Blueknight

Komentáře 70

Od nejnovějších
  1. Rychle a zběsile 5
    Rychle a zběsile 5 (2011)
    8
    Nevyhnutelný díl, byl jsem šťastný když se schledala stará parta. (Teda trošku mi tam chyběl Leon nebo Suki, ale to je jedno) A taky jsem mega šťastný že se tam objevil the Rock, jehož rvačka z Dieselem vypadala extrémně uvěřitelně. Ale jedna z věcí co mě překvapila, byla to, když se Ewa Mendes alespoň objevila v podtitulkové scéně. Ale tenhle díl je zároveň první díl, kde se začne Rychle a zběsile porušovat fyzikální zákony. A oproti čtyřce která se dějově držela hodně při zemi, tento díl dějově vyletěl úplně do nebes.
  2. Rocky Balboa
    Rocky Balboa (2006)
    10
    Čím je Sly starší, tím je lepším hercem, scénáristou a režisérem. Skvěle druhé zakončení série, které se stylem vrátilo do Rockyho I. A už mě tady ani nenaštvalo, že záporák se choval stejně jako ty předchozí. Je to fakt skvělý díl, sice nemá na Rockyho IIII, ale na ten nebude mít nikdo nikdy.
  3. Pravdivé lži
    Pravdivé lži (1994)
    10
    Celkem pohodové, i přesto, že to byla roďiná komedie, byla tam opravdová akce. A za to že tenhle film nebyl propadák, rozhodně může Cameron.
  4. Rychlí a zběsilí
    Rychlí a zběsilí (2009)
    7
    Po dvou neúspěšných začátcích nové trilogie, tu máme restart té první. Ale i přesto, že jsem za tento díl rád, tak je zároveň můj nejméně oblýbený. Příjde mi jako kopírace jedničky s větším rozpočtem. Neříkám že je špatný ale prostě je podle mě nejhorší.
  5. Arsen Lupin - zloděj gentleman
    Arsen Lupin - zloděj gentleman (2004)
    4
    "Co to sakra bylo" takhle jsem zněl, když začali titulky v filmu Arsén Lupin. Na tenhle film jsem se koukal, jenom kvůli tomu že miluji seriál Lupin. Ale tohle, to bylo, otřesné zklamání. Největší zklamání byla zápletka, četl jsem sice jenom jeden díl knížky, ale rozhodně to nebylo fantasy. Jak z filmu, o zloději gentlmanovy mohli udělat, fantasy o elixíru mládí. Tohle bych pochopil v Indiana Jones, nebo jiném dobrodružném filmu ale né v Lupinovy. A čekat dítě se svou sestřenicí, no to je fakt pí*ovina. Tenhle film doporučuji někomu, kdo si rád kazí den.
  6. Kód 8
    Kód 8 (2019)
    10
    Já jsem obří fanda, Stephena Amella z Arrow, a Robiho Amella z Flashe. A kvůli tomu jsem o tomhle filmu věděl fakt dlouho. Ale i přesto jsem ho dlouho odkládal, protože Stephen Amella zarytého v mozku jako Arrowa, a prostě jsem ho nezvládl, vidět v jiné roli. A taky, jsem si ještě myslel že je to blbost, protože proč by je studia nepodpořila. A museli si na to sbírat sami? No nevím proč, ale byla to chyba těch studií, že si nechali uniknout tenhle skvělý film. Všechny mé obavi, byly zahnány. Na Arrow jsem zapoměl, protože, měl plnovous a taky byl zlý. A taky musím přiznat, že obdivuji, že to dokázali natočit. A nejvíc mě potěšilo, že to bylo doopravdy realistické Sci-fi. Protože takhle by to podle mě dopadlo i ve skutečnosti, kdyby se objevily, lidí s superschopnostmi, tak by to takhle asi dopadlo.
  7. Rychle a zběsile 2
    Rychle a zběsile 2 (2003)
    8
    Že začátku jsem měl obavy, Rychle a zběsile bez Disela? To nemá šanci, trošku jsem se spletl. Neříkám že je to nejlepší díl a nikdy nebude, ale je celkem fajn. Dost mě naštvalo, že tam není Diesel, ale to jsem překonal. A obsazení celkem zamázlo chybjející herc. Taky CGI na tu dobu jsou, řekl bych přelomové. Ale věc které si asi nikdo nevšimne, ale já jo, je to že film měl hromadu Japonských vložek, někde jsem četl že režisér chtěl aby se to odehrávalo v Japonsku, a proto je tam tolik vsuvek. A to se mi prostě do Miami nehodilo.
  8. Jack a Jill
    Jack a Jill (2011)
    8
    Jak v filmu hraje Adam Sendler, tak je to automaticky skvělá komedie. Měl jsem tedy větší očekávání, a myslel jsem si že to bude něco ve stylu machrů ale tolik vtipných věcí tam nebylo. Sa.ozřejmě to musím pochválit za, t, že tam Adam Sendler hrál dvě role, což je obdivuhodné, a, že tam protlačili Al Pacinoa a Johnnyho Deepa, ale jinak tam tolik super věcí nebylo.
  9. Baba na zabití
    Baba na zabití (2003)
    9
    Celkem, pohodová komedie, Ben Stiller byl znovu a opět jeden z nejlepší komediální herec. Ale v tom mu pomohla myšlenka tohohle slvělého filmu. Každá scéna byla vtipnější než ta minulá. Jediné co se mi nelíbilo, bylo to, že to s tou vraždu, no to bylo kapánek trapné. Ale ten konec, kde zjistili že v tom byl zapletený ten realiťák a policajt, mohlo na někoho působit trapně, ale na mě ne.
  10. Univerzální uklízečka
    Univerzální uklízečka (2005)
    6
    Tenhle film mě extrémně naštval, za a, slibovali Rowana Atkinsona v hlavní roli, a přitom tam má úplně nejmenší roli co člověk jehož hereckého postavení může mít. Za b, slibovali nějakou bláznivou komedii, no a těch vtipů bylo méně než vražed v tomhle filmu. Né že bych tento film neměl rád, ale slibuje to co nemá.
  11. Rocky V
    Rocky V (1990)
    7
    Tenhle díl byl na stejné úrovni jako Rocky 1, 2 a 3, nebyl jako čtyřka která byla skvost. Ale musíme si přiznat, že čtyřku nenahradí nic. Tenhle díl, měl být asi poslední, a proto je tak odfláknutí. Není to špatný film, ale je tam pár věcí které jsou buď trapné Např. Rockyho syn kouřil. Nebo byli v minulém díle Např. Rocky na ulici. Jo musím ho za pár věcí pochválit, fakt skvělý finalní fight (To je asi tím pouličním stylem nebo já nevím co) a Adrien tam měla zase velkou roli. Pořád u mě nejhorším dílem série zůstává trojka, ale tenhle ušel jenom o chlup.
  12. Drž hubu!
    Drž hubu! (2003)
    7
    Na DVD bylo napsáno "vydařené vtipy a řada šílených situací" no lež, jediné vtipy a šílené situace byli, Kentánovy omyli. Ten film bych spíše napsal jako krimi než komedii. Tomu filmu nepomohlo ani hvězdné obsazení Depardieua a Rena. Tomu filmu asi nejvíc pomohlo to že na tom dělalo Studio Canal.
