Harry Brown

72%
Harry Brown

Příběh ze současné Anglie sleduje každodenní pouť osamělého muže chaotickým světem, kterému vládnou drogy a kde ulicemi zní střelba. Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti. (oficiální text distributora)




Recenze: Harry Brown

Kinobox.cz
85%

Clint Eastwood je skvělý režisér a jeho Gran Torino fungovalo v jeho poetickém podání proto, že bylo takovým způsobem i napsané. Kdyby chtěl ovšem stejným způsobem natočit Harryho Browna, věřím, že by výsledek působil směšně. Vypravěčský styl ostrý jak břitva udržuje celý koncept pohromadě a to včetně hektičtějšího finále.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Vidět v jednom filmu Michaela Cainea a Clinta Eastwooda to by byl sen. Hlavně Caine mne překvapil,vůbec jsem netušil co se v něm skrývá. On tuto drsnou roli mstícího starce dal jak pán. Harry Brown je patřičně drsná a krutá podívaná,která je neprávem srovnávaná s Gran Torino.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
To srovnání s Gran Torinem se nabízí - ale tady jde o jiný typ "mstitele": Harry Brown je v jiné pozici. Starý mariňák staví svou pomstu jako oblíbenou šachovou partii. Když se při návratu z pohřbu přítele bez potíží ubrání o mnoho mladšímu muži s nožem a bezděčně oživí své mariňácké instinkty, zprvu sám sebe vyděsí; když mu vyšetřující komisařka naznačí, že viníci nemusejí být za vraždu jeho přítele potrestáni, rozhodne se k činu. Cíl je jasný a mstitel nemá strach.
  • vynikající Michael Caine v titulní roli
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost podařená britská odpověď na Eastwoodovo Gran Torino. Caine to v sobě prostě má a na stará kolena si takovou chlapáckou roli zasloužil. Snad jen to vyobrazení britské mládeže mi přišlo krapet až přehnané a šílený závěr mi tam taky moc neseděl - nicméně celkově každopádně spokojenost. 7/10

Dodatečné informace

Původní název:
Harry Brown (více)
  • Velká Británie Harry Brown
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
7,3 mil. USD
Tržby:
10,33 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Harry Brown je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění