Největší filmové pecky, které si na Kinoboxu můžete pustit zdarma

Největší filmové pecky, které si na Kinoboxu můžete pustit zdarma
Trainspotting | 1996 Miramax
Filmy najdete buď ve videosekci celé filmy zdarma, nebo na kartách jednotlivých titulů.
Fighter
Fighter
77%
Pokud fandíte sportovním filmům, drama Fighter jednoznačně nesmíte minout. Snímek vypráví skutečný příběh nevlastních bratrů Dickieho a Mickyho, boxerů z Lowellu ve státě Massachusetts. Starší Dickie (Christian Bale) žije jen ze své bývalé slávy, když v minulosti porazil Sugar Raye Leonarda, významného boxera. To se však stalo již dávno a nyní žije ze vzpomínek a kokainu. Stále nicméně trénuje se svým mladším bratrem Mickym (Mark Wahlberg), který by to rád někam dotáhl. Nezní to možná extra lákavě, ale David O. Russell natočil strhující podívanou s fantastickými herci.
Kick-Ass
Kick-Ass
80%
Jsou komiksové filmy, kde hrdinové zachraňují svět, a to velmi slušně, aby se následně ve velkém mohly prodávat hračky s jejich podobiznou. Pak je tu Kick-Ass, kluk, co se rozhodl stát superhrdinou, i když nemá žádné schopnosti. Zabijačka, nejdrsnější malá vražedkyně padouchů, a Taťulda, její otec, který jí pomáhá a vede ji. Černohumorný a značně krvavý koktejl je jednou z nejstylovějších komiksových adaptací vůbec. Aby ne, když film režíroval Matthew Vaughn (Kingsman, X-Men: První třída). V hlavních rolích září Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage a Chloë Grace Moretz.
Po čem ženy touží
Po čem ženy touží
74%
Dalším tipem se přesuneme téměř o čtvrt století zpátky. Tolik času uplynulo od chvíle, co do kin přišla komedie Po čem ženy touží, v níž Mel Gibson dostal nečekaný dar –⁠ možnost slyšet ženské myšlenky. Řekli byste, že něco takového může být vysněná věc. Jenže když opravdu víte, co si lidé myslí, a jde samozřejmě o věci, které by vám neřekli do očí, velmi rychle se podobná „výhoda“ zají. Svého času obrovský hit a i dnes jedna z nejlepších komedií klasického střihu. Baví a nestárne.
Rambo: Do pekla a zpět
Rambo: Do pekla a zpět
75%
Od komedie přejdeme k té nejdrsnější akci. A když říkám nejdrsnější, myslím opravdu nejdrsnější. Rambova čtvrtá filmová štace, v níž legendární bojovník vyrazí do Barmy, aby partu idealistů dostal na humanitární misi, patří k největším filmovým jatkům, jaké plátno pamatuje. Nejde jen o to, že od určité chvíle je snímek prakticky neutuchající akcí. To, jakým způsobem Sylvester Stallone z pozice režiséra masakruje nepřátele, je něco, co prakticky nemá ve filmové mainstreamové tvorbě obdobu. V jádru (pokud jde o zápletku) nic komplikovaného, ale forma je natolik strhující, že vám film nedá vydechnout.
Jednoduchý plán
Jednoduchý plán
75%
Ještě než se celosvětově zapsal prvním Spider-Manem s Tobeym Maguirem, znali jméno Sama Raimiho hlavně milovníci hororu (za sebou měl trilogii Evil Dead a Darkmana). Když v roce 1998 natočil malý thriller Jednoduchý plán, všechny tím zaskočil. Hlavně proto, jak mu tenhle pokus o vlastní Fargo pěkně vyšel. Dva bratři, uvážlivý obchodník Hank a starší a trochu pomalejší Jacob, najdou v kokpitu zříceného letadla čtyři miliony dolarů. Peníze si přirozeně nechají a co pak následuje, by byla škoda prozrazovat. Hrají Bill Paxton, Billy Bob Thornton a Bridget Fonda.
Harry Brown
Harry Brown
72%
Je starý, je unavený a právě mu zabili nejlepšího kamaráda. Michael Caine v roce 2009 po letech oprášil svou vestu drsňáka a vydal se do temných uliček zúčtovat s mladými grázlíky. A i když je to podívaná doslova s důchodcem v hlavní roli, rozhodně nečekejte nějaké pomalé tempo. Příběh z Anglie sleduje každodenní pouť osamělého muže chaotickým světem, jemuž vládnou drogy, kde ulicemi zní střelba a on už nehodlá nic tolerovat. Je to drsné, britsky stylové a napínavé jak kšandy.
Samotáři
Samotáři
82%
Nějaká ta česká klasika nemůže chybět a Samotáři patří k tomu nejlepšímu, co v porevoluční domácí kinematografii vzniklo. Výborný scénář, vtipné postavy, přesně padnoucí obsazení a nezapomenutelné hlášky. Samotáře netřeba blíže představovat. Jsou fenoménem, o kterém slyšel úplně každý. Pokud jste je neviděli, koukejte to napravit. Poznáte jednu generaci mladých lidí. A pokud viděli, podívejte se taky. Tenhle kousek Davida Ondříčka se nikdy neomrzí.
Trainspotting
Trainspotting
84%
Od české kultovky přejdeme k té britské v podání režiséra Dannyho Boyela. Ve vyprávění hlavního „hrdiny“, asociálního mladíka Rentona (Ewan McGregor), se odkrývá bizarní svět revolty proti současné konzumní společnosti. Renton a jeho skotští přátelé jsou totiž narkomani, jejichž jedinou starostí je sehnat další dávku. Jenže „skutečný život" smutné protagonisty „semele" a změní.
Expendables: Postradatelní
Expendables: Postradatelní
76%
A ještě jeden akční dárek od Sylvestera Stalloneho pro fanoušky a fanynky žánru. Pravda, první Expendables: Postradatelní nejsou herecky tak našlapaní jako dvojka, ale zase mají Slyovu režii a nejlépe využitého Jeta Lia (v dalších dílech už jen paběrkoval). Pokud jste nevyrostli na akčních osmdesátkách, zřejmě vám Expendables moc neřeknou. V takovém případě však můžete brát film jako experiment, jestli vám tohle echo starých časů třeba náhodou nepadne do noty.
Karamazovi
Karamazovi
78%
A nakonec jeden těžký český kalibr od režiséra Petra Zelenky s famózním Ivanem Trojanem v hlavní roli. Inspirací k natočení filmu se stala Schormova divadelní dramatizace Dostojevského Bratrů Karamazových. Nevznikla však klasická adaptace. Příběh hraní hry v kulisách krakovských hutí, které byly postavené komunisty jako vzdor bohovi, se prolíná s klasickým příběhem o koketování s peklem.