Profilový obrázek

JirekJirek

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Stážista
    Stážista (2015)
    9
    Nádherný film , kterak i starší člověk může s trochou štěstí zazářit stále. Film o životě a inspiraci. Dodá elán do života a povzbudí, protože nakonec nám nezbude nic než se s tím vším poprat a jít dál. Koukněte a uvidíte, filmů by neuškodilo půl hodinky navíc či trochu lepší hudby do pozadí sem tam, ač zas takhle vyniknou samotné scény, jen si z toho nevybavim nic ikonickeho. Úžasná podívaná jinak a apeluji na lidi co se trápí existenci či depresemi ať se kouknou, vyvolá úsměvy vždy.
  2. Neporazitelný
    Neporazitelný (2021)
    9
    Skvělý seriál, který nám lehce sdílí obdobnou myšlenku jako třeba The Boys, aneb ve světě se superhrdiny a superpadouchy, by bylo fakt blbý, kdyby se největší z kladných stal špatným. Detailní příběh nejen hlavních postav ale i vedlejších, spousta zajímavostí, lehkého humoru, celkem seriózních témat a spousta dalšího. Krásné animace a vysperkovany děj, seriál nebude nudit a závěrečná pasáž je akci a emocemi sama. Druhá série už je lehce strizlivejsi ale rozvíjí o to více tamní vesmír, prohlubuje postavy a vztahy a dej posouvá v trvalým tempem dále.
  3. Kosmonaut z Čech
    Kosmonaut z Čech (2024)
    8
    Zajímavý a krásný film, hlavní myšlenka o nastolení nějaké katarze se opírá o možná zbytečně jednoduchý problém, který se řeší, ale kontext je podaný jasně. Úzce individuální problematika lidské filosofie a myšlení, moderátor tohoto psychologického problému je reálný/nereálný mimozemský skoropavouk s krásným dabingem. Adam Sandler se role ujal úctyhodně. Retrospektivní pasáže nás provází filmem a životem dvou lidí, láskou a pochopením ve kterém se mnozí najdou, budou-li vnímat film a nezaobirat se kravinama. Vše zasazené do formátu pojetí technologie dané nám známé východní Evropy, zvláště po nešťastné intervenci jistého svazu. Mladším asi přijde neznámé a zvláštní proč téměř vše vypadá takto ale v nějakém zasazení do konce minulého tisíciletí s lehce futuristickou vizí a pokrokem to těm, kteří tuhle dobu alespoň trochu zažili, může vykouzlit smutný úsměv na tváři a nostalgii. Film je ale hlavně o životní filosofii, lásce, vztazích a životě, ač je zasazen jak je, jako médium a osobní vztah k vesmíru, mi však vůbec nevadilo, podat stejnou ideologii skrze obyčejný předměstí, venkov, atd. mohl udělat každý, tohle je ale zajímavější a originalnejsi, stejně jako.zmineny moderátor skrze skoropavouka, kterého by v obyčejné romantické záležitosti nahradil nějaký starší moudrý pán či paní. Jistě by to šlo udělat krapet lépe a prohloubit více vztah o kterém se to celé točí ale za mne krásná zkušenost. Nejvíce mi vadila ta perspektiva pohledu na oblak částic, proč ze Země je na desetině oblohy ale když je vesmírná loď u něj tak je velká menší městečko maximálně... stále se tam řeší, že je to za Jupiterem, přičemž ten na obloze bude vypadat jak obyčejná hvězda, ale hej, jeli to takto podáno v předloze knižní a režisér nemá také nějaké představy o velikostech a vzdálenostech, milerad tohle prominu za krásný zážitek, který mi byl prezentován tímto filmem.
  4. Všechno, všude, najednou
    Všechno, všude, najednou (2022)
    9
    skvělý, střelený, zajímavý a povedený film doporučuji se koupím nout ať už hledáte komedii, akci, romantiku, atd, každý si asi něco najde, je to šílený ale krásný
  5. Equalizer 3: Poslední kapitola
    Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)
    7
    Jediny co tomu vytknu je délka, která tomu chybí. Mít ten film klidně o hodinku déle, vysvětlit vše pořádně a doladit tam děj, který tím trpí, byl by skvělý film hoden prvního snímku. Škoda ale myšlenka a elán to stále má, jistě potěší ale i zamrzí.
  6. Schneewittchen
    Schneewittchen (2009)
    1
    Bod za odvahu a za to, že to vůbec někdo dokončil, či autor vůbec sehnal někoho, kdo to zvládl... Co to sakra bylo, teď jsem to dokoukal a nevěděl jsem, jestli je to komedie nebo fakt tak špatný, německé pohádky sem měl většinou za fajn průměr ale tohle je extrém
    • nic
    • vše
  7. Scott Pilgrim proti zbytku světa
    Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
    9
    Parádní film pro nerdy, puberťáky, snílky a všechny co se v tomhle shlédli či sympatizovali s dějem, postavami, světem. Vtipně podané dobrodružství všedního života skrz bossfighty na cestě k dívce. Skvělá hudba, mírně podána myšlenka co se týče vztahu, zpracování a režie. Film jsem si užil díky lehkostí a pohodě kterou nabízí přičemž vás vtrhne do sebe a pustí až na konci. Originální dílo mezi mnoha všedními snímky, které by stejnou věc ani neinterpretovaly tak zajímavě a kvalitně. Kdo má rád vzpomínky na mládí, humor a originalitu, najde si své.
  8. Kancl
    Kancl (2005)
    10
    Komedie, ničím jiným tohle označit nejde, na nic jiného si to nehraje. Úkol splněn na 100%. Skvělý humor ve spojení s konceptem natáčení, vývoj postav a lehký narativ, který nás provází tímhle úžasným seriálem, za mne vyladěnější verze té původní ač i ta měla dosti co nabídnout. Doporučuji všem co se chtějí zasmát a pobavit, tenhle seriál to zvládne na všech frontách.
  9. Díra u Hanušovic
    Díra u Hanušovic (2014)
    2
    Dva body za to, že tohle někdo otočil vůbec, jak herci, tak štáb atd a bod za odvahu. Blbý trapný humor, dehonestace buď národa nebo nějaké vesnice na Moravě, příběh o ničem, charakter postav klasika Česká, ukázat to špatné až naturalisticky nechutné ač je to vygradováno do absurdna zbytečně ve spojení s všedností a nudou. Absolutně žádné sympatie k ničemu jsem neměl.
    • žádný
    • vše
  10. Podivuhodný příběh Henryho Sugara
    Podivuhodný příběh Henryho Sugara (2023)
    9
    Prve nechápu, proč tu píšou lidi, co to ani nedokoukali a rozhodně to není případ sraček jako Díra u Hanušovic třeba. Krátký snímek zaujme spíše konceptem zpracování. Docela dobře využito toho malá co to nabízí, zvláštní příběh vyprávěn skrz kulisy a kameru, originální pojetí, kdy nemáme akční scény, scenérie, hudbu, záběry ze kterých se tají dech ani narativ co změní život. Je to taková zajímavá kravinka ale tak odlišná od většiny, že zkrátka zaujme, když tomu dáte šanci a máte trochu zalíbení v kinematografii. Příjemná změna od všeho všedního, doporučuji i další díly této miniserie.
  11. Noční jízda
    Noční jízda (2013)
    10
    Tohle je skvělý příklad toho jak lze využít na maximum tak málo co ten film má, v dobrém. Kabina auta, mobil, herec a nákres obyčejného života a strastí které může přinést jen on. Při prvním popisku filmu jsem si řekl, tohle musí být buď neobyčejná kravina nebo něco skvělého, přečtení autora snímku mohlo napovídat, že to bude to druhé a taky že bylo. Vyprávění děje jen z kabiny auta a pár telefonátů, cestou domů obyčejného člověka, podané tak neobyčejně a umně je až nádherné. Možná že díky tomu jak všední tohle je, jsme se více vcítili do příběhu a jeho všednosti. Ani na chvíli jsem se nenudil, mohl za to jistě, nejen napsaný dej, ale i skvělý herec Tom Hardy, který nám zprostředkoval co dokáže udělat jeden člověk sám s mobilem a možná s autem. Pana Knighta a Toma Hardyho nám v tomto spojení sneslo nebe. Doporučuji shlédnout všem, ať máte rádi jako já fantasy, scifi, krimi, atd ale hlavně příběh, či těm co hledají jen životní filosofie nebo něčí trable a jejich řešení.
  12. Harry Potter a Kámen mudrců
    Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
    8
    Skvělé zpracování knižní předlohy, za mne asi i lepší, sic jak v čem, klady však převažují. Dej zná snad každý, máme tu lehc průměrnou kameru, herectví je lepší, na jednu stranu jsou to mladí herci ale ti když se do něčeho pustí co je baví, tak o to je to lepší a vcítěnější. Úžasný svět a scenérie s kulisy a efekty. Podání příběhu, které se drží knih ale dolaďuje nějaké chybky autorky je solidní. Hudba nádherná a nyní i ikonicka pro svět Harryho Pottera. Zkrátka povedená adaptace, více takových za mne protože vidět díla, která předčí knihy, to stojí za to.
  13. Bright
    Bright (2017)
    8
    Tento film, kde kombinuje prvky fantasy a lehkého scifi až, či spíše jen lehce vzdálené budoucnosti se mi hodně líbil. Osobně jsem na originalitu a tyto žánry, ač hlavně jde o příběh, ten je zde lehce průměrný ale zasazení do světa, kde najdeme víly, elfy, lidi v pomalu dne si době je supr. Objektivně to není nic extra ale pokud máte rádi něco zajímavého, fantasy, nějaké zprostředkování sociálního etnika, ras a vše co může interagovat s lidmi, pokud to nejsou lidi, tak si film oblíbíte. I ten děj jsem si více užil, protože mně prostě překvapilo něco nového, není to obyčejný svět, není to fantasy kdesi ve středověku ani scifi, kde narazíte na jiné druhy života jen mimo zemi, je to vše dohromady, ano opakuji furt scifi. Mrzelo mne jen, že autor natolik tolik možných rozvedení příběhu pro dokreslení světa ale nevyužil toho, ano film by byl delší mnohem ale třeba jen začlenění elfů se mi zde hodně líbilo, už jen protože většinou lidé, kteří se v sociální vrstvě, kdy mají žít s jinými druhy ve známých fantasy, člení spíše jako tj nejlepší, máme tu zaklínače kdy lidé jsou vyloženě rasisty, máme tu TSOIAF kdy lidé spíše zničily to málo co zde bylo a nyní žijí spíše na způsob, že snad ani nic takového neexistovalo, atd. Elfové zde jsou výše postavení a hezký to dávají najevo. Za mne bych rozhodně ocenil delší film či druhý díl ale pokud to zůstane sólovkou, budu na to vzpomínat ne jako na top snímek a prvotřídní herecké umění atd ale jako na něco originálního, zajímavého a dobrého.
  14. Ulice
    Ulice (2005)
    4
    No z pohledu někoho, kdo to vidí takřka od začátku, převážně kvůli sociálnímu nátlaku, aneb prve na to koukali rodiče, po té v práci byla parta co to sledovala prostě proto jako já teď už, pak změna práce a byla tu parta co už řešila jen jejich ženy a ty na to koukaly samozřejmě, tak oni kecal jak museli nutně s nimi, takže to pak řešili v práci a s tím i ulici, tak se k tomu člověk nějak dostal aby se k nim mohl připojit do debaty a teď to sleduji i já kvůli přítelkyni a hlavně už z nějaké tradice, spíše než svým, bojím se napsat, narativem, to působí sociálním nátlakem pro širší skupiny mít přehled o tom, co se zde děje. Kvalita je podprůměrná, charakter postav ještě horší snad, zápletky šílený ale zároveň i nějak zajímavý. No neohromí to někoho moveho jen tak, chce to mít už vybudovanou základnu mnoha let. Dal bych asi hodnocení 5 ale jak po prázdninách 2023 změnili úvodní znělku lehce, tak snižuji, nechápu kdo tohle odsouhlasil ale hádám, že seriál nároky nemá nějak vysoko. Stala se z něj rutina predvecerni a nestydím se za to.