Scott Pilgrim proti zbytku světa

75%
Scott Pilgrim proti zbytku světa
Plakát traileru
Scott Pilgrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim vs. the World) je koprodukční akční film na motivy stejnojmenné série grafických románů. Bezstarostný život flákače a občasného kytaristy Scotta Pilgrima narušují sny o záhadné dívce. Scott záhy zjistí, že je reálná, jmenuje se Ramona, a dokonce o něho má i zájem. Aby s ní ale mohl chodit, musí se postavit jejím sedmi bývalým klukům (a holce). Adaptace stejnojmenného nezávislého kanadského komiksu zachovává pro předlohu charakteristickou stylizaci, která mísí prvky komiksové a videoherní popkultury, a převádí ji do dynamické filmové formy. Přes nadsazené souboje a sebereflexivní superhrdinskou karikaturu zůstává jádrem vyprávění originální romance o tom, že za lásku se má bojovat. * Středeční projekce filmu je přístupná pouze s pozvánkou.



Recenze: Scott Pilgrim proti zbytku světa

Kinobox.cz
90%

Scott Pilgrim je bohužel (i přes svou nepochybnou genialitu) určen ke komerčnímu neúspěchu. Jeho poetika totiž do značné míry pracuje s tím, jak vypadaly videohry někdy v devadesátých letech a nejsem si úplně jistý, kolik mladých lidí může něco takového ani tak ne ocenit, jako především chápat.


Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7.5
Celý projekt je tak šílený,až je vlastně skvělý. Je dobře,že se snímek nebere ani na vteřinu vážně,protože to mi bude hrozně ublížilo. Wright dokázal,že má geniální smysl pro humor a zde ho využil naplno. Tady se boří hranice lidského chápaní a žánru.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Něco tak originálního jsem už dlouho neviděl. Nejen, že to má spád, jak kdyby padaly bubny ze schodů, ale i vtip a komiksovej feel. Dokonce i Michael Cera je tady správnej bourák a né takovy pako, jak v ostatních filmech. Prostě se tímto filmem z něj stal né zrovna můj oblíbenec, ale takovej správnej týpek. Taky Mary Elizabeth Winstead se do role skvěle hodí a camea nebo malé role obsazené známými herci taky potěšily. A do toho hodně dobrejch hlášek, situací a scén. A ty efekty a dokonce i výběr hudby (i když obyčejně rock není můj šálek piva), no a za to všechno může režisér Edward Wright. Je to asi holt kluk šikovnej.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Jednoznačně zklamání. Hlavně z toho že SP je vlastně jen obyčejný (a ne moc zábavný) indie nezávislák s klasickým Cerou, který je ale zaštítěný "známou" komixovou předlohou a má to štěstí, že ho do rukou dostal neskutečně skvěle připravený režisér, který do něj vrazil takovou spoustu nápadů, že jen doufám, aby mu nějaké zbyly pro filmování ve staré dobré Anglii. SP svým osudem snese srovnání třeba i se Speed Racerem, který kdyby taky neměl tu skvělou vizuální stránku, tak je skoro ne(do)koukatelný...4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Scott Pilgrim vs. the World (více)
  • Japonsko Scott Pilgrim proti zbytku světa
  • Japonsko Scott Pilgrim vs. the World
  • Japonsko Scott Pilgrim
  • Japonsko Scott Pilgrim contra el mundo
  • Japonsko Scott Pilgrim gegen den Rest der Welt
  • Japonsko Scott Pilgrim proti zvyšku sveta
Premiéra v ČR:
14. 10. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Japonsko, Velká Británie, USA
Rozpočet:
85 mil. USD
Tržby:
48 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Scott Pilgrim proti zbytku světa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch