vaclav-pilnik

Václav Pilník

Komentáře 33

Od nejnovějších
  1. Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část (2014)
    7.5
    Jak se dalo čekat, kdybych nečetl knihu, v tomto díle bych vůbec nechápal kde se vzalo že katnis je najednou reprodrozd jehož symbol se v předchozích dílech objevuje tak vzácně že se to dá spočítat ne prstech jedné ruky. To se v tomto již ale nedalo nijak napravit. Oproti předchozímu dílu mi připadalo že tento je o něco slabší.
  2. Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    7.5
    Jako celkové hodnocení bych všem filmům dohromady dal 70%. 1. díl byl celkem chudý a podstatné věci byli vynechány, nebo zredukovány tak že nedávají moc smysl. To vše proto aby se místo toho mohla začít rozjíždět lovestorry která je pro příběh vlastně jen okrajová. Bohužel na tom se pak svezla celá serie i když druhý díl, který byl podle mě ze všech nejlepší měl příležitost něco z toho napravit, tak se to nestalo a prostě si jel jenom svoje bez sebemenšího pokusu o nějakou nápravu, takže ve třetím díle začnou katnis označovat jako reprodrozda, i když to vlastně podle toho co se divák dozví a co vidí jen ve filmu nemá žádné opodstatnění. Čtvrtý díl pak vypadá jako kdyby válka s Kapitolem trvala den, nebo dva a vůbec to nereflektuje v čem všem byl Kapitol závislý na krajích. Jistě, 4 filmy jsou vlastně ještě docela krátké aby se do toho dala nacpat celá ta bichle. Muselo se toho dost vynechat, ale hodně věcí se vynechávat nemuselo a filmy by pak dávali větší smysl i tomu kdo tu knihu nečetl, nebo by to alespoň vypadalo lépe, víc vykreslilo atmosféru scény, ale co se dá dělat. Filmy se dají vidět jednou a možná někdy na ně kouknou znova aniž by člověk byl naštvaný že to viděl a užil si nějakou zábavu, ale za sebe si tedy myslím že ta knížka je tedy mnohem lepší.
    • důvody k výsledku popravy byly ve filmu o něco lepší než v knize, kterou jsem četl už 2x a pokaždé mi připadalo že důvody k tomu jak dopadla jsou docela nepřesvědčivé.
    • Efekty a akce.
    • Nemusela to být tolik twinlightovina, když to je vlastně jen okrajová část příběhu.
    • několik zbytečných chyb.
    • chybí nějaké zobrazení důsledků konfliktu v kapitolu
  3. Hunger Games: Vražedná pomsta
    Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)
    9
    Na tomhle filmu si dali záležet teda mnohem víc než na prvním dílu a herci byli snad i zbičováni aby podali lepší výkon, nebo snad na to už bylo konečně dost peněz, nebo možná držel otěže někdo schopnější, nevim. Líbí se mi, že je v tom obsaženo mnohem víc z knižní předlohy. Někdy je lepší film, někdy kniha. Tady bych řekl že lepší už to o moc ani být nemohlo, protože ta alespoň pro mě nejzajímavější část knihy se zfilmovat nedá a to sysly z ženské mysli, ale na jiné úrovni než fantazie nadržené staré panny kterou nikdo nechce jak to tak bývá.... Abych zůstal u filmu tak sice některé efekty se nepovedly tak úplně na 100% a pár drobností a změn by se dalo vytknout, ale pořád byla zábava to sledovat i když mám pubertu dávno za sebou. Nakonec mám pocit že nejslabší na celm filmu byli titulky, protože tak 5-10% jich(a to u originál DVD) bylo docela odfláknutých. Sám sice nemluvím zrovna plynule anglicky, ale když ten rozdíl ve významu poznám i já, tak to asi nebude úplně OK.
    • film se víc drží knižní předlohy.
    • kvalita zpracování je na vyšší úrovni než u prvního dílu.
    • některé efekty jsou slabší i na 7 let starý film.
    • některé souvislosti jsou bez přečtení knihy nepochopitelné. Například reprodrozd, symbol revoluce je skrytý, že ani podle tohoto filmu se vůbec nedá pochopit proč se jím stal když je neviditelný. To moc nedává smysl.
