Profilový obrázek

JirekJirek

133

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Neporazitelný
    Neporazitelný (2021)
    9
    Skvělý seriál, který nám lehce sdílí obdobnou myšlenku jako třeba The Boys, aneb ve světě se superhrdiny a superpadouchy, by bylo fakt blbý, kdyby se největší z kladných stal špatným. Detailní příběh nejen hlavních postav ale i vedlejších, spousta zajímavostí, lehkého humoru, celkem seriózních témat a spousta dalšího. Krásné animace a vysperkovany děj, seriál nebude nudit a závěrečná pasáž je akci a emocemi sama. Druhá série už je lehce strizlivejsi ale rozvíjí o to více tamní vesmír, prohlubuje postavy a vztahy a dej posouvá v trvalým tempem dále.
    Kosmonaut z Čech
    Kosmonaut z Čech (2024)
    8
    Zajímavý a krásný film, hlavní myšlenka o nastolení nějaké katarze se opírá o možná zbytečně jednoduchý problém, který se řeší, ale kontext je podaný jasně. Úzce individuální problematika lidské filosofie a myšlení, moderátor tohoto psychologického problému je reálný/nereálný mimozemský skoropavouk s krásným dabingem. Adam Sandler se role ujal úctyhodně. Retrospektivní pasáže nás provází filmem a životem dvou lidí, láskou a pochopením ve kterém se mnozí najdou, budou-li vnímat film a nezaobirat se kravinama. Vše zasazené do formátu pojetí technologie dané nám známé východní Evropy, zvláště po nešťastné intervenci jistého svazu. Mladším asi přijde neznámé a zvláštní proč téměř vše vypadá takto ale v nějakém zasazení do konce minulého tisíciletí s lehce futuristickou vizí a pokrokem to těm, kteří tuhle dobu alespoň trochu zažili, může vykouzlit smutný úsměv na tváři a nostalgii. Film je ale hlavně o životní filosofii, lásce, vztazích a životě, ač je zasazen jak je, jako médium a osobní vztah k vesmíru, mi však vůbec nevadilo, podat stejnou ideologii skrze obyčejný předměstí, venkov, atd. mohl udělat každý, tohle je ale zajímavější a originalnejsi, stejně jako.zmineny moderátor skrze skoropavouka, kterého by v obyčejné romantické záležitosti nahradil nějaký starší moudrý pán či paní. Jistě by to šlo udělat krapet lépe a prohloubit více vztah o kterém se to celé točí ale za mne krásná zkušenost. Nejvíce mi vadila ta perspektiva pohledu na oblak částic, proč ze Země je na desetině oblohy ale když je vesmírná loď u něj tak je velká menší městečko maximálně... stále se tam řeší, že je to za Jupiterem, přičemž ten na obloze bude vypadat jak obyčejná hvězda, ale hej, jeli to takto podáno v předloze knižní a režisér nemá také nějaké představy o velikostech a vzdálenostech, milerad tohle prominu za krásný zážitek, který mi byl prezentován tímto filmem.
    Všechno, všude, najednou
    Všechno, všude, najednou (2022)
    9
    skvělý, střelený, zajímavý a povedený film doporučuji se koupím nout ať už hledáte komedii, akci, romantiku, atd, každý si asi něco najde, je to šílený ale krásný
    Equalizer 3: Poslední kapitola
    Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)
    7
    Jediny co tomu vytknu je délka, která tomu chybí. Mít ten film klidně o hodinku déle, vysvětlit vše pořádně a doladit tam děj, který tím trpí, byl by skvělý film hoden prvního snímku. Škoda ale myšlenka a elán to stále má, jistě potěší ale i zamrzí.
    Schneewittchen
    Schneewittchen (2009)
    1
    Bod za odvahu a za to, že to vůbec někdo dokončil, či autor vůbec sehnal někoho, kdo to zvládl... Co to sakra bylo, teď jsem to dokoukal a nevěděl jsem, jestli je to komedie nebo fakt tak špatný, německé pohádky sem měl většinou za fajn průměr ale tohle je extrém
    • nic
    • vše

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+2