pateta

Marcela Dvořáková

Komentáře 56

Od nejnovějších
  1. Obsluhoval jsem anglického krále
    Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
    9
    Četla jsem knihu, viděla divadelní provedení v Národním divadle v praze a o to byla zvědavější na filn. NEZKLAMAL.Jiří Menzel opět ukázal, že natočit impozantní film pouze podle knihy dokonalého spisovatele Bohumila Hrabala, pro něj není nijak složitý úkol. Posledním dílem těchto dvou velikánů, Obsluhoval jsem anglického krále, je nádherné zpracování příběhu, který by měl chytit asi každého.
  2. Útěk do divočiny
    Útěk do divočiny (2007)
    9
    Kdybych se měla u nějakého filmu rozbrečet, tak to bude právě tento, protože on si nezasloužil zemřít, měl v podstatě milující rodinu a muže, který ho chtěl adoptovat. Sean Penn přesadil z herecké dráhy na režii. Měl za sebou již jeden snímek, ale ten byl až tak úspěšný... Útěk do divočiny se mu mimořádně a perfektně povedl. Jde o to, že příběh je překrásný, ale také bohužel přesmutný. Ten příběh je o překrásným životě , ale je to příběh podle pravdy a představit si opravdu takový příběh, že se někdy stal - to mně opravdu rve srdce. Sean Penn natočil dokonalý film a já jsem mu za to s brekem vděčná. Děkuju.
  3. Velká šestka
    Velká šestka (2014)
    9
    Obsahově je film na úrovni, zaujme svým dějem. Super schopnosti hrdinů jsou fajn. Po grafické stránce je dobře udělaný. Délka film mohla být o malinko kratší. Menší diváci nevydrží tak dlouho.animovaný film s velmi hezkým příběhem. Myslím, že i dospělá generace si může hezky smlsnout. Velmi pěkný animovaný film s velmi hezkým příběhem. Myslím, že i dospělá generace si může hezky smlsnout
  4. Vlk z Wall Street
    Vlk z Wall Street (2013)
    8.5
    Leonardo DiCaprio opět předvedl herecký majstrštyk neb film je postaven hlavně na jeho bedrech a dokonale tam drží aniž by jakkoliv zavrávoral. Matthew McConaughey sic v menší roli, ale rozhodně obstál též na výbornou. Marnotratný život pln drogové závislosti či užívání si života všudepřítomným sexem nabírá obrátky, které na otáčkoměru jdou až za hranici únosnosti a svět takto stvořený se začne v základech rozkmitávat s pomalým narušováním statiky
  5. S láskou, Rosie
    S láskou, Rosie (2014)
    7
    U filmu jsem v jednu chvíli plakala, na to jsem se hned svíjela smíchem v křečích. Trochu mě zaskočilo ve filmu, že si tvůrci s tím více neporadili, ohledně let. Lily Collins se své role zhostila s úctou, ale jelikož se protínali léta, byla studentem a pak matkou nakonec měla i pubertální dceru, tak Lily pořád vypadala stejně staře, změnili jí účes, ale v obličeji jí nenarostly žádné vrásky, vůbec nic.
  6. Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    8
    Filmování v létě v Nymburce, kde se odehrává hlavní děj vzbudilo velkou pozornost v ulicích města.O to zvědavéjší publikum při premiéře.Film moc pěkně dopadl, hlavní protagonisté OK.Poutavý děj, vtipné dialogy -co víc si přát?
  7. Bylo nás šest (1976)
    7.5
    Pravdivý pohled na začátky vysokoškoláků v Praze.Skvělá režie , scénář a neméně i přesvědčivé herecké výkony. Velmi dobře odpozorované(snad i osobně zažité) příhody studentů v nově nabytém prostředí.
  8. Kráska a zvíře
    Kráska a zvíře (2014)
    Původně zajímavá pohádka, jinak jasná a dějově polopatická, je přepsaná v lehce nesrozumitelný zašmodrchaný vztahový film. Belle ( kráska) je chvíli popelkou, chvíli princeznou, chvíli vládkyní, chvíli milující, chvíli diktující, prostě neujasněný charakter, jako u většiny postav. V tom je kámen úrazu. Pohádka nevtáhne, nebaví a jediné co zůstává je výprava. Je tam řada zbytečných scén a nevyjasněných a zbytečných principů ( obři, divní psi, zlatý šíp ...). ( kráska) ů ( obři, divní psi, zlatý šíp ...).
  9. Jak vycvičit draka 2
    Jak vycvičit draka 2 (2014)
    9
    Dlouho jsem zvažovala, zda na dvojku jít, když mě jednička tak nadchla, nerada bych si dojem nechala zkazit zmrvenou dvojkou. Ale když jsem přečetla pár hodnocení, dostala jsem kuráž a na film vyrazila - a ještě že tak! ;) Druhý díl je podle mě mnohem akčnější, plný zvratů, nádherných momentů. Jasně, dráček Vás už nepřekvapí svým roztomilým kočko-psím chováním, ale překvapí zase jinými věcmi. ;) Příběh je milý, až dojemný, doplněn skvělou hudbou. Paráda! Film pro malé i velké lidi.
  10. Moje letní prázdniny
    Moje letní prázdniny (2012)
    6
