Jednoduchý plán

75%
Jednoduchý plán
V lesích poblíž malého městečka objeví spořádaný místní obyvatel Hank Mitchell, jeho přitroublý bratr Jacob a jejich kamarád Lou havarované letadlo. V letadle naleznou dvě věci - mrtvého pilota a přes čtyři miliony dolarů. Přestože se Hank nejprve zdráhá si peníze ponechat, Jacob a Lou ho přesvědčí a přijdou s plánem, jak si jmění rozdělit. Vše se však brzy zvrtne překvapivým zjištěním, které dramaticky ovlivní trojici i všechny kolem nich.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Jednoduchý plán je tak jednoduše natočený, že to na mě prostě fungovalo. Vše bylo přirozené, jen konec mírně překombinovaný. Obyčejný chlap, který čeká rodinu a žije vlastně spokojený i když obyčejný život, najde v lese letadlo s velkým balíkem peněz pocházejících samozřejmě z nekalé činnosti. Proč si je nenechat? Mohlo by to vyjít, jenže by je nesměl najít se svým slabomyslnějším a labilním bratrem ( skvěle ho zahrál Billy Bob Thorton ) a jeho věčně opilým a zadluženým buranským kamarádem. Vše se samozřejmě začne více a více komplikovat, zamotá se do toho i pár vražd, které musí hlavní hrdina spáchat. Nakonec skončí bez peněz, bez bratra a s obrovským traumatem.. Film opravdu funguje svou jednoduchostí.. kvalitní psychologické krimidrama.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Když najdete s dvěmi pomalejšími jedinci 4 a půl mega + 1 mrtvolu, smrdí to průserem hned od začátku. Bill Paxton v mrazivém thrilleru dokazuje pravdivost přísloví "Na posraného spadne i záchod" a vážně mi ho bylo až líto. A to srovnávání s Fargem asi bude na místě, protože jsem se při tom zvyšujícím se počtu mrtvol, nemohl zbavit dojmu, jak by tahle velice zajímavá látka sedla právě Coenům. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Nejméně doceněným kvalitním filmem Raimiho kariéry je brilantní A Simple Plan, za který by se nemuseli stydět ani bratři Coenové. Zápletka o nalezeném balíku peněz je sice obehrané klišé, ale právě díky Raimimu a lahůdkovému obsazení tvořeným Billem Paxtonem, Billy Bobem Thorntonem a Bridget Fondou film dopadl na jedničku.

Dodatečné informace

Původní název:
Jednoduchý plán (více)
  • Francie Jednoduchý plán
Země původu:
Francie, Japonsko, NSR, Velká Británie, USA
Čeština:
Jednoduchý plán je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné