla nic nového, protože ho sleduji dlouhodobě. Film ale potěšil :)
  5. Mělčiny
    Mělčiny (2016)
    7.5
    Nadsazený, ale příjemně chytlavý letní film, ideální před dovolenou u moře :) Blake Lively se snažila a lehkovážnou trpící a bojující surfařku zvládla poměrně se ctí. Fajn je i střídání dne a noci v souvislosti s barevnostním působením filmu, naopak spíš legračně působila scéna kdy Blake mává na návštěvníka pláže a následná jatka.
  6. Příchozí
    Příchozí (2016)
    7.5
    Film jsem trochu podcenila a brala ho jako klasickou mimozemšťanskou zábavu s novým designem. Někde uprostřed jsem pochopila, že bude mít pravděpodobně i hlubší myšlenku, která však byla poměrně předvídatelná, i když milá. Chytrý rodinný film, klidná výprava, graficky zajímavé.
  7. Anthropoid
    Anthropoid (2016)
    8
    Komorně natočený film o události, která se stala osudem velké spousty nevinných lidí. Nečekaně sugestivní a mnohdy poměrně drsné drama, slušné herecké výkony a kamera. Mínusem je pak trochu rušivá angličtina v českých reáliích, a děj ne zcela odpovídající skutečnostem. Přesto zajímavá podívaná, a díky za každý takový film, je třeba si připomínat i temné stránky naší minulosti.
  8. Looper: nájemný zabiják
    Looper: nájemný zabiják (2012)
    7.5
    Klasický námět cestování v čase, zajímavě zpracovaný z pohledu nájemných zabijáků. Paradoxy s časovými rovinami a stejnou osobou hovořící se svým starším já je nutné hodit za hlavu, a pak je to bezva podívaná! Velké plus maskérům, Joseph a Bruce jsou si podobní jako vejce vejci a rozehrávají tak hru o čas a ne/přežití toho druhého!
  9. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    7.5
    Na animák bezva podívaná, skvělý koncept a pěkný příběh. Idea by se však dala daleko lépe zpracovat, nebo zužitkovat v dalších pokračováních či jako seriál. Dokonalé byly přízvuky jednotlivých druhů zvířat a není nouze i o správňácké fórky a analogie a metafory z lidské společnosti. Fajn oddechovka :)
  10. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    8
    Dramatické, skvělé záběry, překvapivě realistické. Příjemné herecké výkony, hlavně Bradley Cooperovi sluší vážné polohy. Clint Eastwood stále ví, co dělá :) Víc takových komorních a nepatetických válečných filmů s jasnou dějovou linkou a neutěšenými kulisami!
  11. Twilight Saga: Nový měsíc
    Twilight Saga: Nový měsíc (2009)
    5.5
    Druhý díl Twilight ságy už mi přišel hodně překombinovaný, vizuální efekty spíše legrační, děj zbytečně komplikovaný a stopáž dlouhá. I tady se ale daly najít světlé momenty - italské lokace, odhalení vlkodlaků, Bellino adrenalinové hazardování aby spatřila Edwarda. Celkově slabší než první díl, ale za úplný brak bych film neoznačila :)
  12. Stmívání
    Stmívání (2008)
    7.5
    Jako teenagerka bych tento film zbožňovala - tajemná linka romantické zápletky, sympatičtí hrdinové, Bellino dilema.. Díky tomuto filmu jsem se do svého teenage já trochu vrátila, a zaměřila se na jiné dobré prvky - zastřená atmosféra, pěkné lokace, soudržnost mezi "dobrými" upíry - v souhrnu nejlepší film z Twilight ságy :)
  13. Moneyball
    Moneyball (2011)
    7.5
    Celkem fajn podívaná, kde Brad Pitt výjimečně uvěřitelně hraje :) Nejde o klasický sportovní film, spíš příběh ze života: líbila se mi Beaneova karierní i osobní dilemata, dobře zahrnuté flashbacky z minulosti i z reálných her. Zkrátka příjemný film na sobotní večer :)
  14. V srdci moře
    V srdci moře (2015)
    7.5
    Klasická dějová linka a příjemný film na nedělní odpoledne :) Nicméně, čekala jsem větší epičnost - střídání přítomnosti a minulosti a celé vyprávění nikoli hlavní postavy mi přišlo trochu navíc, a konec příběhu posádky nepřekvapivý. Příště přidat více námořnické (whalerské) reality, včetně samotných soubojů s kořistí, a méně politiky a deprese.
  15. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    8.5
    Výborné drama, kde nejde ani tak o samotné, možná kontroverzní téma genderu a změny pohlaví, ale o vzájemné emoce a lidskost. Herecké výkony skvělé, zvláště Alicia zdatně sekundovala, Eddie Redmayne má pro mě pořád podobný výraz ve všech filmech, ale zranitelnost a nevinnost umí skvěle. Moc příjemný, zamyšleníhodný film :)
  16. Deadpool
    Deadpool (2016)
    4.5
    Na film jsem šla s čistou hlavou, věděla jsem, že to nebude asi můj šálek kávy, protože komediální akční filmy moc nemusím. Humor byl ale ve většině případů na úrovni Babovřesk, a světe div se, osazenstvo v kině se smálo na celé kolo.. Byl to zase jeden z těch momentů kdy jsem si uvědomila, že není radno se řídit recenzemi, které dávaly skoro 90 %. Oddechovka, neurazí, nenadchne, ale za ten přisprostlý, primitivní humor jsem se místy fakt styděla.. tohle není Marvel, ale jeho parodie.
  17. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7.5
    Ačkoli nejsem žádný fanoušek SW, film jsem jako filmový fanoušek vidět musela :) A byla jsem příjemně překvapená - natočený k poctě staré trilogie, skvělá kamera, klasické a příjemné hudební motivy, výborní a uvěřitelní herci! Jen ten příběh mi přišel trochu slabý, ale zřejmě to do sebe zapadne s dalšími pokračováními :)
  18. Sicario: Nájemný vrah
    Sicario: Nájemný vrah (2015)
    8
    Drsná realita drogového světa! Děj zajímavý, i když trochu předvídatelný, ale hlavní je atmosféra. Úžasná podmanivá hudba, při které mrazí v zádech, zvlášť když stojíte v koloně aut kde kdykoli kdokoli může začít střílet. Hercům se výkony povedly, vykreslení postav bylo realistické, i když člověk si dost dobře nedokáže tento svět představit.
  19. Marťan
    Marťan (2015)
    9
    Neskutečná podívaná! Trochu jsem se obávala nudné one man show, kde ne příliš oblíbený Matt Damon bude sužován depresemi sám na vlastní planetě. Film naprosto předčil má očekávání, a velmi mě překvapil použitý humor. Ridley Scott prostě umí, i když s lehkým americkým patosem. Pojetí nefňukajícího novodobého Robinsona mě jednoduše dostalo! :)
  20. Spectre
    Spectre (2015)
    8
    Jako zarytá fanynka Bondovských filmů s Danielem Craigem jsem se těšila jako malá, až bude další díl na světě. Celkově bych zhodnotila film jako trochu prázdný – nemá už takovou atmosféru, není tak napínavý, akční ani vtipný, a co hůř, přišlo mi, že ani v ději se toho moc neodehrálo. Dám mu ještě jednu šanci a podívám se na něj znovu, v klidu domova, úvodní scéna kde kráčí James Bond po ulici v masce je působivá a hodně mě namlsala, ve srovnání s předchozími Bondy ale bledne přesně jako ta kostra, kterou ztělesňuje.
  21. Sedm
    Sedm (1995)
    7.5
    Klasická temná seance, u které mi dlouho trvalo, než jsem se dostala přes první oběť. Brad Pitt netradičně skvělý.
  22. Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    7.5
    Milá klasika, jeden z nejlepších českých filmů vůbec - úžasné herecké výkony, skvělý děj a historické souvislosti, kultovní hlášky :)
  23. Noční běžec
    Noční běžec (2015)
    7.5
    Klasický Liam Neeson - není náhodou, že za posledních pár let natočil hned několik filmů, kde hraje sice staršího, ale stále dost drsného mstitele svých nejbližších. Ed Harris mu zdatně sekunduje ve své roli mafiánského bosse, Joel Kinnaman je však nepřesvědčivý a ničím nenadchne. Slušná akční podívaná, v rámci žánru velice dobrá.
  24. Bojovník
    Bojovník (2015)
    9
    Jake Gylenhaal tuto roli zvládl skvěle - film není příliš patetický, je vtipný a i přestože se dá čekat téměř happyend (nebýt střelené Rachel), zvládá si udržet drive a dramatickou náladu. Skvělá hudba přesně pasující k prostředí boxu vše výtečně dokresluje!
  25. Shrek
    Shrek (2001)
    8.5
    Jedna z nejlepších novodobých pohádek - nedávno jsem viděla znovu a i po 15 letech mi stále přijde moderní, svižná, úžasně vtipná a příjemná, a to i pro dospělé :)
  26. Počátek
    Počátek (2010)
    8
    Možná až moc velký hype kolem "chápání" filmu - nepřišlo mi to tak složité a nebyla jsem z toho tak hotová, ale jinak zajímavé, neotřelé, příjemné drama.