    Celek se ale nedokáže rozhodnout, zda chce být dokumentem (tento pocit navozuje užití ručních kamer), sociálním komentářem, tupým akčňákem, westernem (osamělý bezejmenný hrdina bez jasné profilace příjíždí do města sjednat pořádek) nebo stylovou gangsterkou, postavenou na hláškách. Navíc to trvá celou hodinu, než se Moje letní prázdniny pořádně rozjedou.
  11. Bota jménem Melichar
    Bota jménem Melichar (1983)
    8.5
    První film režiséra Zdeňka Trošky přinesl zájem diváků už od počátku jeho tvorby, i když autorem scénáře nebyl. Zajímavé ve filmu byly i populární písničky tehdy populární pěvecké dvojice Petr Kotvald a Stanislav Hložek, což i přitahovalo zájem diváků.Pěkný film.
  12. Velká sázka o malé pivo
    Velká sázka o malé pivo (1981)
    8
    Ve starších filmech je zajímavý fakt, že v nich hrají tehdy mladší a dnes už starší herci a tedy je možné vysledovat jejich herecký růst.V tomto filmu se toto potvrdilo - zrají jak víno.Hlavní protagonisté - to je přímo herecký koncert !!A jméno režiséra to jen utvrzuje.Kéž by se takovéto "oddechové"filmy objevovaly i ze současnosti.
  13. Babovřesky 3
    Babovřesky 3 (2015)
    4.5
    Přijde mi to jako nastavované Slunce,seno..., když odjíždějí v posledním díle k moři.Snad pan Troška věděl, že se už nastavovat nedá a tema je vyčerpané.Nebýt krásných záběrů z jihočeské krajiny (a to pan Troška umí znamenitě), děj je předem předvídatelný. Jednička byla pěkná, Dvojka byla horší a Trojka je nejhorší. Mám letní komedie Zdeňka Trošky ráda,ale Jihočeské vesnické téma ve třech dílech je už prázdné
  14. Alvin a Chipmunkové 2
    Alvin a Chipmunkové 2 (2009)
    Podle mě je tento nenáročný film zaměřený spíše pro děti či mladší generaci,jestli ovšem uváděná cílová skupina odkojená anglosaskou produkcí ještě rozumí jazyku našich bývalých bratří,toť ve hvězdách.50%
  15. Need for Speed
    Need for Speed (2014)
    Velmi poutavý děj.Herci mi do filmu seděli,výběr rekvizit taky super.Příjemné překvapení a řekla bych ,že se mi líbil více než například rychle a zběsile.Takže hodnocení mluví za vše.
  16. Pane, vy jste vdova!
    Pane, vy jste vdova! (1970)
    Každým dalším shlédnutím tohoto mistrovského filmu nepřestávám obdivovat práci úplně všech zúčastněných od režiséra a scénáristy pana Vorlíčka přes zlaté pilíře českého filmu, zejména paní Ivu Janžurovou. Každý ve filmu doslova zazářil. Někdy si říkám, kam se mohla dostat Olga Schoberová , kdyby byla nežila v totalitní republice?
  17. „Marečku, podejte mi pero!“
    „Marečku, podejte mi pero!“ (1976)
    Další z klenotů českého filmu! Nestárnoucí smoljakovsko-svěrákovská poetika korunovaná hereckým mistrovstvím zejména Jiřího Sováka se synem Jiřím Schmitzrem a neméně slavnými dalšími herci.Téma filmu, sice poplatné tehdejší době utvořili autoři v nesmrtelnou legraci .
  18. Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
    Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974)
    Tento film jsem viděla mnohokrát a pokaždé mě potěší i rozesměje znovu. je to jeden z pilířů našich filmů. Neotřelá poetika i mnohé komediální zápletky jsou naprosto originální.Veliká škoda, že s mnohými vynikajícími herci se můžeme už setkávat jen díky filmovému pásku...
  19. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
    Tentokrát už žádná pohádka, ale plnohodnotná válečná vřava. Extra body za to, že tvůrci konečně dali prostor fenomenálnímu Alanu Rickmanovi. Téměř absolutní spokojenost, kterou mírně čeřil jen dabing, debilní 3D (většinu času se film odehrává za tmy/šera a tudíž se člověk musí hodně snažit, aby něco viděl) a otravné odrovnávání důležitých postav mimo obraz.Lepší než první část. Trikově výborné !
  20. Cesta do pravěku
    Cesta do pravěku (1955)
    Velice poutavý a nadčasově výborně vytvořený příběh i pro řadu dalších generací. Klasika českého filmu. Tento snímek jsem snad naposledy viděla jako desetiletá , ale dodnes si ho dokážu živě vybavit. Je až s podivem jak Karel Zeman dokázal bez pomoci filmových triků natočit něco tak úžasného. Ani po tolika letech nevyprchala krása tohoto přenádherného snímku.Originální triky s vedením pravěkých zvířat.Místy až zamrazí , když by to mělo být takové dnes a teď.
  21. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    VETŘELEC je důmyslně propracovaný snímek do nejmenšího detailu.V roce 1979 spadla mince na velmi dobrou stranu pro Scotta - Vetřelec se stal nesmazatelnou stopou ve Sci-Fi žánru,kterou budeme neustále obdivovat a donekonečna nás bude uchvacovat.Prvotina dokonalé ságy a taky nejdůmyslnější,nejdynamičtější a nejpropracovanější ze všech.Vetřelec má dokonale vybudovanou atmosféru v šíleném vesmírném tichu .Proč já se tak ráda bojím?