Johnny English se vrací

63%
Johnny English se vrací
Plakát traileru

Kdo zachrání Její veličenstvo britskou královnu, když agent 007 James Bond zrovna leží u ledu? Jeden muž už před lety dokázal, že je na něj spolehnutí a že raději Britské ostrovy zbourá, než by je vydal nepříteli všanc. Jmenuje se Johnny English, nosí tvář Rowana Atkinsona, alias Mr. Beana, disponuje mimořádným rejstříkem grimas a silným magnetem na katastrofy všeho druhu.
Po poslední takové „nehodě“ se více méně dobrovolně uchýlil do tibetského kláštera, kde kromě vnitřního míru hledá esprit pravého bojovníka. Až tady si ho najdou mateřské tajné služby, které se právě řítí do kolosálního průšvihu. Na oficiální návštěvu Velké Británie se chystá čínský premiér, pro kterého má jít podle zaručených informací o úplně poslední cestu v jeho životě, nepočítáme-li tu na hřbitov. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová (Gillian Anderson), nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, kteří jsou do plánovaného atentátu zapojení, vsadí vše na jednu kartu – na Johnnyho Englishe. Ten po návratu z azylu zjišťuje, že se doba radikálně změnila. Šéfuje mu ženská bez smyslu pro humor, která odmítá tolerovat jakékoliv výstřelky, a proto mu pořídí dozor v podobě urputného agentského zelenáče, agenta Tuckera (Daniel Kaluuya). Pracovní negativa naštěstí vyvažuje krásná psycholožka Kate Sumner (Rosamund Pike), do jejíhož dobývání se English pustí s vervou sobě vlastní. Stejně vehementně se vydá po stopách organizátorů globálního spiknutí proti čínskému premiérovi, zcela v souladu s osobním mottem: „Katastrofy lze tolerovat, neúspěch nikoliv.“




Recenze: Johnny English se vrací

Kinobox.cz
60%

Johnny English se vrací je v součtu tedy de facto to samé, co jednička. Od čehož si můžete odvodit i vaše vlastní hodnocení. Moje je někde v lehkém nadprůměru. Televize bude Englishovi slušet (znovu) mnohem lépe.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Tak se k nám po letech dostalo pokračování legendárního anglického špiona Johnnyho Englishe a opět je to velmi podařená podívaná s velkým množstvím zábavných scén. Kvalita šla sice trochu dolu,ale opravdu jen nepatrně. Jen se mi zdá,že za ty léta přece jen Johnny English trošku zblbnul a je to větší blbec než minule.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Ale proč ne. English se povedl o dost víc než minule. Chybí sice originalita, ale nějak tak se to vetře do přízně. 65%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Oproti jedničce přímo spektakulární. Atkinson už střídá destinace jako správný agent, balí mladičkou Pike a celé je to takové pohodovější, úsměvnější. Stopy Clouseaua jsem našel i tady. Zákeřná asijská babča, to byl přece celý Kato.

Dodatečné informace

Původní název:
Johnny English Reborn (více)
  • Francie Johnny English se vrací
  • Francie Johnny English Reborn
  • Francie Johnny English 2
Premiéra v ČR:
13. 10. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Francie, USA, Velká Británie
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
160,08 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Johnny English se vrací je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Johnny English se vrací


Podobné


Powered byJustWatch