  4. Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    7
    Jistě, celá knížka se do filmu nacpat nedá, ale ten film obsahuje stěží třetinu knihy, a to si myslím že je celkem škoda. Přitom část toho co tam chybí by tam klidně mohlo být. Třeba odznáček reprodrozda, který v příběhu hraje docela významnou roli, se za celý film objevil 2x a vůbec není vysvětleno čím je zvláštní a proč je výsměchem kapitolu. Možná se tuhle část rozhodli vynechat, ale to by byla podle mě docela hloupost. Kapitol je hezky ztvárněný jako město napudrovaných klaunů, ale jeho vztah k ostatním krajům je takový nevýrazný. Já myslím, že ten film mohl být mnohem lepší a zasloužil by remake. Snad víc zabodují další díly. V komentech níže jsem zahlédnul Battle Royal. Ano když se vezmou tyhle dva filmy tohle je proti Battle Royal večerníček pro děti a možná to i bylo ovlivněno stmíváním, upíříma deníkama a podobnýma slátaninama, jenže o Hladové Hry nejsou jen o hladových hrách a to nejzajímavější se nejspíš ani zpracovat nedá, nebo by to způsobilo první světovou dívčí válku ;)
    • Není to nudné
    • Není to pitomé
    • chybí souvislosti
  5. Králíček Jojo
    Králíček Jojo (2019)
    9.5
    Za poslední rok jsem neviděl nic zábavnějšího. Sice je tam několik estetických chyb, ale ty nejsou nijak podstatné a možná mají svůj záměr. Jediné co bych řekl že mělo být lepší jsou scénky s imaginárním Hitlerem, tam jsou ty vtipy i všechno ostatní takové slabší. Humor, drama, tragedie jsou ve filmu šikovně zakomponované že si navzájem nepřekáží. Opravdu výborný film.
  6. Zloba: Královna všeho zlého
    Zloba: Královna všeho zlého (2019)
    7
    I přes několik chyb kterých si nejde nevšimnout a komixově jednoduché postavy to není zas tak špatný film, ale taky nijak zvlášť dobrý. Děj je v podstatě takový standart který ničím nepřekvapí, to samé kouzla a efekty. Co mi vážně lezlo docela na nervy bylo jak se na začátku Růženka a Zloba chovají. Obě jsou protivné jak vyrážka na blbých místech, i když svině má být jen Zloba. K tomu bych ještě dodal že ke kyselosti Zloby zpočátku tak nějak chybí podstatnější důvod a pak zase když už by pomalu mohla být vzteklá, tak je zase rozkolísaná a nerozhodná a jen se tak nějak poflakuje místo toho aby třeba někam letěla děsit vesničany. Zábava na jeden večer to nějaká je.
  7. Terminátor: Temný osud
    Terminátor: Temný osud (2019)
    7.5
    Film se mi líbil, ale mám k němu dvě výhrady. První půlka filmu byla přesně to co bych od Terminátora očekával. Po 5 minutách přešel rovnou do akce a kdyby to tak pokračovalo dál, byl by z toho dost solidní akční film a vůbec by to nevadilo. Jenže pak prudce zabrzdil téměř do zastavení protože byl čas na prohlídku rodinných fotek a nějaké ty dialogy při čaji o páté či limonádě na téma Skynet už není Skynet jmenuje se to jinak, i když je to totéž je důležité ten rozdíl vysvětlit hezky pomalu a v klidu aby to všichni pochopili. No a Terminátora přece nemůžeme natočit bez těch důchodců kteří v něm už hráli (nebo nehráli ale jsou tam ve své digitální podobě). Po tom co hrdinové dolemtají své nápoje film začne znovu pozvolna akcelerovat, aby se do svého konce úrovní akce dohrabal skoro tam kde byl na začátku, ale už to není ono. Film už pak tak docela nepopadne dech protože to nejlepší co nabízí si odbyl vlastně už v první půlce. Kdybych se považoval za fanouška nějakého herce, tak Schwarzenegera. Jenže to se týká spíš filmů které natočil před svojí politickou kariérou. Řekl bych, že když už nebyl T-101 nahrazen nějakým jiným modelem před nějakou dobou, mělo to být teď. Když už ne kvůli tomu že pochází z budoucnosti která nenastala a tudíž jeho přítomnost nedává smysl, tak proto že už si skoro ani není podobný a chvílemi se nepohybuje jako Terminator, ale jako stařec který upustil chodítko těsně předtím než spustili kameru. Snad už se tedy k téhle roli vracet nebude pokud bude ještě někdy nějaký další Terminator a zakončí svojí hereckou kariéru nějakým důstojnějším způsobem.
  8. Ledové království II
    Ledové království II (2019)
    6
    První půlka je vysloveně o ničem a nudná, v druhé půlce se to sice rozjede, ale na první díl ten film tedy nemá vůbec v ničem. Rozebírat to asi nemá smysl jednička byla prostě lepší úplně ve všem na co si člověk vzpomene s vyjímkou toho že vizuální stránka byla zjevně vylepšena, ale ta nebyla špatná ani předtím takže je to úplně bezvýznamný plus. Film co vzniknul za jeden rok asi ani lepší být nemohl, tak alespoň že jednou se to vidět dá.
  9. Anděl Páně
    Anděl Páně (2005)
    8
    S vyjímkou toho že šíří již tak dost nešťastně rozšířený blud, že zámečníci umí odemknout zámek (což neumí skoro žádný zámečník pokud na to nemá zvláštní kurs), je to docela fajn pohádka :)
  10. X-Men: Dark Phoenix
    X-Men: Dark Phoenix (2019)
    4.5
    Po původní trilogii už bylo všechno slabota, takže jsem od toho nic nečekal, ale tohle je nové dno X-menů. Film je celkem nudný, dialogy nejsou ani tak komixově jednoduché jako stupidní, postavy se chovají jak po lobotomii a záporáci jsou nějaký mimozemšťani o kterých se člověk nedozví vůbec nic,.... Škoda slov.
  11. Alfa
    Alfa (2018)
    6.5
    Je to takové idealistické. Já si tedy dobu kamennou představuji nějak víc surovou a tak mi připadá nepředstavitelné, že by nějaký pračlověk z té doby, byl taková citlivka že by odmítal lovit zvířata. Strašné citlivky jsou tam vlastně všechny postavy v tom filmu a projevuje se to neustále. Dialogy jsou takové co dialog to klišé. I tak je to hezký film, hlavně po vizuální stránce je to vážně pěkný. Moc se tam toho neděje, ale co taky chtít od filmu kde je většinou jen pračlověk a první pes na světě. Vlastně je to spíš dobře že tam většinou nikdo další není, jinak by tam třeba bylo víc klišé dialogů ;)
  12. Mythica: Čaroděj
    Mythica: Čaroděj (2016)
    5.5
    Třetí díl už byl už tak nějak koukatelný. Sice tam bylo trochu víc vaty, přehršle slow motion o něčem i o ničem typu někdo zahazuje plášť, někdo se pohnul o krok dopředu a tak podobně, ale třeba při natáčení probíhala studie jak se vlastně člověk hýbe, nebo tak něco. Možná je to u Mythicy nějaká tradice že se při natáčení filmu děje i něco jiného než natáčení filmu. První dva díly byli jasně experiment, na co se divák vydrží ještě dívat. Sorbo sorboval trochu víc než v předchozích dvou dílech, dohromady asi 10 minut, to je sice dost, ale ještě to nezkazilo celý film a navíc je docela možné že už mu po letech došlo že není opravdový Herkules, ale že to byla jenom jedna role. Ostatní herci tentokrát vypadali že vědí co mají dělat, dialogy se nezvrhávaly v nesmyslné blábolení a to je dost velký pokrok. Mythica je film kde je člověk rád když zemře postava jejíž herec je prostě hrozný a to i když je kladná. No Sorbo to nebyl ale nebudu psát spoilery. Je fajn že se můžu těšit že v dalším díle tato postava už nebude, i když tady už mi tak příšerná nepřipadala, ale ta pachuť předchozích dvou dílů jen tak nezmizí. I hudba se zlepšila, tentokrát v hudbě nevyčnívalo sólo na elektrickou kytaru jako výstřik krve v obchodě se svatebními šaty, protože tam vůbec nebylo. Jistě pořád je co zlepšovat, ve filmu je několik dost nelogických chyb, ale když už to dotáhnul k tomu že si toho má cenu všímat, tak už má alespoň nějakou úroveň. Kdo ví, jestli bude každý díl lepší než předchozí, třeba 10. už přestane vypadat jako natočený v minulém století a bude z toho docela dobrý film.
    • je to lepší než předchozí dva díly
    • kameraman natáčí herce a ne jejich nohy
    • chybí sólo na elektrickou kytaru
    • kladná postava, kterou jsem nesnášel konečně zemřela
    • dialogy dávají smysl
    • několik nelogických chyb
    • Sorbo ve větším množství než malém
    • příliš mnoho zbytečných slow motion
  13. Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    10
    Na svojí dobu to byl vážně super film, i dnes se na něj rád podívám. Skvělé kostými, hudba i příběh. Je škoda že Schvarzenegger není o 30 let mladší a dnes už s ním takový film nenatočí. S dnešními technikami by to byl nejlepší fantasy film všech dob.
