Profilový obrázek

Pasadenka

560

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Fallout
    Fallout (2024)
    9
    Jo jo. Je to tak. Skvěle zahrané, skvěle koukatelné mistrovské televizní dílko. Takto vypadá krátký seriál, který využívá bohatou zásobu nápadů z hry a přetaví ji do líbivého vizuálu s přímočarým akčním dějem, jenž ve svém rozsahu skvěle pracuje s příběhem, tajemnem, akcí, humorem a bizarností, která je s hrou spojená, a nejen fanouškům dává obrovskou dávku satisfakce. Takto se dělají apokalyptické seriály.

    Je na čase si přiznat, že filmaři se konečně naučili dělat filmy/mini série podle her. A zdá se, že toto je pro adaptaci ten nejlepší formát. Nemusí se tolik zkracovat a zároveň vymýšlet vatu. A když se toho chopí šikovný scénárista, který umí budovat epizodické napětí je to výhra. Super, že bude další série. Už se těším. :)
    Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška
    Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška (2024)
    4
    Ochromující podívaná. Film mě ztratil v okamžiku, kdy banda vesmírných osadníků ručně seče obilí a hraje u toho epická hudba. Tak nějak se museli cítit hrdinové dávných filmů, které nám pouštěli ve škole jako ukázku komunistické propagandy. Obilí, jenž je snad cennější než bobky obřích červů, které se šňupou pro snadnější mezihvězdné cestování. :D

    U prvního dílu ode mne toto dílo dostalo relativně laskavé hodnocení. U pokračování nevidím moc důvod. Miluji béčka i céčka, špatné filmy od Asylumu, které jsou banální, přímočaré, s levnou grafikou na úrovni domácí produkce a minimálně půlka herců ani nejsou herci. Jsou to takové zábavné akční blbůstky; čistokrevný přímočarý brak. A toto je mnohem horší. :D

    Místy dobrá hudba, lepší než v prvním díle, solidní vizuál a také jistá dávka invence. Filmařsky je to však nekonzistentní míchání vzájemně na sebe špatně sedících vrstev. Máme na pozadí jakési tajemné poslání a osudovost. Pak sklízíme obilí a bojujeme o tisíc pytlů mouky, jako o to nejcennější v galaxii. :D Sečeme ručně, ale místo vozu máme vznášedlo. :D Jednou se nepřítel chová jak nácek, podruhé jako altruista. A ty souboje. Tak nějak by vypadala hodně nevyvážená hra.

    Jednoduše ne. Příliš rozporů, špatně naspaný příběh a co je nejdůležitější, nepodařilo se mi žádným způsobem emočně navázat na žádnou z postav. Čím je film na tom ještě hůř. On není špatný, on je jednoduše zcela nezajímavý. :(
    Madam Web
    Madam Web (2024)
    8
    Na internetu tento film hodně lidí strhalo. Ale víte co? Nezaslouženě! Je to moc hezký origin. A hlavně dívčí síla!

    Prvně, z těch sony pavoučích vedlejšáků je to asi nejlepší film. Ano, ono to není žádná sláva, ale rozhodně se nejedná o žádnou hloupou slátaninu. Ale také to není nevím jak úžasný film, který by emočně fungoval dokonale.

    Co mne mrzí asi nejvíc, tak to fakt, že film je nudný. Málo, proklatě málo akce. Co ale oceňuji, tak to další fakt, že tvůrci dali Dakotě Webové prostor pro to nechápavě koukat do kamery, nevěříce, že to co se děje není blbost. A nebo, že by věděla, jak to vlastně vše funguje a vůbec. A celé intro a obeznámení se se schopnostmi a odtušení hlavní hrdinky, cože se to jako děje nám sežere víc jak hodinu. Inu, moc to nedopadlo. Je to nudné. Ale na druhou stranu je to natočené celkem dobře a hlavně se u střihu rozhodli, že nám nadělí pořádnou nálož objevování. A to se u komiksů neděje. (Nejspíš z dobrého důvodu :D)

    Také je skvělé, že film má svou konzistenci. V zásadě nic složitého, ni překvapivého se zde neodehrává. Příběh je vcelku kontinuální a osudově provázaný. A emočně? :o No, rozbrečel mě u jedné scény. A to jsem pořádná plačka. :(

    Závěr pak plynule ukončí tento ogirin a na konci dostáváme Madam Web, jak ji známe ze seriálu. Až na ten věk, ale to doroste. :D

    A co ostatní holky? Hezké, ale slabé. Ono, vlastně celý film je takový no, sterilní. Není to žádný propadák, ani žádná trapárna, ale má daleko od velkoleposti i výraznosti postav, nebo silnějších emocí. Je to hezké podívání na jedeno shlédnutí.

    Co si mi však líbí, tak to je konečně hezký holčičí příběh. Žádní trapní hoši nejsou potřeba a když nic jiného, tak Dakota si opravdu projde proměnou a to jak schopnostmi, tak i charakterem. Na začátku je docela velká kráva a k něčemu, jako hrdinství se musí opravdu tvrdě přepracovat a zvládne to. Nějak. Konečně žádná nemachrována nesmrtelná a neohrozitelná paní, která si dělá co chce a je od začátku správná. A tento aspekt film povyšuje o příčku víš. :)

    A poslední pohlazení, které se mi hodně líbilo, tak Sadney Sweeney. Jak její charakter, a style, tak méďa, kterého měla sebou. Naprosté zlatíčko a za ni dávám další hvězdičku nahoru. :)

    Když to budu brát objektivně, tak 6. Srdíčkově dávám 7, ale jelikož mi je jasné, že film bude hodně kritizován, tak dávám 8, jako takový malí střípek na pozitivní stranu. :)
    Vytoč mého agenta
    Vytoč mého agenta (2024)
    7
    Ale jo. Funguje to. Hezká komická odlehčená minisérie z prostředí filmového. Hlavně jeho zákulisí. Moc povedená adaptace, kterou se tvůrcům povedlo napasovat na české poměry zcela uvěřitelně.

    Kromě ústředních postav z castingové agentury se děj rozlévá epizodně na řešení nejrůznějších dramat spojených s jejich svěřenci. A aby to nebylo takové suché, tak každý agent má i svojí vlastní dějovou linku napříč seriálem. Asi nelze říct, že by zde nějaká linka dominovala nad ostatními, a i když Maštalír se svou utajenou dcerou Viky vyčnívá nejvíc, z celkové stopáže nedostávají zas tolik prostoru, jak by si zasloužili.

    Seriál pobavil a na 6 epizodách to uteklo opravdu rychle a klidně by mohl rozvinout osobnější dramata, ale chápu, že na tak krátkém prostoru nezbyl čas. Předloha je mnohem košatější, je kde čerpat a samotný seriál končí příjemně a lze na co navázat. Tak uvidíme, zda na sebe vydělal. :)
    Alexandr Veliký: Zrození boha
    Alexandr Veliký: Zrození boha (2024)
    5
    Na Alexandrovi je nejlepší to, že je to historická osobnost. A i když panuje hodně nejasností, zapsal se do dějin, minimálně západní civilizace hlubokou brázdou. Je proto škoda, že Netflix dostál své pověsti a servíruje nám další dokudrama, které je spíš inscenací domněnek a přání, která je prokládána mluvícími hlavami, upozorňující na to, že většina z toho, co sledujeme jsou domněnky a interpretace, než že by se jednalo o nastínění skutečnosti.

    Je zvláštní, že Alexander není černoch :D (omlouvám se, ale Netflix si úplně žádá o takové rýpnutí), ale obsazení a výprava je docela fajn. Samo sebou tohle nemá nic společného s dokumentem a informační hodnota je na úrovni asi 10 minutové přednášky, takže veškerá žádná. :D

    Tato rozvleklost pak nastiňuje možnou strategii, zkusíme, zda to bude mít úspěch a když ano, uděláme druhou řadu, neboť série končí dobitím Babylonu. Při rozvleklosti seriálu tedy v pohodě můžeme dostat druhou řadu popisující cestu do Indie a zpět, zakládání Alexandrií, smrt a následné porcování medvěda. Jen by bylo fajn vyměnit archeoložku, neboť těch 10minut, co nám ukazovala své objevy v Egyptské Alexandrii nejspíš odrážejí vše, co nám mohla nabídnout. :D

    Tohle jednoduše nefunguje. I ten 20let starý a hodně nenáviděný velkofilm je pořád lepší než tento seriál převlečený za dokument. Dejte nám AAA seriál volně založený na Alexandrovi a k tomu dokument, který interpretuje vše, co máme historicky doloženo bez hraných částí a budou spokojeni všichni. :)

    Jo a Netflixe, pro příště, lidem, kteří mají sex jak s muži, tak ženami se říká bisexuálové a ne homosexuálové. To je to B v tom akronymu, co ho všichni pořád používají. :D

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4