Profilový obrázek

CarnTheSlayer

Nunya Business

Komentáře 62

Od nejnovějších
  1. Gekidžóban Kimecu no Jaiba: Mugen Rešša Hen
    Gekidžóban Kimecu no Jaiba: Mugen Rešša Hen (2020)
    10
    Po roce jsem dostal chuť na Demon Slayera a po první sérii následuje zrovna Mugen Train arc, který jsem se rozhodl prvně dát ve filmové podobě. Film jsem si užil od začátku do konce a vlastně tak trochu jsem se při něm zamyslel nad tím, že i když je Demon Slayer dosti tuctový, ne nějak extra originální a taky obsahuje nejednu neustále hulákající postavu, tak ho stejně mám moc rád a platí při něm, že v jednoduchosti je síla. Mugen Train je dle mého názoru skvělý blockbuster. Jak jsem již psal, tak příběh je celkem obyčejný, ale to je přesně to, co je na tom tak super - v jednoduchosti je síla, pokud ji tedy použijete správně, což se u Demon Slayera daří. Někoho by mohl možná odradit lehce pomalejší začátek, ale jakmile se film rozjede, tak je to jedno z nejzábavnějších akčních anime a pro mě se jedná i o jeden z nejlepších animovaných filmů, jaké jsem kdy viděl. Je tedy pravdou, že hlavní záporák tohoto filmu je poněkud slabší, poněvadž mu chybí nějaká zajímavá backstory, ale to mi zase třeba vůbec nebaví, protože třeba i takový Naruto a Naruto: Šippúden neměl úplně každého záporáka politováníhodného. Film se tedy zaměřuje jen na obyčejné "dobro vs zlo" klišé, které je zde opět poněkud obyčejně zpracované a ono mi to stejně nevadí, protože film mi přišel svižný natolik, že jsem si toho tolik ani nevšímal. Líbí se mi, že takový Zenitsu je zde trošičku upozaděn, jelikož mi nepřijde býti nějak extra důležitý pro děj, ale co už se mi nelíbí je to, že tu nehraje větší roli Nezuko, protože ta tu udělá snad jednu jedinou věc, nechá se odměnit pohlazením od Tandžira a pak už ji jenom občas ukážou při nějaké akční scéně a přitom by měla jinak být jednou z nejhlavnějších postav. Nejspíš ani nemá smysl se rozepisovat nad vizuálním provedením, které je zkrátka výborné. Po tomhle budu určitě koukat i na pokračování.
  2. Blassreiter
    Blassreiter (2008)
    4
    Pět dílů mi asi stačilo. Vizuálně asi pěkné, ale jinak to je nudné a člověk nemá šanci pochopit o co tu vlastně jde. Prostě tvůrci přišli, napadlo je udělat anime o potvorách, které se umí spojit s čímkoliv kovovým a mechanickým, ať už to je telefonní budka nebo motorka, pak k tomu přidali nějaké co nejvíc ploché a klišé postavy a oboje pak propojili opět tou nejvíc klišé zápletkou co jde. Tvůrci se na začátku nepokusili vysvětlit vlastně nic a prostě jen přišli, něco vychrstli na diváka a zase odešli. Nemám důvod pokračovat dál ve sledování.
  3. Blood+
    Blood+ (2005)
    9
    Od Blood+ jsem původně čekal spíše kravinu na zahnání nudy, ale nakonec mě chytl víc než jsem čekal. Seriál disponuje úžasnou hudbou od Marka Manciny a příběh jsem si celkem užil. Někomu může vadit tempo, které je pomalé, i když seriál nemá předlohu.
    • Děj dovede velmi zabavit a vtáhnout, pokud vám tedy nevadí pomalejší tempo.
    • Parádní soundtrack složený Markem Mancinou a produkovaný Hansem Zimmerem.
    • Seriál nemá předlohu, takže ho není třeba porovnávat s dřívějším dílem. Existuje manga i knižní verze, ale ty vznikly až později.
    • Již zmíněné pomalejší tempo. Seriál nemá předlohu, která by v průběhu vydávání epizod seriálu vycházela, tudíž tempo působí jako kdyby tvůrci příběh vymýšleli za pochodu.
  4. Kakegurui
    Kakegurui (2017)
    10
    Druhá série sice končí jinak než manga, což je koneckonců běžné u anime adaptací, které jsou v podstatě reakcí na jejich úspěšné předlohy, ale to mi ve výsledku nevadí, protože tak či onak jsem si toto opravdu užil. Jednak tomu napomáhá fakt, že je to tak nějak správně bizarní, šílené, chaotické a zároveň také to, že to adaptovalo studio MAPPA, takže vizuálně to vypadá opravdu pěkně. Mangu jsem tedy nečetl, ale asi se jí někdy podívám na zoubek, protože tohle byla opravdu zajímavá a nespoutaná jízda, která mě občas dokázala celkem pěkně rozesmát. Já tu na rozdíl od jiných lidí ani žádnou velkou hloubku postav nečekal. Jak jsem u první série tvrdil, že si to ten první počet ode mě nezaslouží, tak já ho tomu nakonec dávám, protože má očekávání tento seriál splnil. Je to sice ve výsledku kravina, ale je to výborná kravina a výborné kraviny já mám opravdu rád.
  5. Cunk on Earth
    Cunk on Earth (2022)
    6
    Stačily mi dvě epizody a už vím, že tohle mě nebude bavit. Občas se tam objeví nějaký dobrý fórek, ale jinak je to spíš dobrý nástroj na uspávání. Přitom samotný koncept zní vlastně dost dobře.
  6. Initial D: Fourth Stage (2004)
    4
    VAROVÁNÍ, TENTO KOMENTÁŘ OPĚT MŮŽE OBSAHOVAT MÍRNÉ SPOILERY: Vím, byly to jen čtyři díly, ale za to se zase jedná o sérii čtyřiadvaceti epizod a vzhledem k tomu, jaký problém jsem měl se sledováním předchozích sérií s výjimkou třetího stage, který je film a ještě k tomu docela zábavný, tak se mi to dokoukávat opravdu nechce. První dvě epizody byly o tom, jak "Projekt D" jde závodit s nějakým dalším týmem plným generických a nezajímavých postav a ty další dvě jsou zase o tom samém a bez ničeho navíc? Žádná zajímavější zápletka, prostě jenom Takumi jede zase nakopat prdel nějakému random protivníkovi? Na to sere pes. U čtvrté epizody jsem už vyloženě usínal a při náhodném probuzení ji popřetáčel, takže opravdu nemám potřebu to sledovat dále, ale když nad tím zase tak přemýšlím, tak jako pohádka před spaním to nemusí být špatné.
  7. Návrat do Silent Hill 3D
    Návrat do Silent Hill 3D (2012)
    2
    VAROVÁNÍ, TENTO KOMENTÁŘ OPĚT MŮŽE OBSAHOVAT MÍRNÉ SPOILERY: Hele já to chápu, bo prostě prachy se hodí a kdo by se občas nechtěl podívat na nějaký ten film ve 3D, jenže tady to je to 3D k hovnu, fakt že jo a ne, na film jsem ve 3D nekoukal, protože ho jednak v kinech nedávají, což je dobře a taky protože jsem se na něho koukal hezky z pohodlí domova na obyčejné obrazovce a ono by se i hodilo zmínit, že jsem se to neobtěžoval dokoukat a v půlce jsem se na to krásně vykašlal, což sice neznamená, že by se na "Návrat do Silent Hill 3D" (hádám, že to 3D v názvu má asi znamenat, že je to sračka) nedalo koukat, jenže on podle všeho popírá jak svoji předlohu v podobě třetí hry, tak i svého předchůdce v podobě prvního filmu, na který má tento druhý navazovat a navíc je to tak strašně tupý, že jsem se rozhodl u toho ten zbytek času neztrácet. Teď přemýšlím, co bych k tomuhle měl vlastně napsat, ty vole. Aby jedno vysvětlili, tak si vytáhnou z prdele druhé. Všude je to kunda sem, kunda tam, jak by řekl Miloš Zeman, akorát tady to místo kund je green screen, který je tu poznat na sto honů. No abych přešel k tomu hlavnímu, tak tvůrcové zřejmě předlohu nepochopili, jelikož tady sází na to, že se divák bude při tom 3Déčku bát těch nechuťáren, přičemž kdybych já měl slabý žaludek, tak se i tak vůbec nebojím a spíš jen hodím šavli a to je zkrátka prostě takový to, že jednu dobu bylo prostě cool chodit na všechno do 3D a všechno je ve 3D cool, přičemž třeba u tohohle filmu to není cool, ale spíš na kůl. Padající useknuté prstíky ve 3D musí být prej cool a scéna jak chlap nějakému jinému chlapovi odřezává kus z břicha musí být ve 3D prej strašně cool jak vůl, ale jak jsem psal, tak mně to nepřipadá cool, ale spíš je mi z toho na ten kůl. Filmu ubližuje taky velice krátká stopáž, přičemž v jedné polovině filmu se prakticky nic nestane a až v té druhé se dostanem do Silent Hillu a právě na začátku cca té druhé poloviny filmu jsem usoudil, že pro mě bude lepší se na to raději vysrat.
  8. Silent Hill
    Silent Hill (2006)
    10
    Ani jediný díl Silent Hillu jsem vlastně vůbec nehrál, ale možná dám některým dílům šanci, jelikož tenhle film byl super. Nebudu tedy asi lhát, že od určitého momentu vám film stihne říct jak končí a to dřív než vůbec skončí, tedy pokud dáváte pozor a posloucháte, co vám určité postavy říkají, ale to je každopádně věc, kterou bych stejně přehlédl, protože i přes tohle je tento film super. Co vím, tak původní čtyři hry se snažily sázet spíše na atmosféru a nějaké ty myšlenky a psychické utrpení a vše tam mělo dávat svým způsobem smysl, což se sice do tohohle filmu zas tolik neobtisklo a spíš se tak jedná o fan-service, což je např. vidět na tom, že v případě tohoto filmu se jedná o adaptaci úplně první hry, ale objevují se tady protivníci z ostatních her, kteří tu ani nemají co dělat. Film také údajně udělal určité změny, které zřejmě fanoušky pobouřily, ale to není nic nového v zábavním průmyslu. Je tu sice dobré, ale ne moc strašidelné vyvrcholení. Nevím jestli to není prostě jenom tím, že se nekoukám na ty správné horory, ale u V zajetí démonů jsem se řehotal jak kůň a i tady u filmu Silent Hill jsem se smíchu neubránil, i když tady spíš jen na konci, ale opět se tu jedná o další chybu, která mi vlastně ve výsledku vůbec nevadí, protože se jedná o naprosto skvělý film. Snad bych mohl jen dodat, že to není vhodné pro diváky se slabším žaludkem, neboť toto je občas opravdu nechutná podívaná.
  9. Initial D: Third Stage
    Initial D: Third Stage (2001)
    8
    KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!: Proč to sakra nemohlo být takové už předtím? Možná Initial D spíše mělo od začátku být série celovečerních filmů? Tady se to konečně i díky tomu, že se jedná o celovečerní film vylepšilo i vizuálně, sice se vrátila jednodušší stylizace z první série, ale díky lepší animaci se na to dá dívat a ty ksichty už jsou na celkem OK úrovni, no a co si budem, proč by to taky nevypadalo lépe, když se toho i ujalo pravděpodobně lepší studio? Je to konečně zábavnější, akčnější a nápaditější. Příběhově je to sice dost o ničem, protože celý ten film je o tom, že se Takumi rozhoduje nad tím, zda se připojit do závodnického týmu, který chce složit starý známý Takahaši Rjósuke, ale dějí se tu zajímavé věci a konečně jako by některé postavy začaly být trochu víc uvěřitelné. Takže fajn, jde se na to, Initial D se ponasnažím dokoukat, i když se bojím, aby se to zase pokračováním v podobě Fourth Stage zase neposlalo do pytle.
  10. Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    6
    VARUJI TĚ ČTENÁŘI, TENHLE KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY A PROTO U TEBE MŮŽE BUĎTO ZPŮSOBIT ZNECHUCENÍ Z FILMU A NEBO NASRÁNÍ Z VYZRAZENÉHO PŘÍBĚHU, U NĚHOŽ ALE NEBYLO TAJNOSTÍ, ŽE JE STEJNÝ JAKO JEHO PŘEDCHŮDCE: Prvního Avatara moc nemusím, jelikož mi přišlo, že ten film mohl být daleko zajímavější a mohly se tam řešit zajímavé věci, ale on je to vlastně jen obyčejný akční blockbuster, který ve své době sloužil spíše jako technické demo toho, co se dá vykouzlit s "3D" technologií a ne, že by to byl špatný film, protože řemeslně je to slušně odvedená práce, ale jinak nemá dnes moc, co by nabídl kromě špičkového audiovizuálu a už tam James Cameron jaksi začal ztrácet své scénáristické a režisérské kouzlo, jaké měl u svých předchozích filmů. Možná se na jedničku někdy podívám znovu, protože dvojka mi buď přišla o něco lepší a to jsem čekal horší výsledek, nebo se na oba filmy někdy znovu podívám a budu je mít oba velmi rád, ale zatím tomu dám čas, ať se mi ty myšlenky hezky uleží. Audiovizuál netřeba popsat, protože to nejspíš už ostatní udělali za mne, takže asi stačí, abych jen napsal: "Jo, je to hezký a je velká škoda, že jsem to neviděl ve 3D, nebo nejlépe ve 4DX, ale jen ve 2D". Co se týče příběhu, tak co k němu napsat? Dalo by se říct, že stejný jako v jedničce, čili opět přiletěli zlí příslušníci lidské rasy a tentokrát touží Pandoru přímo kolonizovat a ještě k tomu zabít Jake-a (já fakt nevím jak to napsat) Sullyho, protože jim předtím propleskl zadek a to dokonce obě půlky. Zapomněl jsem ještě na něco? Vrátil se starej známej Quaritch, nebo spíš mladej a více šmoulovatej(?) a ten našeho milovaného milouše Jake-a touží zabít ze všech nejvíc. Samozřejmě bylo potřeba ukázat jistý pokrok od prvního dílu, takže Jake tu má s Neytiri rodinu o šesti kinder-ech. Musím uznat, že mi film přišel napínavější než jeho předchůdce a nevím, jestli to náhodou není delší stopáží, protože ta občas může solidně pomoci rozvinout postavy a taky se při delší stopáži dá více vybudovat atmosféra filmu, která je tu dost pěkná. A ještě jednou bych se vrátil k příběhu a ději, protože zde se v podstatě vše vyřeší úplně stejně jako v jedničce, takže opět mám pocit, že se tu dalo s tím dějem nadělat daleko víc. A postavy jsou zde fakt místy nepoučitelné. Každopádně stejně nechytám falešné stavy depresí a úzkostí z toho, že nejsem a nemůžu se stát přerostlým šmoulou na jakési smyšlené planetě, za což asi může fakt, že jsem mentálně relativně zdravý a odbornou pomoc vyhledat nepotřebuji. Ve výsledku nový Avatar není vyloženě špatný, ale mohl toho nabídnout určitě daleko víc.
  11. Initial D: Second Stage (1999)
    6
    VAROVÁNÍ, TENHLE KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY: Čím začít? Vizuálně je to lepší než první série, ale to tempo je tu v první polovině výrazně horší a kvůli tomu jsem to málem nedokoukal. První polovina jako taková je vlastně stejná jako ta z první série. Začíná to samozřejmě tím, že do Akiny přijde zase nějaký závodnický tým, který chce zas všechny porazit a dokázat, že vůbec nemá dlouhé vedení. Abych vysvětlil problém tempa, tak si tedy představte, že vám určité postavy na začátku řeknou něco důležitého, co se musí stát a vy pak několik epizod čekáte, až se to stane a jestli se to teda vůbec stane, přičemž asi čekáte, že se to stane, když se přitom ty postavy tváří velice vážně a chytře, což prostě není příjemné u série o pouhých 13ti epizodách, které všechny mají stejnou stopáž o míň jak půlhodině, čili je to opravdu sprostě roztahané, ale to bych teoreticky dal za vinu autorovi mangy, ačkoliv jsem ji sám nikdy nečetl, takže vlastně nevím jaké tempo má předloha. Je pěkné, že jsou zde pravdivé fakty o autech a vše je v podstatě velmi blízké realitě a závody jsou krásně popsané, ale chtělo by to taky zapracovat na ději, protože ten je asi tak zajímavý jako hodiny fyziky ve škole. Naštěstí druhá polovina jako by představovala to lepší z první série a to, co se v ní děje je už zase o něco zajímavější, ačkoliv stále tu je hodně věcí, které by se daly a měly zlepšit. Ve výsledku z toho mám stejný pocit, jako ze série první a to ten, že budu muset vyzkoušet zbytek, abych se rozhodl, zda to chci vidět až do konce.
  12. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2021)
    10
    Na to jaký byl původní Sebevražedný Oddíl sračka, tak tenhle nový je opravdu skvělý. James Gunn se tu na tom vyřádil a je to fakt vidět. Tenhle film je humorný i vážný a příjemný i morbidní. Asi nemám k tomu moc co dodat, protože by asi opravdu stačilo napsat, že se jedná o výborný film.
  13. Zaklínač: Pokrevní pouto
    Zaklínač: Pokrevní pouto (2022)
    0
    Dva ze čtyř dílů mi stačily. Vše již asi bylo popsané jinými a já tedy můžu napsat jen to, že sice zklamaný nejsem, protože jsem čekal, že to bude sračka, ale nečekal jsem, že to bude až taková ztráta času. A to jsem byl na druhou sérii toho hlavního Zaklínače s Cavillem docela mírný.
  14. One Piece: Episode of Alabaster - Sabaku no Ojou to Kaizoku Tachi
    One Piece: Episode of Alabaster - Sabaku no Ojou to Kaizoku Tachi (2007)
    4
    Oproti manze a nejspíš i verzi ze seriálu (nejspíš, protože jsem seriálovou verzi neviděl, ale rozhodně není tak osekaná) hodně slabé. Animačně asi vypadal nějak dobře jen finální souboj. Chápu, že do celovečerního filmu by asi nešlo nacpat vše z Alabaster ostrova, ale dát tomu tak o hodinu navíc a třeba by to i bylo celkem fajn. V manze byla spousta napínavých situací a ty oni víceméně přeskočili a vrhli se na ten řekněme "finální střet", i během kterého toho něco málo přeskočili. Strašně mě to mrzí, snad ty další celovečerní remaky vybraných story arců budou lepší.
  15. Naruto Shippuden: Dreamers Fight (2011)
    8
    Vizuál nic moc, ale co taky čekat od hraného amatérského filmu, který je ještě k tomu akční a příběh a děj tomu asi vůbec nemuseli dávat vzhledem k tomu, že ani není moc zajímavý, ale jinak ten souboj je fakt super. Naruto možná mohl mít aspoň nějakou paruku.
  16. Strážci Galaxie: Sváteční speciál
    Strážci Galaxie: Sváteční speciál (2022)
    10
    Werewolf by Night a Strážci Galaxie: Sváteční speciál jsou to, co se reálně asi Myšákovi z filmů po Avengers: Endgame v rámci Marvelu povedlo. Tohle je milý krátký speciál, z jehož sledování si klidně udělám novou vánoční tradici. Je krásně komorný a popravdě ani ne tolik akční, spíš v něm jde hlavně o ten humor a příjemnost, což je zde bezchybné. Musím taky pochválit český dabing, protože ten je fakt super.
  17. One piece: Nejimaki shima no bôken
    One piece: Nejimaki shima no bôken (2001)
    6
    Není to úplně špatné, ale na to jak první film docela rychle odsýpal, tak tento se možná snad i trochu víc vleče. Možná se mi to taky trochu zdá, ale po animační stránce mi to místy fakt připadá jako powerpointová prezentace. Jinak je to celkem v pohodě oddechový One Piece "film" (film co má hodinku a míň je pro mě vždy v uvozovkách).
  18. One piece the movie: Kaisokuou ni ore wa naru
    One piece the movie: Kaisokuou ni ore wa naru (2000)
    8
    Takový příjemný delší filler. One Piece mám naštěstí v době, kdy tenhle koment píšu přečtený do kapitoly 219, takže zmatený z toho co se tam děje nejsem. Seriál asi nebudu nějak extra sledovat, protože jsem slyšel a četl různé ódy o tom jaké má hrozné tempo, ale možná mu dám větší šanci, jelikož tenhle "film" dělalo stejné studio, které maká i na seriálu a jelikož jsem si to celkem užil a mangu začínám milovat, tak mi to možná za ten čas bude i stát.
  19. Black Panther: Wakanda nechť žije
    Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
    6
    To se takhle úplnou náhodou stalo, že jsem se ocitl v kině na novém filmu o Black Pantherovi, který většinu času ani není o Black Pantherovi, kvůli čemuž jsem také očekával, že to bude tragédie a to sice buďto velice cringe tragédie, nebo velice nudná tragédie. Nakonec to dopadlo tak, že je to průměrný film, který ale tahá dolů dost nezajímavá a mdlá akce a taky nefunkční vážná/emoční stránka, která se snaží opožděně a prvoplánově těžit ze smrti herce Chadwicka Bosemana a vážně to nefunguje, jelikož většinu času jsem na to zíral jak "Bulhar do mlátičky". "Superhrdinské" příběhy jako takové mě asi po výborném Avengers: Endgame již víceméně omrzely a i tady Black Panther: Wakanda nechť žije není výjimkou. Ostatní Marvelovky po Avengers: Endgame mě popravdě ani nezajímají, protože čeho je moc, toho je moc a některé příběhy už by zkrátka mohly zůstat uzavřené, jenže takhle to dopadá, když jistý megakorporát nedokáže přestat dojit vše, co se mu dostane pod nos a celý Marvel opět není výjimkou, dokonce už ani japonské komiksovky nejsou výjimkou, sice se mi původní anime seriál Bleach moc zrovna nelíbil, ale je to značka, která spoustu lidí zajímá a to, že prvně u Disneyho nadšeně tvrdili, že na tom jejich Disney+ bude nová série Bleache dostupná všude včetně Evropy, tak si to dovedli pěkně posrat nedostatečně vyjasněnou licencí a tohle je zkrátka jeden z důvodů, proč se na celý Disney raději krásně vysrat. Kromě toho, že už nevědí čím lidi zaujmout a ještě k tomu je dokážou pořádně zklamat a naštvat, oni už ani neumí být moc kreativní a tenhle film je toho příkladem, protože na něm není nic, co by se dalo nazvat "zajímavé". Koukat se na to jakžtakž dá, ale při určitých scénách to vypadá dokonce jak cutscény z nějaké videohry, ne-li rovnou třeba starých dílů herní série Need for Speed jako je například Carbon. Nedá se říct, že by snímek nudil, ale taky se nedá říct, že by byl zajímavý na sledování. Dost mě mrzí, že na to jak je podle obsahu postava herce Martina Freemana popsána jakožto důležitá, tak je nakonec jeho role naprosto upozaděná a kdyby většinu scén s ním vystřihli, tak bych jakožto divák o nic zásadního nepřišel a bylo by o zbytečnost méně. Nového Black Panthera tahá nahoru jen tempo, při kterém ten film nenudí a taky hlavní záporák Namor. Místy jsem měl také pocit, že to jak to je celé černobílé tomu dost ubližuje, protože to pak působí jako "zlý okolní svět si chce podmanit bohatou zemi a z druhé strany zlí mořští lidé si chtějí podmanit celý svět, protože zlý okolní svět rád kolonizuje a zotročuje". Je to přeplácané a prázdné zároveň, což zní divně, ale je to tak.
  20. Vlkodlak: Noční lovec
    Vlkodlak: Noční lovec (2022)
    10
    Svým způsobem typická "Marvelovka", ale přesto svým způsobem unikátní a jiná než ostatní. Tento relativně kratičký film je stylizovaný do podoby starých černobílých filmů s typickými chybami filmového pásu s tím, že je tam vidět v pár případech jen červená. Rychle to odsýpalo a bylo to občas i lehce vtipné. Sice se jedná o zajímavý film, který vybočuje z jejich typického stylu, ale nejedná se o žádný magnum opus. Update 20.10.2022: Hodnocení měním na plný počet, protože mi film od té doby co jsem ho viděl docela utkvěl v paměti.
  21. Electroma
    Electroma (2006)
    6
    Walking simulátor, aneb když Power Rangerům chybí záporák. Po většinu filmu mi bylo líto K.I.T.T.-a, kterého nechali ležet někde bokem a dál šli po svejch. Závěr připomíná zpomalený videoklip od kapely Slipknot. A teď pro změnu vážně - hezky natočené záběry, ale obsah prázdný.
