Christian Bale pokračuje v extrémních transformacích. Na první fotce se ukazuje jako Frankenstein

Christian Bale pokračuje v extrémních transformacích. Na první fotce se ukazuje jako Frankenstein
Americké psycho | Lionsgate
Snímek má být remakem milované klasiky Frankensteinova nevěsta z roku 1935 a ve třicátých letech se také bude odehrávat. Frankenstein v Chicagu požádá doktora Euphronia o vzkříšení mrtvé ženy, která by mu v jeho osamění dělala společnici. Spolu vdechnou život nevěstě v podání Buckley, následnou romanci však naruší policejní vyšetřování i radikálnější společenské odezvy.
The Bride
AI
70%
Bale přijal úlohu, již v minulosti ztvárnili třeba Boris Karloff nebo Robert De Niro, s vidinou spolupráce s talentovanou Gyllenhaal. Sestra Jakea Gyllenhaala je známou herečkou z filmů Donnie Darko nebo Temný rytíř, její režijní debut Temná dcera se na Netflixu dočkal velké chvály a navrch tří oscarových nominací za scénář, hlavní herečku (Olivia Colman) a také vedlejší herecký výkon pro Jessie Buckley. Ta v pětatřiceti letech náleží k předním charakterním hvězdám televize, stříbrného plátna i jeviště. Náročné role zvládla ve čtvrté sérii Farga, experimentálním hororu Men nebo v nepoddajném psychologickém dramatu Asi to ukončím.
The Bride (2025)
Christian Bale – The Bride (2025) | Warner Bros.
V The Bride si navíc zahraje také Penélope Cruz, která nedávno zazářila v životopisném snímku Ferrari a stále patří k předním evropským herečkám v Hollywoodu, dále držitelka pěti oscarových nominací Annette Bening (Americká krása, Nyad) a Peter Sarsgaard z Batmana či Sirotka. Zraky však budou upřené zejména na Balea, jenž shodil vlasy a odevzdal se maskérům v roli, s níž bezpochyby rozšíří svůj katalog fyzického herectví čítající třeba Mechanika, Temný úsvit, Fightera nebo zmíněné Vice.
The Bride (2025)
Jessie Buckley – The Bride (2025) | Warner Bros.
Snímek vstoupí do světových kin v říjnu příštího roku a předběhne další vznikající adaptaci díla Mary Shelley. Frankensteina totiž natáčí také Guillermo del Toro (Faunův labyrint), jenž si jako své monstrum vyhlédl Jacoba Elordiho z Euforie. Victora Frankensteina pod ním ztvární Oscar Isaac (Duna) a v dalších rolích se objeví Mia Goth (X) či Christoph Waltz (Hanebný pancharti). Projekt pod palcem Gyllenhaal, která sama obstarala také scénář, je však zcela vyrovnaným počinem s ohledem na vyvolávaná očekávání.
Gyllenhaal i Del Toro naplňují představy o autorských tvůrcích a jejich adaptace jsou rozhodně vítanější než minulou dekádu plánovaný vesmír klasických monster studia Universal, který začal i skončil s katastrofální Cruiseovou Mumií. Příběhy o Frankensteinovi, Draculovi či Vlkodlakovi byly v klasické éře v kurzu a momentálně se pracuje na jejich aktualizaci – nového Vlkodlaka nedávno začal natáčet režisér Upgrade a Neviditelného Leigh Whannell.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku.
zdroje: Movieweb, IGN