Barbie

67%
Barbie
Panenka Barbie žije každý dokonalý den ve svém Barbielandu, který je dokonalý, plastový a růžový a "jako". Spolu s ní bydlí ve svých domech i ostatní Barbíny včetně těch, jejichž výroba už byla ukončena. A ovšem také Kenové všech barev pletí. Jednoho dne se něco pokazí. Stereotyp Barbie je narušen, protože do jejích dokonalých myšlenek se vkrade myšlenka na smrt. Divná Barbie usoudí, že chyba bude v reálném světě a poradí cestu za holčičkou, která má takové myšlenky.



Recenze: Barbie

Kinobox.cz
90%

Unikátní typ zábavného filmu, který může pobavit i urazit všechny. Pestrobarevný muzikál, jenž si utahuje i těží z kýčovitosti popkultury. A překvapivě také existenciální drama, feministický pamflet a ledacos jiného.


Pete69
Pete69
31 382 bodů
4
No dlouho js neviděl tak velkou slátaninu a to rovnou v totálně růžové. Primitivní příběh, strašné ale osobité kulisy, jedno oko nezůstalo suché. . Vlastně jedno ano, to moje. 30% za Margot Robbie, kterou jsem si velmi oblíbil a to ne jen kvůli její kráse.. Roste s každou rolí a zahraje skvěle vše od Barbie až po psychopatickou přítelkyni Jokera.
lamps
lamps
15 253 bodů
7
Barbie je film, který si vlastně budu pamatovat nadosmrti, i kdybych ho už podruhé neviděl. K prasknutí nacpaný letňák v ČB mi vygeneroval unikátní filmový zážitek hodný kultovního díla, jehož scénář sice jakoby místy generovala umělá inteligence, feminismus je v něm pro prváky a plastické postavy jsou hlavně prostředkem sdělení, nikoli emocí (což tvůrci přitom vnucují)… Ale koncept si vás získá absolutním příklonem k popkulturní perspektivě, zatímco jednotlivé myšlenky mají až překvapivě oduševnělý základ. I já jsem se v tom Kenovi nakonec našel, i když mi tam chyběly i plešaté modely hraček.
avenis
avenis
10 005 bodů
6
Nechápu těch osm nominací na Oscara. Snad ty kostýmy a design, ty jsou opravdu mimořádné. Ale zbytek... No, možná to bude tím, že jsem nevyrůstala s Bárbínou, ale s panenkou - miminkem, kterou na začátku ta obrýlená holčička s takovým gustem rozbíjí. Kdyby zůstalo u myšlenky obživlých hraček a konfrontace s reálným světem, možná bych se i bavila. Ale tahle feministická agitka s hledáním podstaty Kenova "já" ve mně zanechává jen rozpaky. Snad bych tam našla i nějakou lepší myšlenku, třeba že žít reálný život se všemi svými nedokonalostmi je lepší než hrát si na život na internetu... Ale i tak, nebýt toho "Dance in black", hodnotila bych za 5.


Dodatečné informace

Původní název:
Barbie (více)
  • USA Barbie
Premiéra v ČR:
20. 7. 2023
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
145 mil. USD
Tržby:
1 445,64 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Barbie je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch