Alvin a Chipmunkové 2

50%
Alvin a Chipmunkové 2

V roce 2007 vstoupil do kin formou celovečerního filmu komiksový fenomén mnoha generací Alvin a Chipmunkové. V okurkové sezóně se hudebnímu skladateli Daveovi Sevillemu podařilo ze zpívajících Chipmunků Alvina, Simona a Teodora udělat filmovou senzaci, a to i přesto, že toto nekontrolovatelné trio zdevastovalo svému kamarádovi Daveovi dům, ohrozilo kariéru a převrátilo život vzhůru nohama. Než jste stihli říct “Alvinnnnneee!!!”, začalo se mluvit o dalším pokračování filmu. Tentokrát Alvin, Simon a Teodor potkají nové kamarády, vlastně kamarádky, ze kterých se možná stane i něco víc – můžete se těšit na dívčí trio Chipettky. Alvin a Chipmunkové fungují jako „demoliční četa“ Davea Sevilleho – a jako roztomilá zábava diváků po celém světě – už více než padesát let. Od doby, kdy se uvedli svým vánočním hitem The Chipmunk Song, se jejich chytlavé písničky, vycházející z pera zpěváka a skladatele Rossa Bagdasariana staršího, staly stálou součástí popové kultury mladých i starších. Vzhledem k tomu, že s prvním dílem se Chipmunkům a jejich tvůrcům podařilo vzít Hollywood i zbytek světa útokem, byli poté plni elánu natočit ještě větší a zábavnější pokračování. Dalo by se předpokládat, že v době sofistikovaných audio technologií budou hlasy Chipmunků (a Chipettek) nahrány nejmodernějšími technikami. Není tomu tak, producenti Ross Bagdasarian (jehož otec „munky“ vymyslel) a Janice Karman trvali na použití staré školy, která jejich typické hlasy zachytí, tak jako to udělal před padesáti lety Ross starší – zpomalením nahrávek na poloviční rychlost a následným znovu přehráním v běžné rychlosti. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3.5
Alvin a Chipmunkové 2 jsou typickým pokračováním ve kterém se to co fungovalo prvním dílu musí vynásobit dvěma. Tudíž už tu nemáme jen Chipmunky,ale také Chipettky. Jestli vás u prvního dílu bolela hlava,tak zde si před promítáním vezměte pro jistotu dva prášky proti bolení hlavy. Je to totiž ještě více ukřičené a na speedované.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Kdepak.. Opakovaný vtip není vtipem a obzvlášť špatně to dopadne, pokud ani ten původní vtip není moc dobrý. Přidat k Chipmunkům Chipmančice.. jak geniální nápad :( Pískání těchto tvorů se mi vrylo do mozku tak, že už se asi na další pokračování ani nepodívám.. no uvidím, jestli mají ještě kam klesnout. Druhý díl u mě za 40%.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Dementní veverky podruhé: Tentokrát kýčovitý příběh dopadl o trochu lépe než jednička. Je to vlastně to samé co minule tak nemá cenu toho moc psát. Prostě je to zase zábavná jednohubka.


Dodatečné informace

Původní název:
Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (více)
  • USA Alvin a Chipmunkové 2
  • USA Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
  • USA Alvin and the Chipmunks 2
  • USA Alvin and the Chipmunks II
Premiéra v ČR:
24. 12. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
443,14 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Alvin a Chipmunkové 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Alvin a Chipmunkové 2


Powered byJustWatch