  22. TEKKEN: Bloodline
    TEKKEN: Bloodline (2022)
    8
    Jakýkoliv díl Tekkena kromě sedmičky jsem vůbec nehrál, tudíž bych teoreticky neměl mít o tom příběhu ani šajna, ale naštěstí z toho sedmého dílu a taky z různých fanouškovských stránek, kde je příběh postav vypsaný se dá zjistit o čem předchozí hry byly, ale protože zkrátka nejsem znalec, tak ty čtyři hvězdy nedávám z nostalgie. Já ty čtyři hvězdy dávám proto, že jsem se u toho bavil. Myšlenka je úplně typický příběh o pomstě a tak podobně, tudíž jsem od toho nečekal zase kdovíjak filozofickou koninu. Ani jsem od toho nečekal kdovíjak úžasné dialogy, nebo dokonce přelomový příběh. Ono kdyby to možná opravdu dostalo víc epizod, tak by to bylo poutavější, ale těch šest epizod mi pro ten nejobyčejnější příběh stačilo. Animace sice není žádná sláva, ale koukat se na to dá a navíc existují věci s mnohem horší animací. Taky mě zaujala taková dnes již vzácná věc, ale jakože opravdu vzácná - ono to má český dabing! Ano já vím, všechen weebs, otaku a velikánští fanoušci japonských animáčů budou nejspíš prskat a naříkat, že anime s českým dabingem je zlo, ale já to spáchal... Já se na to s tím českým dabingem podíval! A není žádná sláva, jenže opět bych tu měl jedno další ale - slyšel jsem větší dabingové hrůzy. Dle mého skromného názoru se jedná o fajn adaptaci videohry.
  23. DOTA: Dračí krev
    DOTA: Dračí krev (2021)
    8
    KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY! DOTA: Dračí krev je super, i nejspíš "rychle zplácánou" třetí sérii, která by měla být asi i závěrečná jsem si užil, ale závěr je takový, že to celé dopadlo tak nějak nijak, což trošku tahá seriál dolů. Abych to lépe vysvětlil, tak závěr není špatný, právě že celkem ujde a je dobrý, ale to zakončení prostě není moc uspokojující. Pokud je ovšem v plánu ještě čtvrtá série, která by třeba už byla doopravdy závěrečná a třeba to ukončila i trochu líp, tak to vůbec neodmítnu.
  24. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    8
    Už jsou to přibližně 3 měsíce od doby, co jsem film viděl a já ještě nemám napsaný komentář k The Conjuring 2/V zajetí démonů 2? Inu, abych něco málo k tomuhle filmu napsal, tak je v podstatě stejný jako jednička a furt je to stejně zábavné. Sérii V zajetí démonů bych nazval jako takové rodinné horory a to nemyslím jako nějaké rýpnutí, neboť mě film sice moc nevyděsil, ale byl pěkně atmosférický a zároveň takový příjemný, že popis "rodinný horor" tomu sedne.
  25. Pupa
    Pupa (2014)
    0
    Koukl jsem na to s Meliosem přes Discord a byl to nezapomenutelný zážitek. Poopa je opravdu solidní poop, ať už co se týče toho cringe příběhu nebo audiovizuálu, kde tomu hudba dávala solidní korunu a cenzurovaná verze ji tomu dávala taky. Dokonce mi přišlo, že krev v té cenzurované verzi vypadá doslova jak hovna. Scény s pojídáním Onii-čana jsou absurdní a kdyby tam nebyla ta krev, tak by to vypadlo jako docela dost násilné sadomaso hentai. No aspoň jsme se u toho nasmáli a aby nám z toho nejeblo, tak jsme si k tomu pustili nějakou kvalitní hudbu.
  26. V zajetí démonů
    V zajetí démonů (2013)
    8
    Tak jsem dohnal alespoň jedničku. V zajetí démonů je dobře natočený film, akorát se nedá prostě brát vážně vzhledem k tomu, že to je celé přikrášlené, aby to bylo dramatické a strašidelné, jenom ono to nějak úplně nepůsobilo. U filmu jsem se dost nasmál, protože je úplně absurdní. Řemeslně je dobře natočený, příjemně zakončený. Víc jsem čekat nemohl.
