Vampýrská akademie

62%
Vampýrská akademie
Plakát traileru

Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…

 




Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Romantická pohádka pro mladší, jen trochu krvavější.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
2
Málokdy se stává abych něco nebyl schopnej dokoukat, ale dal jsem akademii alespoň 50 minut svého času... Je to běs, nekoukatelný, absolutně nezajímavá zápletka s hrozně složitym a opět novym rozdělením nadpřirozenejch bytostí (upírů). Well... Z tohohle hit nebude :-)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5
Upírská young adult fantasy, která mě moc nezaujala. Jasně, bylo tam vše podstatné - hlavní hrdinka vyššího teenagerského věku, sexy chlápek, do kterého se zakouká, a zlotřilé síly, proti kterým musí bojovat. A nechybělo ani atraktivní prostředí střední školy (tady tedy s vyučováním v noci, protože vampýři). Docela zajímavý byl ten vztah mezi hlavní hrdinkou Rose, která je ochránkyní morojské princezny Lissy - a to dokonce až tak, že jí poskytuje k výživě vlastní krev. Jinak ale ty její rádoby vtipné, přezíravé a dospělácké průpovídky začaly časem nudit.

Dodatečné informace

Původní název:
Vampire Academy (více)
  • Rumunsko Vampýrská akademie
  • Rumunsko Vampire Academy
  • Rumunsko Vampire Academy: Blood Sisters
Premiéra v ČR:
6. 3. 2014
Distributor:
HCE
Země původu:
Rumunsko, Velká Británie, USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
15,39 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění