Shrek

86%
Shrek
Shrek, zelený obr s tykadly mimozemšťanů, žije sice docela sám, ale šťastně ve svém domku na samotě u lesa až do chvíle, kdy je doslova přepaden nekonečným zástupem známých i méně známých pohádkových postaviček, které byly vyhoštěny z království nevzhledného a zakyslého Lorda Farquaada. Ve snaze zjednat pořádek a hlavně vrátit klid do svého příbytku Shrek Farquaadovi slíbí, že vysvobodí ze zajetí obávaného draka krásnou princeznu Fionu a přivede mu ji, aby se stala jeho ženou. S pomocí mazaného oslíka, ochotného pro Shreka udělat cokoli, jen ne zmlknout aspoň na okamžik, obr svůj slib splní, jenže pak se to nějak podivně zamotá, zaplete a zkomplikuje, takže je všechno nakonec úplně a docela jinak...



Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
10
Dámy a pánové tohle je král všech animovaných filmů,který daleko za sebou nechal veškerou konkurenci. Shrek nám dal zcela nový pohled na pohádky a ukázal nám,že nemusí být vždy nejlepší držet se zaběhnutých zvyků. Seznámili jsme se spoustou nových a zábavných postav jako je například Oslík,který promlouval hlasem senzačního Eddieho Murphyho. Klobouk dolů před Shrekem,protože právě on začal revoluci v animovaných filmech.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
10
Animovaný snímek, který svou vizualizací a vyzněním trefil divákovo vidění na celé čáře. Jednoduchý nám dobře známý lidový humor ve spojení s pohádkovými bytostmi a se současnými popovými hitovkami je prostě trefa do černého. Vznikla velmi zábavná estráda, která rozvibruje bránici jak malým, tak i velkým divákům. Shrekova lidskost a city jsou nám velmi blízké a tak i zákonitě sympatické. Bezchybná animace, spousta postav a vyobrazených lokací, narážky na některé známé snímky, což pozná pouze dospělý divák, roztomilost a mnoho dalších důvodů, proč si nenechat tento snímek ujít.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
8
Zelený zlobr je jen jeden.... Skvělý nápad. Oslík i další postavy jsou opravdu směšné. Věřím, že pro děti narozené v novém tisíciletí to bude stejný kult, jako byl pro mou generaci Vlk a zajíc, či Krkonošské pohádky :) První Shrek není ještě tak nakažený všemi postavami světa, je čistý..

Dodatečné informace

Původní název:
Shrek (více)
  • USA Shrek
  • USA Shrek - Der tollkühne Held
Premiéra v ČR:
19. 7. 2001
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
488,63 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Shrek je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Shrek


Podobné


Powered byJustWatch