Shrek

86%
Shrek

Shrek, zelený obr s tykadly mimozemšťanů, žije sice docela sám, ale šťastně ve svém domku na samotě u lesa až do chvíle, kdy je doslova přepaden nekonečným zástupem známých i méně známých pohádkových postaviček, které byly vyhoštěny z království nevzhledného a zakyslého Lorda Farquaada. Ve snaze zjednat pořádek a hlavně vrátit klid do svého příbytku Shrek Farquaadovi slíbí, že vysvobodí ze zajetí obávaného draka krásnou princeznu Fionu a přivede mu ji, aby se stala jeho ženou. S pomocí mazaného oslíka, ochotného pro Shreka udělat cokoli, jen ne zmlknout aspoň na okamžik, obr svůj slib splní, jenže pak se to nějak podivně zamotá, zaplete a zkomplikuje, takže je všechno nakonec úplně a docela jinak...




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
10
Dámy a pánové tohle je král všech animovaných filmů,který daleko za sebou nechal veškerou konkurenci. Shrek nám dal zcela nový pohled na pohádky a ukázal nám,že nemusí být vždy nejlepší držet se zaběhnutých zvyků. Seznámili jsme se spoustou nových a zábavných postav jako je například Oslík,který promlouval hlasem senzačního Eddieho Murphyho. Klobouk dolů před Shrekem,protože právě on začal revoluci v animovaných filmech.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Zelený zlobr je jen jeden.... Skvělý nápad. Oslík i další postavy jsou opravdu směšné. Věřím, že pro děti narozené v novém tisíciletí to bude stejný kult, jako byl pro mou generaci Vlk a zajíc, či Krkonošské pohádky :) První Shrek není ještě tak nakažený všemi postavami světa, je čistý..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jednička se skutečně podařila, ale bohužel, jen těžko se na to vydržím koukat, když vzpomenu na další díly. Tohle je dost možná malicherné, ale mě to brání si ten film užít maximálně.

Dodatečné informace

Původní název:
Shrek (více)
  • USA Shrek
Premiéra v ČR:
19. 7. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
487,85 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Shrek je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Shrek


Podobné


Powered byJustWatch