Faunův labyrint

81%
Faunův labyrint

Španělsko 1944, ke konci občanské války. Čerstvě provdaná Carmen se s dcerou Ofélií nastěhuje k novému manželovi, chladnému autoritářskému Vidalovi, kapitánovi ve Francově armádě. Dívka, která nový život snáší těžce, nachází únik v tajemném labyrintu objeveném za rozlehlým statkem. Magický strážce labyrintu Faun odhalí, že právě ona je dlouho pohřešovanou princeznou kouzelného království. Na cestě za pravdou musí Ofélie splnit tři nebezpečné úkoly, na které ji nikdo nepřipravil...




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Kouzelná podívaná,které k dokonalosti chybí opravdu jen malinko. Del Toro skvěle skloubil dva světy. Svět lidí a svět fantazie. Nádherný svět s úžasnou audiovizuální stránkou. Už od prvních minut mne film vtáhl do děje a já se zatajeným dechem spolu s hlavní hrdinkou objevoval tento tajemný svět.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý příběh. Proložit Frankystické španělsko v období války s fantasy příběhem je prostě zajímavé. Prvky kýče však ve filmu jsou a spíše se mi líbí ta reálná část příběhu, než ta fantasy. Konec pro mě obtížněji stravitelný. Přesto hodnotím film jako celek slušně - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Síla téhle alegorie je její osobitost, vztah den Tora k tématu. Není důležitá určitá mechaničnost a pro některé až banalita, protože emocionálně to skvěle funguje.

Dodatečné informace

Původní název:
El laberinto del fauno (více)
  • USA Faunův labyrint
  • USA El laberinto del fauno
  • USA Faunov labyrint
  • USA Pan's Labyrinth
Premiéra v ČR:
9. 8. 2007
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
USA, Mexiko, Španělsko
Rozpočet:
19 mil. USD
Tržby:
83,26 mil. USD (celosvětově)

Podobné