  13. Rocky IV
    Rocky IV (1985)
    10
    Tenhle díl doopravdy předčil má očekávání, předtím jsem si myslel že Rocky II je nejlepší díl, ale tenhle díl byl o 300% lepší. Po nevydařené trojce si asi Sly uvědomil že nemůžou ject pořád podle stejné šablony. A proto je tento díl nejlepší, Sly vzal všechny chyby co měli předchozí díly a napravil je. Např. (Nemám nic proti černochům, ani proti lidem jiné barvy) U trojky mě naštvalo že hlavní záporák černoch který se choval jako Apollo Creed v jedničce a dvojce, a tady to na mě tou atmosférou dejchlo úplně jinak protože tam byl běloch, u kterého nešlo pozná jestli je sporsťák či slušňák. A u záporáka ještě zůstanu. Dolpha Lundgren jsem nikdy neměl rád, přišel my takový bez charakterový. A pak věc která se my ještě líbila, byla ta, že Adrien tam měla nějakou roli a nebyla jako v III Kde vlastně jenom stála a čuměla. Takže podle mě tohle byl nejlepší díl z ságy Rockyho.
  14. Superpolicajti z Miami
    Superpolicajti z Miami (1985)
    10
    Jak jsem slyšel že tam hraje Bud Spencer a Terence Hill. Musel musel jsem si to okamžitě skouknout. Sice to nemá nějak super děj, ale i přesto je to starý dobrý film s Budem Spencerem a Terencem Hillem.
  15. Blade: Trinity
    Blade: Trinity (2004)
    9
    Pro jiné byl tenhle díl nejhorší, ale pro mě nejlepší. Já prostě nesnáším horrory, a Blade 2 mě zklamal. Protože ten byl oproti jedničce horrorový jak prase. Ale tenhle byl jiný, Wesley Snipes, a jeho charisma bylo zase jako v prvním dílu. A Ryan Reynolds a jeho vtipné hlášky každou krvavou scénu odlechčilo. Jediná věc která se mi tady nelíbila byla alternativa Draculi. Já jsem velký fanda knížního Draculi. A když jsem slyšel že v Bladeovi bude Dracula, tak jsem věděl že to nebude, Gentleman jako v knížce protože ten by se do Bladea nehodil. Ale i přesto Drake? To nebyl pravý Dracula. Sice mám Dominica Purcella mám rád, ale na Draculu se prostě nehodil. On by měl hrát takový tlučhuby sprostý, prostě pravý opak Draculi.
  16. Johnny English znovu zasahuje
    Johnny English znovu zasahuje (2018)
    10
    No super, návrat k starým kořenům. Po dvojce jsem neměl náladu na to se podívat na trojku. Protože dvojka to bylo fijasko. Ale tenhle díl se v mnoho věcech poučil, zase to byl ten správný Johny English s Sexistickými a rassistyckými poznámky. Zase to byl Johny English aneb zkřížení Jamese Bonda a Mr.Beana. A nebyli tam vtipy, které obšlehli z minulého dílu, nebo vtipy které se 4x opakovali, každý vtip byl totiž vtipnější a vtipnější. A byla tady nejvíc sexy přítelkyně Johnnyho Englishe která nepatřila k klaďasům, ale k padouchům. A moc děkuju za navrácení Bougha, protože ten tam předtím chyběl.
  17. Johnny English se vrací
    Johnny English se vrací (2011)
    3
    Héj, co to bylo!? Na Johny Englishovi, se mi líbilo, že se pevně držel kriminální zápletky, ale i přesto to byla komedie. A tady zapoměli na komedii a jediné vtipy co tam byli, byli tak trapné že na ně člověk zapoměl, nebo z minulého dílu a nebo je tam opakovali 4x za sebou. A postava Johnyho Englishe, kam zmizel naš milovaný Mr.Bean s nádechem Jamese Bonda? Kde je Johny English s Sexistickými a rassistyckými poznámky. Atkinson to i přesto zahrál dobře a jde vidět ta snaha. Jo ale ještě jedna špatná věc, kam zmizel Bough, (Nemám nic proti černochům) tenhle ten parťák Johnyho Englishe nestál za nic.
