Osada

68%
Osada
Do osady Záhoří se o víkendech sjíždějí majitelé a nájemníci zdejších nemovitostí kolem malebného rybníka. Jsou tu manželé Rubalovi (Radek Holub a Petra Nesvačilová), rodina Južanova (Igor Bareš, Eva Leinweberová a Filip Frantiček Červenka), Lucie a Jana Rybákovy (Ivana Chýlková, Šárka Vaculíková), manželé Srovnalovi (Martin Myšička, Pavla Beretová) a Tony Keyhoss (Tomáš Hanák). Zbylé obyvatele Záhoří nám první díl nepředstavil. Každý sem jezdí z vlastního důvodu, někdo kvůli pohodě (Južanovi), někdo kvůli klidu a inspiraci (spisovatelka Lucie Rybáková) a někdo kvůli tomu, aby se cítil důležitý (Milan Rubal si tu chce hrát na šéfa a díky křovinořezu a motorovce mít nad osadou moc, myslí si totiž, že kvůli tomu, že má jako jediný v osadě tyto dva nástroje, všichni ho potřebují a on pak může o mnohém rozhodovat). Někdy jsou jejich vztahy poněkud vyhrocené, ale jsou jedna osada, a tak drží pohromadě. A právě jejich každodenní starosti, radosti a spory spojené s chatařením jsou těžištěm celého seriálu.




p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
7
Takže po prvním dílu: Postavy? To je slušné panoptikum. Jenže mě to panoptikum celkem dost pobavilo. Zahrané je to také dobře, prostředí zajímavé. Docela se těším na další díl. Hlavně jsem zvědav na nové postavy, vypadají také výživně. Takže já zklamán, ani nijak pohoršen nejsem.
avenis
avenis
8 056 bodů
6
Zhodnocení první řady: z upoutávek to vypadalo líp. Je to celé takové natahované, vycpané spoustou absurdních dialogů a ještě absurdnějším chováním, ale místy je to i celkem vtipné.
U Fraňka jsem si dlouho nebyla jistá, je-li opravdu tak omezený nebo to jen hraje, a nevím to doteď.
Vztahové hrátky, které se točí pokaždé kolem nějakého jednoduchého tématu trefně zrcadlí běžný život, takže se u té pohody dá i trochu přemýšlet. Ale jako celek mi asi jedno shlédnutí stačilo.
Mimochodem, zcela tu chybí téma sourozenecké. Všichni potomci zde přítomní jsou jedináčci.
V druhé řadě jsem se zaměřila na logičnost rozmístění jednotlivých chat. Jsou tam asi chyby. Tak například chata Južanových záhadně migruje. Jednou byla přímo naproti Rubanových, ale vzhledem k tomu, že Južanovi sousedí se Srovnalovými a současně Srovnalovi mají Rubanovy šikmo napravo... :)
No, úroveň není buhvíjaká, s Most!em se to nedá srovnat. Díly s Plodkovou a Poláškem jsou jednoznačně nejlepší, s Holubem jednoznačně nejtrapnější. Ale je tam krásně...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
No jo, oddechovka to je. Mně se to zpočátku zrovna dvakrát nelíbilo. Ještě tak Josef Polášek v roli žida Šimona Krause. Radek Holub se mi napřed příliš nelíbil. Ale nakonec jsem si na něho zvykla a musím ocenit, že dobrý byl. I Myšička, Beretová, Plodková, Chýlková, Nesvačilová, Šárka Vaculíková, nebo oba Olomoučáci Južanovi - Igor Bareš a Eva Leinweberová. Petr Kolečko má podle mě lepší věci. Tady chtěl být nejspíš lidovější. Uvidíme, co s tímto seriálem provede pokračování. Fakt je, že jedna hláška se u nás vžila. Když někdo mluví o depresi či špatné náladě, obvykle řeknu: "Tak já Ti udělám lečo."


Dodatečné informace

Premiéra v ČR:
26. 11. 2021
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Osada je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch