Nyad

73%
Nyad
Před třiceti lety se Diana Nyad vzdala vrcholového sportu, aby se stala sportovní novinářkou. Nyní je jí šedesát a touží po dosažení dalšího cíle – chce přeplavat z Kuby na Floridu. Jedná se o trasu dlouhou téměř 170 kilometrů a mezi plavci se jí říká plavecký Mont Everest. A co víc! Diana chce být první, kdo tuto vzdálenost zdolá bez použití klece proti žralokům! Bez doprovodného týmu na lodi a podpory od nejlepší kamarádky a trenérky Bonnie Stoll by svou čtyřletou průpravu nikdy nezvládla.



Recenze: Nyad

Kinobox.cz
70%

Tvůrci Oscarem oceněného sportovního dokumentu Free Solo se rozhodli zčeřit hladiny hraného filmu a podařilo se jim to nadprůměrně. Nyad zdobí výkony hereckých hvězd, soundtrack a práce kameramana. Občas ždíme slzy a dojímá publikum. Nečiní tak však vyděračským způsobem, nýbrž citlivě.


avenis
avenis
8 184 bodů
10
Už jsem značně otrlá, tak mě málokterý film rozhodí. Ale na konci tohoto příběhu jsem byla hluboce dojatá. Nejsem sportovec, ale rozumím tomu, jak se cítí žena kolem šedesátky. Vynikající výkon Annette Benning, nejen herecký, ale především sportovní, dokonalé přihrávání Jodie Foster aniž by si kradla pozornost pro sebe, to vše v kombilaci s náročným snímáním kamery dělá z tohoto filmu velmi pozoruhodný snímek.
Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
8
Hezky zpracovaný příběh, ve kterém Fosterová rozhodně válí. Filmu se podařilo vysvětlit úskalí, které sebou nese přeplavání moře mezi Kubou a Floridou. Zároveň se nenuceně dotkl zneužívání dětí a lesbickou linku decentně načrtl bez nutnosti tlačení na pilu. Dostáváme silný příběh starší ženy a její přítelkyně. Ženy, která má svůj sen a vnitřně cítí, že na to má. A její přítelkyně, která ji umetá cestičku, protože v ni „slepě“ věří. I když ta slepota je spojena s láskou (ne však romatickou). I kapitán Ifans film skvěle doplnil a po delší době mě sportovní biografický film bavil. Netlačil na pilu a soustředil se na starší, co je příjemná změna.
retbox
retbox
56 bodů
8
Velice přesvědčivé vyprávění skutečného příběhu. Je těžko uvěřitelné, co se dá v "tolika" letech fyzicky zvládnout. Hlavní herecké postavy předvádí parádní výkon.

Dodatečné informace

Původní název:
Nyad (více)
  • USA Nyad
  • USA ナイアド その決意は海を越える
Premiéra v ČR:
3. 11. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch