Trainspotting

84%
Trainspotting
Příběh partičky feťáků z Edinburghu v čele s Markem Rentonem, která se zmítá v začarovaném kruhu snahy vyléčit se závislosti na heroinu a opětovného návratu k jeho zneužívání. Mark, kterému se nakonec povede se ze závislosti dostat, aniž by byl HIV pozitivní jako někteří jeho kamarádi, je ale nyní znuděný a postrádá smysl života. Na radu své nezletilé přítelkyně Diane se odstěhuje do Londýna, aby zde začal nový život jako realitní makléř. Jeho minulost ho však dožene, když se mu u dveří objeví postupně dva z jeho bývalé feťácké party a napadnou jeho klienty, načež Mark ztratí práci a nechá se opět zatáhnout do pochybného obchodu s drogami. Mark nakonec prchá s většinou vydělaných peněz a odchází za lepším životem.  Černá komedie režiséra Dannyho Boylea z roku 1996 byla napsána podle knižní předlohy Irvina Welshe a je mnohými považována za jeden z nejlepších snímků devadesátých let.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Trainspotting jsem dlouhá léta odkládal se strachem,že se mi nakonec nebude líbit. Byl kolem něj až příliš velký hype a všechny ty kladné recenze dávaly najevo,že se jedná o kult v tom pravém slova smyslu. Nakonec jsem se k filmu dokopal a upřímně jsem z toho trochu na vážkách. Na jednu stranu super nekompromisní jízda,ale na druhou stranu tomu v druhé půli dochází dech a celé je to jen vlastně příběhem o smažkách. Pár nekompromisních a odpudivých záběru mne v dnešní době nedokáže šokovat a možná i proto na mne už nemá film takový dopad.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
10
C o k tomuto říct? Právě kvůli tomuto filmu a dokumentu Katka jsem ve své pubertě nikdy nesáhl k tvrdým drogám. Film o feťácích, které doplňoval totální psychopat. Nechutné scény střídala sranda a nechybí ani silné scény. Tenhle film je pro mě absolutní TOP.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
10
Danny Boyle má neuvěřitelný rozsah. Málokterý režisér točí komedie, dramata, sci-fi, horory i poloindické šílenosti, které sbírají jednu cenu za druhou. A to všechno s minimem peněz, ale maximem originality. To je i multižánrový Trainspotting.


Dodatečné informace

Původní název:
Trainspotting (více)
  • Velká Británie Trainspotting
  • Velká Británie Ferrovipathes
  • Velká Británie Trainspotting - Neue Helden
  • Velká Británie Trainspotting - Sem Limites
  • Velká Británie На игле
Premiéra v ČR:
17. 10. 1996
Distributor:
AČFK
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
16,49 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Trainspotting je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Trainspotting


Podobné


Powered byJustWatch