Shazam!

67%
Shazam!

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Ent.)




Recenze: Shazam!

Kinobox.cz
70%

Největší problém je dle mého názoru s tou výše zmiňovanou délkou a přeplácaností. Kdyby se z filmu takových 30 minut vystřihlo, mohla to být nová nadčasová rodinná klasika.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Ještě než přišel letošní Sebevražedný oddíl, tak jsem Shazam! pokládal za nejlepší film ze stáje DC. To z něj momentálně dělá druhý nejlepší film a to zcela zaslouženě. Jako jeden z mála pochopil svou podstatu a snažil se nabídnout uvolněnější podívanou na rozdíl od ostatních filmů ze stáje DC. Zachary byl hlavně trefou do černého a jeho ztvárnění Shazama jen tak neomrzí. Ono 80% co jsem dal je trochu nadhodnocené, ale já se vážně skvělé bavil. No a teď bych si prosil Black Adam!.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Z počátku opravdu zajímavá superhrdinská komedie se pomalu měnila k v klasický kýč a průměrnou akční podívanou. Shazam mě opravdu dlouho bavil svou mladickou nerozvážností a free pojetím superhrdiny, čekal jsem, že to bude pokračovat ve stejném duchu.. ale šlo to dolů. Triky dobré, podívaná je to jako celek vlastně dobrá - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Nemůžu uvěřit, že film s takovým potenciálem a navíc slušným obsazením dopadl jako tak unylá a zoufale nekonečně nudná odrhovačka. Proč to má probůh dvě hodiny? Proč se probůh neděje nic, co by mělo aspoň kousek k tomu být zábavné?


Dodatečné informace

Původní název:
Shazam! (více)
  • USA Shazam!
  • USA Billy Batson and the Legend of Shazam!
Premiéra v ČR:
4. 4. 2019
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
366,08 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Shazam! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Shazam!


Podobné


Powered byJustWatch