  18. Johnny English
    Johnny English (2003)
    10
    Já miluji komedie, a ještě víc ty špionážní. Ale na špionážních komedii my vždy vadilo, že ta kriminální zápletka byla kravina. Ale v téhle komedii je to jiné, tady je pořádná kriminální zápletka, které se pevně drží. A několik scén jsou jak v kriminálním filmu. Ale i přesto jak má film skvělou zápletku a i skvělé vtipy dlouho jsem se mu vyhýbal. Proč? Protože tam hraje Rowan Atkinson, a kdykoliv se koukám na nějaký film s ním, pořád myslím na jeho legendární roli Mě.Bean, a vlastně se nekoukám na film, ale pořád na to myslím. Ale tady to bylo jiné Atkinson si sice do role vzal kousek Mr.Beana ale vzal si kousek od Jamese Bonda. A to je pro diváka tak šokující že na Mr.Beana zapomene.
  19. Rocky III
    Rocky III (1982)
    6
    Od Rockyho III jsem neměl velká očekávání, třetí díly jsou často nejhoršími díly, a Rocky III se tomu bohužel nevyhnul. Už u 2 dílu šlo vidět že scénarista neví kam by se měla série ubírat, a to že se tam objevil Apollo Creed to jenom potvrdilo. A když se objevil v trojce tak to potvrdilo jenom víc. I hlavní záporák se chová stejně jako Apollo v druhém dílu. Ale úplně jiná věc co mě naštvala bylo postava Adrian, v prvním dílu měla v tom filmu poměrně velkou roli, a v druhém ještě větší, a tady neměla skoro žádnou roli.
  20. Richard Jewell
    Richard Jewell (2019)
    10
    Životopisným snímkům jsem se vždy vyhíbal, věčina z nich končí tragicky. Ale tenhle byl jiný skončil dobře, a celý film byl doprovázen skvělými hereckými výkony, a skvělími emocemi.
  21. Blade 2
    Blade 2 (2002)
    7
    U strašidelných fimů které nejsou uplné horrory, jsou další díly strašidelnější a strašidelnější. A tomu se nevyhnul ani Blade 2. Na začátku filmu to vypadá, jakoby chtěli aby to mělo nižší raiting, a pak to vypadá jakoby chtěli aby to mělo co největší. A to že se spojili s upíry to by měli nechat na třetí díl. Ale musím opět pochválit Wesleyho Snipese a jak tu roli skvěle zahrál. A musím pochválit masky smrťáku protože z nich šel opravdu strach. A i ty CGI na tu dobu nebyli špatné.
  22. Blade
    Blade (1998)
    10
    Horrorům a strašidelným filmům jsem se vždy vyhýbal obloukem. Ale když jsem se odvážil podívat na Blade byl příjemně překvapen. Nebyla to bezdůchá střílečka jako ostatní kultovní film, ono to mělo děj sice jednoduchého ale dobrej. A ani to nebylo tak strašidelné. Nebylo tam tolik vražed a krve, a tím jak se Wesley Snipes a jeho chování s charisma to prostě odlehčuje. Také mě překvapilo, že když se u jiných filmů dělají záběry na město kde se odehrávají tak je to spíše k smíchu, ale tady to naladí takovou dobrou atmosféru. A taky jsem rád že z úpírů neudělali ty klasický tichý šarmantní, ale tady je vykreslili jako gangstery, sprosťáky a jde vidět že jsou opravdu zlý.
  23. Rocky II
    Rocky II (1979)
    10
    Jsem opět šokován, jednička mě překvapila tím že to nebyla bezduchá mlátička jako např. Rambo. I v tomhle dílu můžeme vidět krutou realitu, když Rocky nemá skoro žádné peníze a schodou náhod jeho žena otěhotnění. Chvílema jsem byl vážně dojat. A rozhodně věc kterou jsem byl nejvíc překvapen byl návrat Apollo Creeda. A že to nebylo stejné jako první díl.
