Nechte zpívat Mišíka

62%
Nechte zpívat Mišíka
Režisérka Jitka Němcová představuje ve svém celovečerním dokumentu životní příběh Vladimíra Mišíka, vynikajícího muzikanta, člověka, který si vždycky stál za svým a nenechal se zkorumpovat ani mocí a metály, ani komercí.



Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Pěkný dokument o legendě českého rocku. Vše ok, má to posloupnost, natočeno velmi dobře, trošku mě iritovalo ztvárnění jeho planety a neodbytná slepice, ale to je věc názoru. Všichni pohodově pili ejlíky , dozvěděl jsem se o Vladimírovi Mišíkovi i něco nového, takže ano. Dobrý dokument.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Aneb jak jde banální námět "životopisný dokument" zpracovat co nejméně přehledným a nejvíce nesnesitelným způsobem. Dokumentaristka nabrala zcela nezajímavý materiál a troufla si ho ještě skrze "ozvláštňování" pomocí více časových rovin a stylizovaných pasáží ne zkrátit, ale dokonce ještě natáhnout na brutálních 100 minut, což je čas, na jaký si smí troufnout jen dokumentarista absolutně přesvědčený o nutnosti každého záběru. Zde parta starých lidí opakuje dokola ty samé věty, nejčastěji "objevující" věci jako stárnutí... nedá se to vydržet a nechce to skončit. Nemá to koncept, strukturu, gradaci. Fušeřina.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Málo zajímavých historek (skoro mě chytl policajt s pistolí, když jsem měl u sebe hodně peněz - a vracení se pro kytaru), divná stylizace (na planetě se slepicí a ledničkou plnou lahváčů) a naopak pojato dost zajímavých věcí nezajímavě (hledání otce). 4/10


Dodatečné informace

Původní název:
Nechte zpívat Mišíka (více)
  • Česká republika Nechte zpívat Mišíka
Premiéra v ČR:
8. 3. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch