Jeden z nejlepších filmů loňského roku míří na stream. Kde si ho budeme moci pustit?

Jeden z nejlepších filmů loňského roku míří na stream. Kde si ho budeme moci pustit?
Chudáčci | Falcon
Diváci, kteří nestihli zajít do kina, si tak budou moci v té nejlepší kvalitě užít neuvěřitelný a fantaskní vývoj Belly Baxter (Emma Stone), která byla přivedena zpátky k životu brilantním a samotářským vědcem Godwinem Baxterem (Willem Dafoe). Jenže zatímco on by ji nejraději navždy ochraňoval ve svém domě, vyvíjející se Bella chce poznat svět i sebe sama. S protřelým a zhýralým právníkem (Mark Ruffalo) se proto vydává na výlet do několika zemí. Naivní a předsudkům nepodléhající hrdinka je často konfrontována s realitou i muži, kteří by ji chtěli vlastnit, ona se ovšem neváhá vzepřít všem konvencím a nalézt patřičnou svobodu i své vlastní já.
Chudáčci
Chudáčci
82%
Lanthimos vždy patřil mezi velmi specifické tvůrce, jehož bizarnosti a ulítlé nápady rozhodně nejsou pro každého, ostatně stačí si vzpomenout na kontroverzně přijatého Humra. Chudáčci jsou jeho zdaleka nejvíce diváckým počinem, ovšem pořád jen do určité míry. Jeho ulítlé nápady, šílenosti a jistá tvůrčí nespoutanost ani tentokrát neosloví každého. Komu ovšem jeho jedinečný styl sedne, ten si užije vizuálně a řemeslně opulentní podívanou, při níž se Lanthimos evidentně inspiroval i díly Karla Zemana.
Kromě řady neskutečně vtipných a skvěle vypointovaných situací a po scenáristické i herecké stránce bravurně vystavěného vývoje Belly se režisér pouští také do citlivých společenských témat včetně emancipace, otázek feminismu, poznávání vlastní sexuality či toxické maskulinity. Řadu těchto motivů mají Chudáčci společnou s loňským megahitem Barbie, Lanthimos s nimi ovšem dokáže pracovat daleko vyspělejším a rafinovanějším způsobem. Třešničkou na dortu jsou pak výtečné herecké výkony v čele s Emmou Stone, která je ve všech rovinách své postavy naprosto fenomenální a dokáže i pouhou mimikou výtečně vystihnout její počáteční dětinskost, bezelstnost i pozdější fáze dospívání.
Chudáčci: finální trailer | Falcon
Chudáčci jsou zkrátka jedním z těch filmů, o nichž se v superlativech mluví naprosto po právu, a i když vám možná režisérův styl nemusí nakonec sednout, rozhodně byste snímku měli dát šanci. Ostatně čtyři Oscaři včetně toho pro nejlepší herečku v hlavní roli, pět cen BAFTA či Zlatý lev pro nejlepší film na festivalu v Benátkách asi také mluví za vše. Jeden z nejoceňovanějších filmů loňského roku si budete moci konečně vychutnat i ve vašem obýváku, na streamovací platformu Disney+ dorazí Chudáčci už 27. března.
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů roku 2023 podle databáze Kinoboxu. Chudáčky zde najdete velmi vysoko.
Zdroj: Disney+