Pane, vy jste vdova!

82%
Pane, vy jste vdova!
Bláznivá komedie s mnoha neočekávanými zápletkami a záměnami osob se odehrává v blíže neurčeném království, kam přijíždí státní návštěva – král sousedního státu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje krále zrušit armádu, která prokázala svou neschopnost. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se svého vladaře odstranit. Ale jsou zde geniální poddaní – lékař, který transplantuje kterýkoliv orgán komukoliv, astrolog, který předvídá spolehlivě všechny katastrofy, a mnoho krásných a chytrých žen, které příslušně komplikují již zapletenou situaci... Pod dnes již klasickou crazy komedií s absurdními zápletkami je podepsáno sehrané autorské duo Václav Vorlíček a Miloš Macourek. (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Tento film není nejpovedenější. Zařadil bych ho až za podobné snímky, jako je Zíítra vstanu a opařím se čajem, či Zabil jsem Einsteina pánové. Přesto, skvělá doba to byla. Režízéři měli z čeho vybírat, nebýt cenzury... člověk si musí položit otázku, co by v té době mohlo vše vzniknout za filmy, když jsme měli jedhoho skvělého herce vedel druhého ( i herečky )..
muzz
muzz
18 035 bodů
8.5
Moje nejoblíbenější česká komedie. I když jsem četl na pana Vorlíčka mnoho nehezkých fakt (politika, lidský charakter), tak to byl jeden z nejtalentovanějších českých režisérů a touhle geniální komedií to potvrdil. Všichni herci jsou tam výborní, scénář jim sedí jako hrnec na p...l. Tenhle film nikdy neomrzí. Vždycky lituju předčasné smrti skvělého Jiřího Hrzána. Koukám, že v pořadí herců mu zde v tabulce přidělili vedlejší roli :)
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Je mi líto, ale s humorem v tomto filmu jsem se nedokázal absolutně ztotožnit. Sice je stejně ztřeštěný a originální jako další nezapomenutelné komedie 70. let, ale zde ta ztřeštěnost hraničí s velkým kýčem. Na trio Sovák, Filipovský, Menšík jsem se těši jako vždy opravdu hodně, ovšem pod Vorlíčkovým vedením na mě celý příběh působil tak nějak mdle, nesmyslně a hlavně nezábavně. Zítra vstanu a opařím se čajem se mi líbilo mnohem, ale mnohem více..


Dodatečné informace

Původní název:
Pane, vy jste vdova! (více)
  • Československo Pane, vy jste vdova!
  • Československo Du är en änka, herr!
  • Československo Ești văduv, domnule!
  • Československo Jest pan wdową, proszę pana!
  • Československo Oled lesk, söör!
  • Československo Sei una vedova, signore!
  • Československo Sie sind eine Witwe, Mein Herr!
  • Československo Ste vdova, pane!
  • Československo Vous êtes veuve, monsieur!
  • Československo You Are a Widow, Sir!
Premiéra v ČR:
15. 1. 1971
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch