Nyad

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
avenis
avenis
8 494 bodů
10
Už jsem značně otrlá, tak mě málokterý film rozhodí. Ale na konci tohoto příběhu jsem byla hluboce dojatá. Nejsem sportovec, ale rozumím tomu, jak se cítí žena kolem šedesátky. Vynikající výkon Annette Benning, nejen herecký, ale především sportovní, dokonalé přihrávání Jodie Foster aniž by si kradla pozornost pro sebe, to vše v kombilaci s náročným snímáním kamery dělá z tohoto filmu velmi pozoruhodný snímek.
Pasadenka
Pasadenka
608 bodů
8
Hezky zpracovaný příběh, ve kterém Fosterová rozhodně válí. Filmu se podařilo vysvětlit úskalí, které sebou nese přeplavání moře mezi Kubou a Floridou. Zároveň se nenuceně dotkl zneužívání dětí a lesbickou linku decentně načrtl bez nutnosti tlačení na pilu. Dostáváme silný příběh starší ženy a její přítelkyně. Ženy, která má svůj sen a vnitřně cítí, že na to má. A její přítelkyně, která ji umetá cestičku, protože v ni „slepě“ věří. I když ta slepota je spojena s láskou (ne však romatickou). I kapitán Ifans film skvěle doplnil a po delší době mě sportovní biografický film bavil. Netlačil na pilu a soustředil se na starší, co je příjemná změna.
retbox
retbox
62 bodů
8
Velice přesvědčivé vyprávění skutečného příběhu. Je těžko uvěřitelné, co se dá v "tolika" letech fyzicky zvládnout. Hlavní herecké postavy předvádí parádní výkon.
natalie_kraftova
3 bodů
7
je to zajímaví film o překonání svých překážek a krásném přátelství rozhodne doporučuji