Profilový obrázek

Žralok

Martin Zdeněk

Komentáře 222

Od nejnovějších
  1. Rakeťák
    Rakeťák (2022)
    8
    Příběh sice není nikterak oslnivý. Přesto je zde pár dobrých a nečekaných zvratů. Film ovšem naprosto vyniká vizuálem. Pixar opět posouvá laťku animace o kus výše. Celkově jsem se obával zbytečného ždímání značky. Snímek ovšem šlape, zabaví a rozhodně nevyznívá jako obyčejné tahání peněz z kapes diváků.
  2. Vřískot
    Vřískot (2022)
    10
    Pěkný uzavření kruhu jež rozhodně nedělá svým předchůdcům ostudu. Režiséři dobře navázali na odkaz Wese Cravena.
  3. Není čas zemřít
    Není čas zemřít (2021)
    10
    Nádherné ukončení jedné éry. Jednoznačně nejlepší rozlučka v celé bondovské sáze. Čekali jsme dlouho, ale čekání se vyplatilo. Skvělá bondgirl. Výborný a démonický záporák. Perfektní akce. Vtipné hlášky a tuna emocí. Sbohem Pane Bonde.
  4. WandaVision
    WandaVision (2021)
    8
    Seriál má dost divnej začátek. Ve 3. díle se začíná zlepšovat a nakonec nabere krásný obrátky. Nakonec nečekanej twist a krásnej konec. Přesun MCU do seriálového prostředí se povedl dobře.
  5. Život je krásný
    Život je krásný (1997)
    10
    Úvodních 30 minut filmu je především naprosto šílená komedie. Člověk skoro ani nečeká to co náhle přijde. Hlavní hrdina se svým malým synem jsou odvlečeni do vyhlazovacího tábora. Zde se film stává tragikomickým, i když dost naivním. Je vyloženě nádherné jak se otec ze všech sil snaží zachránit synův život a zároveň mu tvrdí že se vlastně jedná o hru. Stejně jako svým vtipem dokáže vybruslit naprsto z každé situace. Scéna v mlze se člověku zareje velice silně do mozku a jen tak se z paměti nedostane. Samotný konec je též velice dobře zvládnutý. Je nutno nějak přežít úvod a pak film diváka pohltí a nepustí až do samotného závěru. Sice je to především pohádka pro dospělé, ale velice povedeně zpracovaná.
  6. Od Andulky po Žížalu (1995)
    10
    Výbornej naučnej seriál. Děti se díky němu hezky naučí abecedu. Je to podaný tak že je to baví a přitom se vzdělávají. Jako malej špunt jsem viděl pár dílů a teď to pouštim dceři. Moc se jí to líbí :)
  7. Creed
    Creed (2015)
    10
    Mohu vřele doporučit každému kdo má sérii Rocky alespoň trochu rád. Ačkolv se tentokrát Sly účastnil jako herec. Nijak nezasahoval do scénáře ani režie. Je zde silně cítit feeling série a fandovské nadšení. A je příjemné po sedmy letech vidět oblíbeného boxera. I když jako stárnoucího chlapa.
  8. Český slavík Mattoni 2015 (2015)
    6
    offlineman po 5-ti minutách hodnotí pořad a píše o ubožácích. Holt tam vzali člověka co umí moderovat a ne trapáka Mareše... Celkově to ušlo, i když některý písničky se vážně nedali poslouchat. Nejvíc potěšilo 2. místo skupiny Ortel a 3. místo kategorie zpěvák jejich frontmana - Tomáše Ortela. Dost příjemně překvapilo a je vidět že i přes tu debilní nenávistnou a štvavou kampaň v médiích po kterej je každá ovce hází do jednoho pytle s náckama existuje spravednost. 1. místo pro Gotta bylo samozřejmostí a co tam předváděl už bylo vrcholem trapnosti. Ten je tááák skromnej a úžasnej až se mi z něj chce blejt...
  9. Vřískot
    Vřískot (2015)
    10
    Bál jsem se toho víc. Filmovou sérii mam hodně rád ale tohle značce nedělá ostudu. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál ale zatím celkem spokojenost. Čekal jsem to horší. Mnohem horší. Dobře že se nedrží linie filmů. I když ústřední trojka chybí ale nový hrdinové skýtají mnoho nových možností. Nová maska nevypadá tak děsně jak se na prvních fotkách zdálo. A právě ona seriálová podoba dává možnost více se věnovat příběhu a dočkáme se řady zvratů. Jsem zvědavej jak se vydaří 2. série a jak bude příběh nadále pokračovat. Po 1. řadě nečekaná spokojenost. Edit: Po 2. sérii spokojenost zůstává a s nadějí vyhlížím 3. řadu.
  10. Jurský svět (4)
    Jurský svět (4) (2015)
    10
    Jak jsem se bál a vznik filmu neprovázeli vysoké naděje. Nakonec se film vydařil nadmíru dokonale. Hlavní potvora, Idominius Rex je naprosto krvelačná a inteligentní bestie s níž budou mít hrdinové veliké problémy. Film provází několik perfektních lekaček a zvratů. Samotný závěr hravě predčí vše co jsme doposud v sérii viděli. Nová krev ve všech ohledech sáze prospěla a snímek šlape jako hodinky. I přesto že se jedná o již čtvrtý zářez a ve své podstatě jde stále o stejnou zápletku. Je zde několik scén kdy jsem měl opravdu doslova hubu dokořán. Nostalgie funguje perfektně ale i přesto je zde méně scén než by se dalo očekávat. Což rozhodně není na škodu. Naopak. Největší obavy celkově vzbuzovalo pojetí raptorů kteří v trailerech vypadaly jako hodní cvičení pejsci. V celkovém vyznění filmu je to ale naštěstí úplně jinak a není to nijak rušivý element. Ve výsledku se rozhodně jedná o druhý nejlepší film série který jí perfektně oživuje. Prvnímu filmu se rovná mnohem lépe než by se dalo čekat. Rozhodně doporučuji nečekat na DVD/Blu-ray či dokonce TV. Kdo může ať jde do kina.
  11. Americký sniper
    Americký sniper (2014)
    10
    Film sleduje skutečný příběh nejsmrtonosnějšího odstřelovače v dějinách USA, Chrise Kylea. Přiznám se že jsem měl strach aby nebyl narvanej americkym patosem až po okraj ale Clint Eastwood opět ukázal že skutečně umí. Scény z války byly natočené naprosto perfektně. Civilní scény, které bývají slabina takových filmů, zde vůbec nenudí. Naopak skvěle do filmu pasují. Bradley Cooper perfektně zahrál člověka který se nedokáže srovnat s civilním životem po svých prožitcích ve válce a zjišťuje že neví jak vlastně žít v míru. Válka se stává jeho přirozeným prostředím a z něj se stává "Legenda". Ale doma čeká rodina. Která mu začíná chybět čim dál víc. Musí se rozhodnout co je pro něj důležitější. Film je skutečně úžasný. Jen mi trochu vadilo opěvování stroje na zabíjení jakožto hrdiny. Ale to už je ta pověstná americká mentalita. Za mě 5* i když trošku slabších.
  12. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    10
    Rozhodně jeden z nejlepších thrillerů které jsem viděl. Po nadšených ohlasech a hodnocení na CSFD bylo moje očekávání obrovské. Ale co jsem dostal jsem rozhodně nečekal. Tehle film prostě nejde vypnout před koncem. Díky hereckým výkonům všech zůčastněných, díky naprosto úchvatnému stylu vyprávění a především díky velice silnému příběhu plnému zvratů. Když se zdá že vše už j nalajnované tak se děj otočí o 180° jede uplně jinak než divák předpokládal. Samotné rozuzlení mi naprosto vyrazilo dech. Opravdu velice originální a strhující počin. Naprosto doporučuju vyhnout se všem spoilerům před shlédnutím. Hrozí naprostá ztráta překvapení ze skvěle vygradované zápletky.
  13. Vlasovci (2014)
    10
    Je dobře že se konečně začíná veřejně mluvit o Vlasovcích. Jejich nezanedbatelnej roli v úspěchu Pražskýho povstání. I jejich osudu. Samotnej dokument je zpracovanej moc hezky. Objevuje se zde poměrně solidní množství výpovědí pamětníků i samotných bývalých příslušníků ROA (Ruské Osvobozenecké Armády - Vlasovců). Celé je to podkreslené Množstvím dobových záběrů. Rozhodně doporučuju každýmu kdo se zajímá o 2. sv. válku či o Pražské povstání z 5. - 9.5. 1945
  14. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    10
    Tento film sleduje osudy posádky tanku Fury. Americký sherman za 2. světové války. Akční scény jsou perfektně natočené. Už jsem viděl hodně válečných snímků ale marně pátrám v paměti po tak skvěle zobrazených tankových bojích jako zde. Film se odehrává na samotném konci války. Wehrmacht byl zdecimován. Jediný obávaný nepřítel je SS. A to je zde krásně zachyceno. Celkově je film natočen velice syrově, reálně a hlavně téměř absentuje typický americký patos. Žádní američtí super hrdinové a strašně zlý Němci. Prostě obyčejný chlapi co se musí denně vyrovnávat s peklem zuřícím všude kolem. Pro nadšence do historie válek a zbraní je velikou zajímavostí že si zde zahrál poslední pojízdný tank Panzer VI Tiger na světě. Poprvé ve filmu. Ve všech ostatních se jedná pouze o repliky. Závěrečná scéna sice realitě utíká ale to je pouze malý flíček na lesku tohoto snímku.
  15. Rychle a zběsile 7
    Rychle a zběsile 7 (2015)
    10
    Jestli se jedná o druhý nejlepší díl série ? Já řikám: Rozhodně ano. Jason Statham jako záporák je naprosto boží. Hned ve svej první scéně si krade prostor pouze pro sebe a to se nezmění až do závěrečných titulků. Série vždy trpěla neduhem nemastných, neslaných záporáků. V šestce to konečně bylo lepší ale Jason je záporák jak se sluší a patří. Něco takového v Rychle a zběsile nemá obdoby. Akce je prakticky od začátku do konce. Vždy skvěle natočená a jak se patří. Ačkoliv to vypadalo že trailery vyzradily možná až moc a film bude přepálený víc než je únosný. Opak je pravdou. Bál jsem též jak se smrt P. Walkera promítne do filmu a jak počítačová animace jeho obličeje bude ve výsledku vypadat. Výsledek na jedničku s hvězdičkou. Brian O´Connor má prostor srovnatelný s Vinem Dieselem. Na plátně je téměř po celou stopáž. I ve scénách které se určitě točili po jeho smrti je vzhled naprosto bez chybičky. Samotné rozloučení s Paulem je naprosto úžasné a dojemné. Byl sem na tuto scénu velice zvědavej. Hodně jsem o ní slyšel a vše byla pouze samá chvála. Ale něco ta úžasnýho jsem rozhodně neočekával. Smekám. Co od filmu čekat ? Fanoušci budou spokojení. Odpůrci budou dál prskat. Nemam co bych filmu vytknul. Snad jen bych snesl víc prostoru pro Jasona Stathama. Ten chlap se mi ve filmech zamlouvá čim dál víc. Snad se ještě vrátí oba bratři Shawové aby hrdinům řádně zatopili.
  16. Invaze krokodýlů (2006)
    10
    Krokodýly miluju. A v tomhle dokumentu je obsažena spousta zajímavých informací. Já jsem spokojenej :) Krokodýli morští se začínájí objevovat v oblastech kde nikdy dříve nebyli. V zájmu ochrany těchto plazů i lidí zde žijících se rozbíhá roční projekt. Který má za úkol mapovat pohyb krokodýlů a zjistit co je příčinou náhlé migrace.
  17. Druhá světová válka: Globální perspektiva
    Druhá světová válka: Globální perspektiva (2012)
    6
    Globální perspektiva z pohledu POUZE US army. Když se mluví o Sovětech nebo o Britech tak řeknou jenom pár rychlejch informací a hotovo. Ale jak mluví o Američanech tak se chválí až na půdu. A nezapomenou ani na ten nejmenší detail. Čekal jsem skutečně globální pohled na celou válku. Na vzájemný doplňování se operací na různejch částech světa ale dostal jsem jen američani bojující proti Německu a Japonsku. Občas se taky zmíníme o Sovětskym svazu a Británii aby nikdo neřekl že jsme na ně zapomněli.