  14. Mythica: Boj o Darkspore
    Mythica: Boj o Darkspore (2015)
    5
    Bylo to o něco lepší než první díl, ale klidně to mohlo být kratší. Třeba o ty scény, které nejsou moc dobré, pak by to těch 90 minut mělo a vůbec by to nevadilo - verze kterou mám já má asi 104 minut bez titulků. Některé dialogy a scénky jsou dost nezvládnuté. Poslední bitva je taková nepřehledná ale spíš kvůli kameře než že by to bylo schválně a taky není moc zajímavá. Kamera je vůbec taková zvláštní. Kameraman hodně postavy scanuje od nohou až po poslední chlup na hlavě a často jako by ani nevěděl co má točit. Vůbec ty nohy jsou tom často, asi je na foot fetish nebo co. No a stejně jako v prvním díle. Celou dobu tam hraje hudba s píšťalkama, bubínkama, dudama atd. a pak na pár místech do toho najednou začne vřeštět elektrická kytara, která se do toho vůbec nehodí. Asi od toho člověka co tam na to hraje nutně potřebovali peníze, nebo si to nějak nedokážu vysvětlit. Některé herce by možná bylo lepší vyměnit. Třeba Nicola Posener, je to sice kočka ale to je tak jediné co je na ní dobré. Hlavní hrdinka by mohla také hrát líp, ale možná je to taky tím kdo ty lidi řídí, protože zrovna u ní se mi zdá že má celkem zajímavou mimiku, ale prostě jí nepoužívá tak dobře jak by mohla. Takhle byl jeden z nejlepších herců ve filmu Sorbo a to říká vše. I ty další věci jsou takové že by se dali využít lépe, protože tam jsou buď tak nějak nekontrolovatelně na divných místech, že to skoro vypadá že nechali herce ať si před kamerou dělají co chtějí, pak to tak nějak sestříhali do použitelné formy a dali to k doladění hluchému zvukaři. Abych nepsal jen o negativech, jsou tady kupodivu i světlé stránky. Například Sorbo který mi snad poprvé svým projevem nepřipomínal Herkulese. Možná je to tím že je tam jen chvíli, cca 5 minut za celý film. Zřejmě se Sorbo dá brát jen v malých dávkách. Celkově se dá říct, že oproti prvnímu dílu je znát pokrok, zvlášť první cca hodina je docela dobrá. Kvalita filmu se tak vyšplhala již někam k průměru, který se dá jednou vydržet bez toho, aby divák pomýšlel na lobotomii nebo sebevraždu.
    • je to lepší než první díl.
    • Sorbo stále nehraje jako Herkules a navíc je tam jen chvíli
    • asi 2 nebo 3 opravdu špatné scény které ve filmu vlastně vůbec nemuseli být
    • je to zbytečně dlouhé
    • splašený hluchý zvukař
    • místy opilý kameraman ujetý na nohy
    • zřejmě režisér který neumí pracovat s tím co má k dispozici
  15. Mythica: Hledání hrdinů
    Mythica: Hledání hrdinů (2014)
    4.5
    Film dělá dojem, že když vznikal tak byli všichni ožralý na šrot. Možná za něj dostali zaplaceno předem domácí pálenkou. Kdybych měl říct kdo toho vypil nejmíň, tak asi scénárista, který se ožral jen jednou nebo dvakrát, jinak dokonce i hudba, která se místy do filmu vůbec nehodí a místy je to trochu nudné, ale popravě už jsem tedy viděl i mnohem horší. No asi mi to mělo být jasné ve chvíli kdy se tam mihnul Kevin Sorbo, i když alespoň tady možná přestal konečně hrát jako herkules, což je úspěch. I když je to ušité jako košile, kterou jiný nosí místo kalhot a průměrnost je to nejlepší co se dá ve filmu najít, dá se to vydržet. Snad bude další díl lepší.
    • scéna s ohnivým hadem
    • je to odfláknuté
    • místy je to nudné
  16. Shazam!
    Shazam! (2019)
    6
    Na superhrdinský film docela zábavné, ale zas taková pecka to není. Nejde přehlédnout, že dospělí herci se vůbec nechovají jako svoje mnohem mladší já a ani tak nemluví. Je to škoda, pak by to mohla být pořádná legrace, ale takhle je to občas trochu úsměvné, ale to je tak všechno. Pak by taky neškodilo kdyby byl nějaký příběh mezi začátkem a koncem. To je v podstatě vyplněno tím že hrdina objevuje svoje schopnosti a snaží se s kámošem přijít na to jak by si mohl říkat, zatímco plešatý záporák morduje svého fotra, který i po x desítkách let vypadá úplně stejně jako když jemu bylo tak 8 let. Atd. Nicméně i když je film v mnoha ohledech nedotažený a takový polovičatý, není to kupodivu nuda a jednou se vidět dá.
  17. Alita: Bojový Anděl
    Alita: Bojový Anděl (2019)
    9
    Dobrý film, asi nejlepší co jsem letos zatím viděl i když konec byl takový divný. Doufám že bude nějaké pokračování, konec mi připadal takový neuzavřený.
  18. Země na zcestí
    Země na zcestí (2019)
    6.5
    Popravdě čekal jsem to mnohem horší, ale na čínský výrobek tento čínský ekvivalent armageddonu nebyl špatný, dokonce to ani nebyla levná kopie něčeho. Škoda že se sem čínských filmů nedostane víc.
    • efekty
    • příběh
    • občas je to docela vtipné
    • pár scén mi připadalo zmatených
    • některé postavy se chovají divně
    • posledních 5 minut je tak nějak zbytečných
  19. Zvonilka a piráti
    Zvonilka a piráti (2014)
    5
    Tenhle díl sice není tak dětinský jako první, ale řekl bych že je nejslabší. Zvonilka v podstatě zapadla mezi ostatními vílami, je prostě jedna z mnoha. Nijak není vysvětleno jak se piráti dostali do říše víl a ani animace se mi místy nezdála nijak zvlášť podařená. Víly z jiných než letních období tam sice jsou, ale jako by nebyli. Njn pro děti asi dobrý.
  20. Zvonilka a tvor Netvor
    Zvonilka a tvor Netvor (2014)
    7
    Jmenuje se to Zvonilka a není to o Zvonilce, zajímavé. I tak to byl poměrně zábavný film, ale proti tajemství křídel se mi zdál zas o něco slabší. Třeba je škoda že tam nejsou zimní víly a kromě jedné žádné nové potvory.
  21. Zvonilka
    Zvonilka (2008)
    6.5
    Trochu moc jednoduché s hlavní myšlenkou, že jsi co jsi a s tím se nedá nic dělat a kdo tomu vzdoruje a snaží se být něco jiného, není šťastný. No něco na tom je, ale myslím že je zbytečné to vnucovat dětem. Pro starší diváky film není moc zajímavý.
  22. Temné stíny
    Temné stíny (2012)
    6
    Není to moc vtipné a strašidelné už vůbec. Mohlo to být o něco lepší, ale taky mnohem horší. Dramatický je vlastně asi jen závěrečný souboj, v němž každý člen rodiny odhalí své osobní prokletí, ovšem je to jak ve filmu z počátku minulého století.
  23. Vampýrská akademie
    Vampýrská akademie (2014)
    5
    Zas jedna nadržená fantasy. Tohle má rozhodně na svědomí ženská, to ani nemusím hledat. Kvůli kvokání a tokání se to strašně táhne, ale jinak to bylo zajímavé, tedy spíš příběh když už se objevil a sem tam to bylo docela vtipné. Neni tam moc akce.
  24. Drive Angry
    Drive Angry (2011)
    5
    Proč jsou snad všechny filmy s Cagem nějak slabé nebo vadné to nechápu. Začínám si myslet že Cage je záruka nekvality. Akce jsou dobré a naštěstí je jich dost, ale to ostatní...
  25. Lorax
    Lorax (2012)
    3
    Má to sice pěknou animaci, ale jinak je to hloupost snad i pro děti, která se táhne jak smrad.
    • Animace
    • Slabý příběh
    • Nuda
  26. Jack a obři
    Jack a obři (2013)
    7
    Je to spíš pohádka než fantasy a tak nebudu brát v potaz ty až komixově jednoduché postavy když je to pro děti.
    • Efekty
    • Příběh
    • proměnlivá síla a odolnost obrů, kteří sice metají celé stromy ze 150 metrů přes hradby, ale při přetahování se o padací most má jeden obr sílu jen jednoho nebo dvou mužů.
  27. Obr Dobr
    Obr Dobr (2016)
    5.5
    Celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu že koukám na film, kde se na scénář vymočil nějaký francouz. Velká část filmu byla taková divná s dějem vlastně nijak nesouvisející omáčka. Navíc podle mě přímo bije do očí, že obr Dobr roste a smršťuje se podle potřeby scény.... Jednou se to vydržet dá, ale znova už bych to vidět nechtěl.
  28. Čarodějnice
    Čarodějnice (2015)
    4
    Líbil se mi konec, ale jinak byl celý film spíš ukázkou čeho se báli nábožensky retardovaní lidé v dřevních dobách, pro současného člověka nic strašidelného. Také si myslím že někdo bez alespoň povrchních znalostí středověké mytologie a náboženství nemá moc šanci film pochopit. Mohlo to být horší, ale asi ne o moc, mohlo to být lepší a to o dost.