Pavla Beretová

6.8
Pavla Beretová
Pavla Beretová je česká herečka. Narodila se v roce 1983 v Ostravě, kde také začínala s hraním. Jako dítě účinkovala v pohádkách Ostravského studia Československé televize a moderovala pořad pro děti Klubíčko. Vždy ji ale lákalo divadlo, ve čtrnácti pracovala i jako uvaděčka, takže se po maturitě rozhodla, že se přihlásí na DAMU a po absolutoriu v roce 2008 se stala členkou činohry Národního divadla v Praze. Několik dalších let se věnovala převážně divadlu. V roce 2009 byla dokonce nominována na cenu Cena Alfréda Radoka pro talent roku a Cenu Thálie za nejlepší ženský herecký výkon v roli Salomé z inscenace Kauza Salome. První významnější role před kamerou přišla v roce 2010 v televizním snímku Bludičky, následoval seriál Soukromé pasti (epizoda V síti z roku 2011) a postava Terezy v komedii Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012), za níž byla navržena na Českého lva. Pracovních nabídek mimo divadlo začalo přibývat a publikum mohlo Pavlu spatřit i v pohádce Kdyby byly ryby (2014), komedii Teorie Tygra (2016), kriminální minisérii Vodník (2018), seriálu Dabing Street (2018), minisérii Sever (2019), seriálech Místo zločinu Ostrava (2020), Poldové a nemluvně (2020), Osada (2021), Místo zločinu České Budějovice (2023) a komedii Vánoční příběh (2022).



Pavla Beretová: Filmy a pořady 49




Dodatečné informace

Narození:
28. 10. 1983
Ostrava, Československo

Další články

  1. Natáčení druhé řady Osady je v plném proudu
    13. 6. 2022
    Natáčení druhé řady Osady je v plném proudu

    O tom, že se komediální seriál České televize Osada dočká pokračování, se mluvilo již po odvysílání premiérové řady. Nyní to máme černé na bílém. Herečka Petra Nesvačilová na svém Instagramu prozradila, že opět přesídlila do Nižboru u Berouna a že natáčení Osady je v plném proudu.

  2. Do čeho půjdou peníze z kinematografického fondu? Bude Válka s mloky a Mádl zrežíruje okupaci Československa
    15. 3. 2022
    Do čeho půjdou peníze z kinematografického fondu? Bude Válka s mloky a Mádl zrežíruje okupaci Československa
  3. Velký přehled českých filmových novinek: Svěrák režíruje Svěráka, Sedláček psy a Balcar eroticky závislé
    5. 2. 2022
    Velký přehled českých filmových novinek: Svěrák režíruje Svěráka, Sedláček psy a Balcar eroticky závislé
  4. Osada je sice plná pohody, doprovází ji ale i pořádná dávka trapnosti. Ještěže vtipy zatím fungují
    6. 9. 2021
    Osada je sice plná pohody, doprovází ji ale i pořádná dávka trapnosti. Ještěže vtipy zatím fungují
  5. Filmaři napravují historickou nespravedlnost. Kryštof Hádek natáčí příběh lyžaře, který zemřel a stal se legendou. Zastínil však skutečného hrdinu, který se Čechům "nehodil do krámu"
    22. 2. 2021
    Filmaři napravují historickou nespravedlnost. Kryštof Hádek natáčí příběh lyžaře, který zemřel a stal se legendou. Zastínil však skutečného hrdinu, který se Čechům "nehodil do krámu"
  6. Němec zachraňující Čecha? Nežádoucí. Kryštof Hádek půjde po stopách lyžařů, kteří před více než 100 lety tragicky zahynuli v Krkonoších
    16. 10. 2020
    Němec zachraňující Čecha? Nežádoucí. Kryštof Hádek půjde po stopách lyžařů, kteří před více než 100 lety tragicky zahynuli v Krkonoších

    Už je to více než sto let, kdy zahynuli na krkonošských hřebenech Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Ale co se tehdy nedaleko Labské boudy opravdu stalo? Nemělo tohle drama více než dva hrdiny? Tvůrci filmu Poslední závod se rozhodli natočit příběh Hanče, Vrbaty a muže v pozadí, Emericha Ratha. Půjde o příběh odvahy, přátelství a pevného charakteru tak, jak se skutečně udál.

  7. TV TIP: Okresní přebor aneb Český country western jak má být!
    9. 8. 2020
    TV TIP: Okresní přebor aneb Český country western jak má být!
  8. Seriál Osada: Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život
    31. 5. 2020
    Seriál Osada: Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život
  9. Komentáře týdne: Po dlouhé době tu máme opravdu zvláštní film...
    15. 1. 2020
    Komentáře týdne: Po dlouhé době tu máme opravdu zvláštní film...
  10. Když Miroslav Krobot drtí herce za mikrofonem. Seriál Dabing Street míří do éteru
    8. 1. 2018
    Když Miroslav Krobot drtí herce za mikrofonem. Seriál Dabing Street míří do éteru
  11. Eliška Balzerová a Jiří Bartoška natáčejí vztahovou komedii Teorie tygra
    7. 8. 2015
    Eliška Balzerová a Jiří Bartoška natáčejí vztahovou komedii Teorie tygra

    V úterý 4. srpna se začala natáčet nová česká komedie Teorie tygra režiséra Radka Bajgara. Ten je společně s Mirkou Zlatníkovou podepsán pod scénářem filmu s Jiřím Bartoškou v hlavní roli. Herec ztvární postavu veterináře, který se vydává na riskantní cestu, na níž může přijít o vše. - Na snímku zleva: Radek Bajgar, Eliška Balzerová, Jiří Bartoška a producent Petr Erben.