Druhá řada Osady bude ostřejší, střídá herecké obsazení a nevylučuje pokračování

Druhá řada Osady bude ostřejší, střídá herecké obsazení a nevylučuje pokračování
Osada | Česká televize
V domě České televize se sešla bohatě zastoupená delegace tvůrců pořadu v čele s režisérem Radkem Bajgarem, scenáristou Petrem Kolečkem a hereckými hvězdami Martinem Myšičkou, Ivanou Chýlkovou, Janou Plodkovou, Petrou Nesvačilovou a Ivanou Uhlířovou. První sezónu seriálu Osada Česká televize reprízuje na ČT1 každý pátek s tím, že poslední díl připadá na poslední prázdninový týden. Na ni by měla navázat druhá řada, i když přesné datum oficiálně dosud nebylo oznámeno. Herci a herečky odpovídali na řadu otázek a prozradili něco málo o ději.
Osada
Osada | Česká televize
Hned na úvod je třeba říci, že události od sebe dělí zhruba dva roky. Navíc oproti původnímu třináctidílnému formátu bude mít pokračování epizod jen deset. Aby tvůrci příběh trochu oživili, zasáhli do osazenstva osady a manželskou dvojici v podání Pavla Nového a Jany Švandové vystřídají jejich příbuzní Kociánovi. Role hlavy rodiny se ujal Marek Daniel a jeho ženy Ivana Uhlířová. Herečka prozradila, že její postava pracuje jako účetní, manžel je taxikář a mají syna a dceru. Problémy jim přerůstají přes hlavu a nejsou úplně normální, takže do osady Záhoří zapadnou velmi rychle. Navíc prý velmi rádi souloží na různých místech, takže mezi chatami bude veselo.
Osada
Osada
67%
Režisér Bajgar připustil, že druhá řada bude o hodně ostřejší a bude řešit víc konfliktů. Rubalovi mají vztahovou krizi a herečka Petra Nesvačilová (Helena Rubalová) žertovala, že spolu se seriálovým manželem Radkem Holubem (Milan Rubal) působí jako terapeutický pár, protože jejich řešení problémů je velmi originální. Krasouvi stále drží šábes, ale Dagmar (Jana Plodková) začala příliš holdovat vínu a dcera Arnoštka (Karolína Lea Nováková) se snaží matce pomoci. Spisovatelka Rybáková (Ivana Chýlková) dál tvoří brakovou literaturu a musí se vyrovnat s faktem, že se zamilovala do totálního idiota.
Bývalý policista Michal Franěk (Stanislav Majer) se stal psychologem a už se věnuje jen svádění žen. Južanovi (Igor Bareš, Eva Leinweberová a Filip František Červenka) se rozhodli přestat předstírat, že nejsou bohatí, a naivně si myslí, že to lidem nebude vadit. No a nakonec jsou tu Srovnalovi (Martin Myšička a Pavla Beretová), kterým se narodila holčička a jejichž pobyt na chatě je bojem s únavou a snahou zajistit bezpečnost dcery.
Osada - beseda z filmového festivalu v Karlových Varech
Osada - beseda z filmového festivalu v Karlových Varech | Česká televize
Z daného výčtu je tedy patrné, že na pohodu v Záhoří můžete zapomenout, snaha o to jí dosáhnout však bude ohromná. Tvůrci navíc připustiti, že pokud by Česká televize měla zájem o další díly, rádi do toho půjdou znovu, stejně jako herci. Komplikací by tak mohla být jedině skutečnost, že osada Záhoří byla již kompletně zbourána. Povolení na dočasnou stavbu v chráněné krajinné oblasti u Nižboru vypršelo a filmaři museli lokalitu uvést do původního stavu. Vše by se tak muselo stavět znovu, což je poměrně nákladné. Filmaři totiž nevybudovali jen všechny chatky (s výjimkou jediné), ale i veškerou potřebnou infrastrukturu včetně silnice a mostu. Producent Petr Erben prý nicméně prohlásil, že všechno jde, když se chce.