AI předpovídá: Kazmův film ujde, nové Želvy Ninja zaválí a Equalizer III slušně uzavře sérii

AI předpovídá: Kazmův film ujde, nové Želvy Ninja zaválí a Equalizer III slušně uzavře sérii
ONEMANSHOW: The Movie | Kazma Kazmitch
Meg 2: Příkop
Meg 2: Příkop
52%
U očekávaného pokračování souboje „Jason Statham versus obří žralok“ svítí lehce nadprůměrná šedesátka. Může se to zdát málo, jednička se však navzdory velkému kasovnímu úspěchu pohybovala v podobných hodnotících vodách. Nemluvě o tom, že snímek režíruje Ben Wheatley (Křížová palba, High-Rise), jemuž nelze upřít některé zajímavé nápady, obvykle ale jeho filmy dopadají průměrně.
Želvy Ninja: Mutantí chaos
Želvy Ninja: Mutantí chaos
73%
Želvy Ninja mají za sebou slušnou filmovou historii. Po oblíbené hrané trilogii (leč trojka má problematickou pověst) vstoupil v roce 2007 do kin slušný, ale dnes již skoro zapomenutý animák. Následně se slávu značky pokusil z produkčního křesla oživit Michael Bay s Megan Fox v roli April O'Neil. A navzdory tomu, jak vysoko plánovaná nová série s rozpačitými recenzemi začala (485 milionů dolarů celosvětově), dvojka už s polovičními tržbami narazila. Aktuální verze je animovaná, má Jackieho Chana jako Třísku a natočili ji lidé zodpovědní za hity Rodinka na tripu, Buchty a klobásy a Apokalypsa v Hollywoodu. S takovým tvůrčím týmem se nelze divit, že naše AI Mutantímu chaosu věří.
Gran Turismo
Gran Turismo
79%
U filmu, který nese stejný název jako slavná videohra, může vysoká predikce zarazit. Gran Turismo však není klasický videoherní kousek. Ve skutečnosti je to životopisná podívaná, navíc má jako vypravěče talentovaného Neilla Blomkampa (District 9, Elysium) a k tomu slibné herecké obsazení (Djimon Hounsou, David Harbour, Orlando Bloom a Geri Horner rozená Halliwell). Ostatně spojení s hrou momentálně odhadům hodnocení neubližuje, protože poslední herní kousky v kinech i u diváků zaválely.
Vocasy na tripu
Vocasy na tripu
75%
Největší dojem na naši umělou inteligenci udělal příběh psíka, kterého jeho majitel vyhodil ve městě, takže se čtyřnohý chlupáč rozhodne, že najde cestu domů a páníčkovi ukousne nádobíčko. Jak může být tohle nad osmdesáti procenty? Režisér má na svém kontě komediální klenot Barb a Star jedou do Vista del Mar a v hlasovém obsazení nechybí žánrem ošlehaný Will Ferrell. I trailery působily extrémně zábavně, dokonce i ten s českým dabingem. A to se stává tak jednou za 10 let.
ONEMANSHOW: The Movie
ONEMANSHOW: The Movie
50%
Kazma vždycky uměl udělat show, takže se nelze divit, že jeho největší prank vyvolává zájem. Bude to ale stačit na celovečerní film? Režisér Andy Fehu, s nímž Kazma na filmu pracoval, jednoznačně nějaké komediální kvality slibuje (Nenasytná Tiffany, Shoky & Morthy: Poslední velká akce), i on se však v rámci hodnocení obvykle pohybuje okolo šedesáti procent. Jakkoli by tak fanoušci a fanynky Kazmy nejspíš čekali lepší predikci, s ohledem na čísla naše AI bohužel nemůže jít výš.
Blue Beetle
Blue Beetle
58%
Vzhledem k tomu, jak mizerně si v posledních letech komiksové filmy ze stáje DC vedou, se 69 % může jevit jako absurdně vysoké číslo. Jenže tu byly i výborně hodnocené sólovky (Muž z oceli, Wonder Woman, Aquaman, první Shazam!), nemluvě o tom, že hlavní hvězda filmu Xolo Maridueña má momentálně dobrý kurz díky seriálu Cobra Kai. Upřímně bychom se nedivili, kdyby tady byla odchylka větší (a to klidně nahoru i dolů). Momentálně se kvalita komiksových filmů odhaduje těžce.
Jízda smrti
Jízda smrti
55%
U akčňáků Liama Neesona obecně platí, že skončí někde mezi padesáti a šedesáti procenty. Jízda smrti získává body navíc za to, že jde o remake solidně hodnoceného španělského hitu El desconocido z roku 2015. Na režijní stoličku navíc usedl Nimród Antal (Revizoři, Předátoři, Motel smrti), takže minimálně na solidní napínavou jízdu by mělo být s takovým vedením zaděláno.
Equalizer 3: Poslední kapitola
Equalizer 3: Poslední kapitola
72%
Denzel Washington nemá tendenci točit špatné filmy, a i když si odskočí k čisté akční komerci (2 zbraně, Nepřítel pod ochranou), pořád je z toho nadprůměrně hodnocená podívaná. Equalizer 3 tak u naší AI atakuje odpovídající hranici, která je sice pod úrovní výborné jedničky, ale stále v dobré společnosti přeci jen o něco slabší dvojky. Ale jak jsme řekli,⁠ je to Washington, takže film úplně mizerný určitě nebude.