Samotáři

82%
Samotáři
Několik vzájemně se prolínajících osudů mladých lidí v současné Praze - mladíka s výpadky paměti, který kouří jointy, dívky, hledající toho pravého partnera a opakující chyby svých rodičů, sobeckého mladíka, který "sbírá" ženy a nedokáže být upřímný ani sám k sobě, nerozhodného rozhlasového moderátora, který trpí matčiným komplexem, jugoslávské dívky, která hledá otce a UFO, studovaného lékaře, jinak však také pyromana, a mnoha dalších postav. Snímku vévodí tragikomický pohled.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9
Samotáři jsou pro mne jedním z nejlepších českých filmů vůbec. Taková záplava vtipu jaká se zde objevuje po celou dobu snímku se jen tak nevidí. Ondříčka mám jako režiséra rád a se Zelenkovým scénářem si poradil na výbornou. Stvořili dá se říct kultovní záležitost kde se objevuje spousta jedinečných a skvěle napsaných postav. Macháček je naprosto skvělý a role vyhula mu sedla jako prdel na hrnec.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
V roce 2000 mě film bral více než teď. Jirka Macháček tímto filmem vstoupil na hvězdné nebe a role mu byla šitá na míru. Film je plný humoru i prazvláštních scén. Moc dobrý film, i když mám jiné favority v kategorii českých komedií. Film patří objektivně k tomu lepšímu, co se po roce 1989 natočilo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Lidi si pamatují hlavně huliče Macháčka, ale za to může hlavně lehkovážnější uchopení - jinak v tom filmu není naivita Knoflíkářů, maximálně projevuje jistou neochotu pohlédnout pravdě do tváře. Což ale samo o sobě, ať záměr nebo ne, dává smysl.


Dodatečné informace

Původní název:
Samotáři (více)
  • Česká republika Samotáři
  • Česká republika Loners
  • Česká republika Samotári
  • Česká republika Samotarji
Premiéra v ČR:
13. 4. 2000
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
15+

Podobné


Powered byJustWatch