  24. Harry Potter a Princ dvojí krve
    Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
    6
    Čím víc je Daniel Radcliffe starší tím víc je horší Harry, tvůrci se to snaží hrát do horroru a v tom se vytratí ten starý dobrý Harry. A tím že se to snaží hrát do horroru, tak je ten film blbě nasvícenej a chvílema jsem neviděl vůbec nic. Možná kdyby se to snažili udělat vtipný jako v Fénixovím řádu tak by to bylo lepší ale tady se na to vykašlali. Myslel jsem si že Fénixův řád byl nejhorší z Harry Potter ságy, ale tenhle je horší.
  25. Hellboy 2: Zlatá armáda
    Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)
    10
    Tenhle díl je o kapánek, lepší než jednička. Je tam víc vtipných hlášek, to tajemství s dítětem, a ten trolí trh, ty kulisi a kostýmy vlastně v celým film měl pěkný kostýmy a kulisi. A bylo super že to vyladili do takového mysteriózního žánru. A ani tam nebylo moc CGI.
  26. Na vlnách Jadranu
    Na vlnách Jadranu (2023)
    1
    Jako všichni ostatní, jsem se na to začal koukat kvůli krásnému prostředí, a i trailery byly celkem dobrý. Ale toto krásné prostředí vám zkazí to že je to takové tragické, a Matěj Hádek a jeho charisma vám to celé zkazí. A Adam Ernest ten pořád tak blbě čumí.U 1. Tří dílů jsem několikrát zvažoval že se na to přestanu koukat, protože takovou nudu jsem dlouho neviděl. Pak ale přišel 4 díl kterej mě donutil se na to koukat, protože ten byla fakt skvělý. Ale pak přišlo velké zklamání. V 5. Dílu byla asi nejtrapnější, zápletka na světě, a pak si tam hráli na rychle a zběsile? Nebo co to bylo. A jak se tam snaží protlačit dvě dějové linije, byl by to dobrý nápad ale né v Na vlnách Jadranu. Ale scéna kterou doteď nechápu je ta jak tam srazili skůtrem tu kánoj, a jak byl záběr zezhora, šlo vidět že by se tomu chlapovi nic nestalo. A tu smrt Alice to bylo tak odfláknuté.
  27. Ladíme 2
    Ladíme 2 (2015)
    9
    Nemám rád když se u komedii natáčí 2. díly, protože jsou to často takový kraviny že se na to nedá koukat. Ladíme 2 se tomu o chlup vihlo, ale chvílema to byla fakt kravina. Zápletka je skoro stejná jako v Laďíme 1 takže byla fajn.
  28. RoboCop
    RoboCop (2014)
    2
    Chápu a zároveň nechápu proč vznikl tenhle film. Chápu že si v MGM řekli "Ty superhrdinský filmy celkem letěj, počkat mi máme taky práva na jednoho superhrdinu, a má taky kovovej oblek jako Iron man, tak natočíme remake." Ale neřekli si "Proč se po Robocopovi 3 nenatočila čtyřka (nepočítámeli seriál Robocop) protože to byl propadák a prodělal 12 milionů." A tady mám důvody proč Robocop pošpinil odkaz starého Robocopa. Za a, ten film stál 120 milionů a to co jsem teď viděl vypadal jako film za 50 milionů, CGI nestáli za nic moc a kamera se třásla jak prase takže jste chvílema nic neviděli. Za b, proč tam vyměnili herce, proč Louisová byla Louis? A Kapitán byl Kapitánka? Za c, celkově špatný výběr herců, hlavní hrdina se měl alespoň trochu podobat tomu z 80s. Za d, proč se nedrželi ani trochu toho kostýmu z 80s a trochu se podobal Iron manovi. Za e, proč se nedrželi původního příběhu jak se to v Remacích normálně dělá. Na závěr, Robocop byl uzavřená kapitola která se někdy něměla znovu otevřít, sice byla zakončena blbě a to Robocopem 3 ale pakračováni se už natáčen neměla. Samozřejmě že ten film nebyl celej špatnej třeba bylo super že se zaměřili na vztah Robocopa a jeho manželky, na což se robocopové z 80s vykašlaly. No prostě je to film pro toho kdo neviděl Robocopa z 80s, protože jinak ten člověk bude zhnusenej.