  18. Můj přítel delfín 2
    Můj přítel delfín 2 (2014)
    10
    Pokračování příběhu Winter. Delfína jež přišel o ocas. Od událostí prvního dílu uplynuly 3 roky. Ačkoliv se podařilo vyvinout pro Winter protézu, a zachránit jí tak život. Rozhodně není vyhráno. Akvárium funguje skvěle. Je otevřeno pro veřejnost, nadále funguje i jako nemocnice pro mořské živočichy. Největší hvězdě delfínici Winter se daří skvěle. Potíže ovšem nastanou ve chvíly kdy zemře starší samice delfína, Panama. Naše hrdinka se trápí. Nedokáže se smířit se ztrátou své přítelkyně. A dle zákonů USA nesmí být v akváriu pouze jeden delfín. Pokud se nepodaří rychle sehnat novou samici. O Winter přijdou. Pokud by se přece jen podařilo delfínici sehnat, ještě hrozí reálné nebezpečí že si na sebe se stávající obyvatelkou nezvyknou a vše bude i přesto ztraceno. Pokud se vám jednička líbila, dvojka rozhodně nezklame. Opět natočeno podle skutečné události.
  19. Můj přítel delfín
    Můj přítel delfín (2011)
    10
    Nádherný a dojemný příběh o samici delfína Winter. Jež se zamotala do pasti na krabi a bylo nutné jí amputovat ocas. Ačkoliv se rychle naučila plavat i bez něj. Pro její páteř to byla příliš velká zátěž a ohrožovalo to Winter na životě. Rozjíždí se proto velká snaha o její záchranu pomocí protézy. Jenže tato věc je v celém světě neslýchaná. Nikdo se o to ještě nepokusil. Před lidským týmem stojí úkol těžší než se mohlo zdát. Dokáží společnými silami a navzdory všemu zachránit Winter život ? Film natočen podle skutečné události. Trochu podobné Zachraňte Willyho. Ačkoliv se to tak možná nezdá, film netrpí zbytečnými klišé a snaze za každou cenu vyvolávat pocit soucitu a hraní na city. Doporučuju všem věkovým skupinám.
  20. Dovolená za trest
    Dovolená za trest (2014)
    8
    Klasická romantická komedie kde je všechno klišé co k tomu patří. Ale i přesto je to milý, vtipný a zasazený do nádhernýho prostředí Afriky.
  21. Úsvit planety opic
    Úsvit planety opic (2014)
    10
    Pokračování opět předčilo veškerá očekávání. Málokdo asi čekal že by dvojka dokázal srovnat vysoko nastavenou laťku po předchozím filmu. Ale povedlo se opět na výbornou. Film začíná 10 let po té co opice pod vedením Caesara dokázali uniknout lidem a usadili se v sekvojovém lese. A zároveň na celém světě vypukla smrtící pandemie takzvané opičí chřipky. Nyní už je opičí komunita na vzestupu a stále sílí. Naopak lidstvo je na pokraji vymření. A v těchto kulisách se schyluje k další konfrontaci. Ačkoliv to z traileru na první pohled nevypadá. Žádný charakter není vyloženě hodný nebo zlý. Všechny postavy jsou až neuvěřitelně reálné co se týče povahy a charakterových vlastností. Každý, ať člověk nebo opice, má svoje pochopitelné důvody svého jednání. Každý se snaží dosáhnout svého cíle, který považuje za to nejlepší pro jeho druh. Ačkoliv jsou i tací, kteří se snaží vyhnou střetu a udržet křehký mír. Vše nasvědčuje tomu že rozhodující válka o nadvládu na planetě Zemi je nevyhnutelná. Je možné v poslední chvíli ještě zabránit krveprolití nebo to už zašlo příliš daleko ? A jaký postoj zaujme Caesar ? O tricích a hereckém koncertu Andyho Serkise v hlavní roli opičího vůdce ani nemá cenu hovořit. Stejně jako u Zrození Planety opic, i zde je vše na vysoké úrovni. Mínusy se na tomto mistrovském díle hledají velice těžko.
  22. Safe Haven
    Safe Haven (2013)
    10
    Tato krátkometrážní povídka je součástí filmového projektu V/H/S 2. Jedná se o příběh mladých lidí - filmařů, kteří se rozhodnou natočit dokument o záhadné náboženské sektě v Indonésii. Ačkoliv zpočátku vše probíhá perfektně a sektáři se zdají být velice milý, události brzy naberou nečekaný směr a interview se pro všechny promění v peklo na zemi. Nejlepší povídka filmu.
  23. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    8
    Sice mam Transformery i Baye rád. Ale tohle spojení se mi začíná zajídat a raději bych vidět rozchod. Baye u něčeho novýho a nejlépe opět akčního v eRku. Ostatně čtyřka už byla prostě počtvrtý to samý a jedničce se zdaleka nerovná ani jedno pokračování.
  24. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    10
    Neotřelej námět, výkony hlavních herců a skvělé vizuální efekty. To dělá z toho filmu výbornej zážitek. Tom Cruise si střihl roli majora US Army. Jež propaguje nejnovější výkřik vojenské technologie. Exoskelety. Když ovšem odmítne rozkaz účastnit se invaze do Francie. Obsazené mimozemšťany. Je okamžitě degradován na vojína. A bez výcviku vyslán do boje. Útok se okamžitě mění v jatka během několika inut zemře většina vojáků, včetně samotného exmajora. Tomu se ovšem podaří před smrtí zabít velitelského ufona- Alfu. Díky tomu se okamžitě probouzí o den dříve a celý den musí prožít znovu a znovu. Jeho schopnosti se vylepšují. Jsou však dostačující aby dokázal porazit mimozemšťany. Nebo je lidstvo odsouzeno k záhubě ? Děj je nezvyklý, napínavý ale jako perfektní odreagování působí scény umrtí. Které jsou mnohdy velice komické.
  25. Godzilla
    Godzilla (2014)
    10
    Po prvních recenzích jsem se dost bál jak film dopadl. Ale pro mě na výbornou. Začátek je sice dost ukecanej ale odsýpá dobře. Efekty na skvělej úrovni. A scéna kde se Gojira (Godzilla) zjeví v plnej kráse je prostě dechberoucí. Srovnávat s Godzillou od Emmericha se to rozhodně nedá. Společnou maj jenom ústřední potvoru a i ta je uplně jiná. Jediný co se dá k tomu srovnání říct - Godzilla z roku 1998 se mi líbí. Tahle je o hodně lepší. A M.U.T.O. je strašně hnusná mrcha. V dobrym smyslu slova :) Film se soustředí spíš na příběh, ale jakmile nastane akce, tak je perfektně nasnímaná a po vizuální stránce vážně bombastická.
  26. Captain America: Návrat prvního Avengera
    Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
    10
    Naprosto strhující zážitek. Prozatím nejlepší film MCU (pokořil Avengers na mým žebříčku). Skvěle natočenej politickej thriller s nádechem komiksu. Divák se tentokrát opravdu bude obávat o osud svých oblíbenců. Jednička je vedle toho jenom chudej příbuznej.
  27. Philomena
    Philomena (2013)
    8
    Přiznám se že na drama jsem nikdy moc nebyl. Tenhle film má něco, co mě dokázalo připoutat k obrazovce, a nepustit až do závěru. Jedná se o skutečný příběh. Philomena jako náctiletá otěhotněla. Útočiště nalezla v klášteře pro ,,padlé ženy". Kde porodila syna Anthonyho. Po 3 roky jí bylo umožněno syna vídat hodinu denně. Pak jí ho ovšem jeptišky násilně sebrali a dali k adopci do USA. Ona se 50 let trápila ztrátou svého dítěte. Aniž by to někomu řekla. Nyní se za pomoci bývalého novináře vydává po jeho stopách. Pravda kterou postupně odhalí je zarážející až děsivá. Pozadí samotných adopci je velice podivné. Jak to ale vše skončí ? Podaří se zoufalé matce nalézt své dítě. Nebo už stopa příliš vychladla ? Film natočen podle románu Martina Sixsmithe. Novináře, jenž pomáhal Philomeně v jejím pátrání.