  29. Ladíme!
    Ladíme! (2012)
    10
    Jedná z nejlepších komedií co jsem kdy viděl. Obďivuji že dokázali zkřížt muzikál s komedii. Je tady i skvělý výběr písňiček. A Rebel Wilson si vždy sebrala všechnu pozornost pro sebe. Není to film pro realisty protože někomu to může připadat jako kravina.
  30. Hellboy
    Hellboy (2004)
    9
    Tak tohle je dobrý kandidát na kultovní film. Ron Perlman a jeho charisma dokonale vykreslili Hellboye. Jsou tady jedny z nejkultovnějších hlášek co jsou. Na hlavní záporákovy jde poznat že je opravdu zlý což se v dnešních filmech často nevidí kdy záporáky skoro parodují. No prostě skvělej film snad jediná špatná věc je to že tam je občas až moc nepřehledného CGI.
  31. Rocky
    Rocky (1976)
    9
    Když jsem viděl Ramba tak jsem tento snímek odsoudil. Přece jenom Rambo byla bezduchá střílečka. Ale Rocky mě vážně překvapil, máto skvělý příběh. Ale fakt mě překvapilo že tady o boxu nemluví vždy dobře a často řeknou pravdu. Snad jediná špatná věc je chování Rockyho, přece jenom on je klaďas ale často to vypadá jakoby na to film zapoměl.
  32. Harry Potter a Fénixův řád
    Harry Potter a Fénixův řád (2007)
    8
    Podle mě patří mezi nejslabší z celé série, čím více je Harry Potter starší tak tím víc jsou podle mě horší. Prostě nelíbí se mi jak z toho dělaj psycho a zapouštějí do toho komedii. Ale musím říct že postava Umbridgeové mě fakt pobavila. Taky se my dost líbili CGI protože v minulých Pottrech nebyli moc dobré.
  33. Malá velká liga
    Malá velká liga (2023)
    9
    Jsem za tento pokus velmi rád, jde vidět že se prima snaží dělat filmy a seriály do Amerického stylu. Takové pokusy jsme mohli vidět u Einstein-případy nesnesitelného génia (kde to s tou Amerikou přehnaly) nebo u Plody (kde z toho udělaly čecháckou kravinu) Ale to je jedno. Malá velká liga je dobrá roďiná oddechovka. Sice občas zvláštní kamera ale to je jedno. Děj i celkem plyne. Ale musíre si z toho odmyslet že je to v Česku.
  34. Halo
    Halo (2022)
    8
    UPOZORNĚNÍ v životě jsem nehrál videohru podle které je seriál natočen. Jako milovník a znalec sci-fi jsem si všiml že je asi inspirovaný star trekem. Musím upozornit že první díl je divný a u plno věcí si říkáte co to sakra je? Ale později se to vysvětlí. Musím seriál pochválit za to že bojové scény (i přesto že jsou skoro celé v CGI) Jsou vážně nadupané. Taky musím pochválit že dokázali mít 2 příběhy v jednom. A doopravdy je to i dojemný seriál, a dokážete se vžít do postav. Poslední věc co chci říct je jedna z mála věcí co mě naštvala bylo moc nepřehledného CGI.
  35. Harry Potter a Ohnivý pohár
    Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
    9
    Tenhle díl mám rád. Vězeň z Azkabanu byl trochu strašidelnější než ty předchozí, ale tenhle zabrousil do starého stylu. Ale věc co se mi nelíbila, byla to že tam bylo moc nepřehledného CGI. Víc se nedá říct doporučuji.