  27. Initial D
    Initial D (1998)
    6
    Initial D: First Stage je velmi rozporuplné anime. Jeho manga předlohu jsem nezkoušel číst, takže nevím jaké je tempo v ní, ale tady se tempo táhne neskutečně pomalu a člověk jako já má z toho pocit, že některých prvků ve scénáři či charakterů by bylo lepší se zbavit, prostě je zrušit, vyškrtat. Anebo na nich zapracovat, protože jsou hlavně ze začátku toporné a unavující. Kdyby byl seriál třeba delší a autor předlohy na postavách fakt zapracoval, aby nebyly tupé, tak bych si ani nevšiml, že je na svou délku před samotnými závody roztahaný a to nemluvím o tom, že se před závěrečným závodem odehraje ještě jeden, který mi přišel dějově naprosto zbytečný. A když už jsme u závodů, tak ty samotné jsou od závodu s přilepenou rukou na volant docela zábavné, ale ty předtím + ten předposlední jsou absolutně o ničem. Animace je škatulka sama pro sebe, zastaralost či v některých scénách ohyzdně nakreslené ústa tomu trošku ubližují, + někomu mohou vadit 3D modely aut, ale řek bych, že ta auta jsou ještě v pohodě. Někdo může samozřejmě argumentovat, že animovaný film není jen o animaci, jenže je to animovaný film, takže ANO, JE. Naštěstí je spousta záběrů zaměřená i už na trošku krásnější okolí, takže alespoň v určitých částech to nevypadá pokaženě jak původní design ježka Sonica pro první hraný film z roku 2020. Soundtrack je řekněme fajn, když opomenu úvodní písně, na které si divák nejprve musí zvykat, nebo ty závěrečné, které jsem raději přeskakoval, tak je zbytek hudebního doprovodu poslouchatelný a některé skladby, co hrají uprostřed závodů si budete třeba i pobrukovat. Po poslední epizodě i váhám, že se někdy podívám na Second Stage, ale nevím za jak dlouho a zda na to někdy budu vůbec mít chuť.
  28. Ježek Sonic
    Ježek Sonic (2020)
    6
    Ježek Sonic je v podstatě jen další z řad obyčejných klišé pohádek. Kdyby mi bylo sedm let, nebo jsem se aspoň dokázal mentalitou do svých dětských let vrátit, tak bych si to asi užil víc a možná bych se i nějakým těm vtipům pořádně zasmál než abych se tomu jen tupě uchechtl s nějakým tím chrochtáním. Jim Carrey hraje jako ve většině komedií, kde se objevuje, svou typickou roli takového toho "šoumena" a začíná s tím být trochu nudný, když je k tomu všemu jeho záporná role taková obyčejná a ne úplně výrazná. Všiml jsem si, že tohle někteří lidé považují za lepší film než Pokémon: Detektiv Pikachu, no musím s nimi silně nesouhlasit, páč ten je o 360 stupňů dost lepší. Ve výsledku je Ježek Sonic průměrná pohádka pro děti, nic světoborného krom toho, že se jedná snad o prvního hranou adaptaci této populární videoherní značky nenabídne.
  29. Avatar
    Avatar (2009)
    4
    Film jsem viděl ve verzi Director's Cut, což je vlastně úplně na hovno informace, beztak je ten film stejný jak v kinoverzi a já jsem rád, že jsem si tohle konečně odškrtnul. Tohle měla být spíše videohra, kde příběh může být klidně špatný, ale přeci jen by šlo hlavně o tu herní část a upřímně, jako akční adventura by Avatar nemusel být špatný. Ale abych nežvatlal jen o tom, čím měl vlastně Avatar být, tak bych měl konečně i něco napsat o filmu samotném. Jedná se o nicmoc Sci-Fi pohádku se špatnými klišé záporáky, kde pan James Cameron chtěl, aby jste se v kině kochali na svou dobu nejšpicovějším CGI vůbec a to je vlastně asi tak vše, ani emoce moc nepůsobí a na konci jsem protagonistům fandil jen kvůli tomu, že jsem si přál, aby film skončil. To je vše, co bych k tomu napsal.
  30. Keion!
    Keion! (2009)
    6
    Viděno opravdu asi jen prvních pět epizod z první série a vzhledem k tomu, že vím proč jsem se na to asi delší dobu nedíval, tak to ani nemám v plánu dokoukat. Z toho samého důvodu jsem u všech viděných epizod snížil hodnocení o jednu hvězdu a dál se tomuhle seriálu věnovat nehodlám. "Roztomiloučká" blbost a já po nějaké době přestal tak nějak tyhle záležitosti baštit.
  31. Deadly Class
    Deadly Class (2019)
    6
    Předlohu jsem nečetl, ani nic jiného od autora předlohy, takže jsem do toho šel naslepo. Rozhodně byl pěkný nápad udělat něco na způsob Harryho Pottera, akorát tentokrát nevhodné pro děti, teda aspoň ty mladší a místo kouzelníků a nějaké kouzelnické školy tam dát školu pro zabijáky, ale je to velice špatně provedený, najdou se tu aspoň průměrné dobré epizody, ale jinak je to hodně slabý a často jsem si říkal, že jsem se měl místo tohohle raději podívat na něco jiného, třeba dokoukat poslední sérii Daredevila, nebo dokoukat celého Punishera a nebo se pustit do Castlevanie, ale já si na Netflixu vybral zrovna tohle a shodou okolností mi to připomíná Hru o Trůny, podobně úplně zbytečně bizarní seriál, který ještě celkem nedávno potkal zřejmě podobně krutý osud v podobě špatného zakončení. Abych to uvedl na pravou míru, tak mne nevadí, když je dotyčné dílo lehce bizarní, ale začíná mě to srát v tu chvíli, když začnu mít pocit, že je to místy úplně zbytečně bizarní a tím narážím na jednoho z hlavních záporáků tohoto seroše, ale kvůli spoilerům vám sem nenapíši, proč mě sere, jen napíši to, že je jedna z jeho jistých vlastností úplně zbytečná. Dále mě tu sere někdy ten humor, protože u něho jsem měl zase ve dvou jistých epizodách pocit, že z toho chtěli udělat lehounce vážnější a dramatičtější Hele vole, kde mám káru, ale samozřejmě, že to moc nefunguje a já jako divák se u toho můžu zkusit jenom tupě řehnit, chytat se za hlavu a v duchu si opakovat: "Proč já debil se na to dívám?" Několik dobře napsaných a zahraných postav, hezký holky a zajímavý nápad to ale nezachrání. Výsledek tedy mohu popsat jen takto: Zkuste se podívat na jednu nebo dvě epizody a uvidíte sami.
  32. Zaklínač: Vlčí sen
    Zaklínač: Vlčí sen (2021)
    8
    Pěkný celovečerní prequel k seriálu s taktéž pěknou animací, ale stále se jedná o průměrný dobrý film. Mohl být trochu delší, takhle to v podstatě nějak letem světem nahlédlo do minulosti Vesemira. Klidně uvítám další animovaný projekt ze světa Zaklínače. Jo a viděl jsem to s českým dabingem. Vůbec není špatný.
  33. The Last: Naruto the Movie
    The Last: Naruto the Movie (2014)
    10
    Nooooooo, tak The Last zaručeně porazil Road to Ninja. Toto je film, jenž bych si rád nejlépe užil v kině. Jako jediný z Narutovských celovečeráků je tenhle v rámci příběhu canon, což dělá tenhle film taky o dost napínavějším snímkem. Hudba, vizuál, prostě o všem můžu napsat a říci, že je zde kvalitní a naplno jsem si to užil. Je super, že má tenhle snímek stopáž aspoň blížící se dvěma hodinám, protože kdyby to bylo jen kolem hodiny, tak by v tom ději byl neskutečný bordel. Rozhodně si tenhle celovečerák pustím víckrát!
  34. Road to Ninja: Naruto the Movie
    Road to Ninja: Naruto the Movie (2012)
    10
    Jak už bylo poznamenáno ostatními, tak až na pár chronologických nesrovnalostí je tenhle Šipudenovský film prozatím ten nejlepší, což bylo způsobeno tím, že k režii usedl onen člověk, co režíroval i oba seriály, takže jsem mohl očekávat, že se bude jednat o jasnou kvalitku. Co napsat, hudba jako vždy super (jen ta titulní songa je zas konina, mohli vybrat něco lepšího), animace možná lehce seriálová, ale i tak úžasná a asi i trochu plynulejší, příběhově/dějově je tohle super (až na těch pár chronologických nesrovnalostí se seriálem). Hodně se tu kecá a míň bojuje, což vůbec není na škodu. Plnému počtu se neubráním.
  35. Gekidžóban Naruto: Šippúden – The Lost Tower
    Gekidžóban Naruto: Šippúden – The Lost Tower (2010)
    8
    Á vida, vida, konečně se nám to pořádně polepšilo! Začátek sice navozoval dojem, že to bude zase fail, ale tohle se nakonec povedlo. Nějak jsem nepochopil, čím byly tak dobré ty předchozí Šipudenovské filmy, že si tenhle vysloužil tak nízké hodnocení. Není zde moc co hodnotit, záporák sice jako vždy slabota, ale tady to aspoň vynahrazují ostatní aspekty. Čtyři hvězdy a tohle si klidně někdy zopakuju.
  36. Gekijô-ban Naruto Shippûden: Hi no ishi wo tsugu mono
    Gekijô-ban Naruto Shippûden: Hi no ishi wo tsugu mono (2009)
    4
    Co jen mám k tomuhle napsat? Všechno se stihne semlít tak rychle, že si ani nevšimnete, že to byla hodina a půl, což by bylo v pohodě, kdyby jste od začátku nevěděli, že vše dopadne tak jaksi nijak. Závěrečná vtipná scéna celkem pobavila, hudba opět dobrá, animace fajn, ále tentokráte zas o trochu horší než předchozí film. Kvalitativně je to mezi prvním a druhým Šipudenovským celovečerákem.
  37. Naruto Shippuden: The Movie
    Naruto Shippuden: The Movie (2007)
    2
    V tom ději aby se prase vyznalo. Oproti předchozím celovečerákům ohromné zklamání. Fajn hudba, ale jinak je to absolutně o hovně a animace taky nic moc. Doufám, že další celovečerák už bude trochu lepší.
  38. Gekijô ban Naruto: Shippûden - Kizuna
    Gekijô ban Naruto: Shippûden - Kizuna (2008)
    6
    To už je naštěstí lepší, ale stále docela podprůměr. Opět dobrá hudba a animace už je i koukatelnější, jenže příběh opět za moc nestál, no aspoň se dalo vyznat v ději, ale stejně jako v předchozím celovečeráku je záporák totální sračka. Mohli klidně přidat více scén se Sasukem.
  39. BloodRayne
    BloodRayne (2005)
    4
    Nečekal jsem od toho podhodnocený zázrak, ale ani výbornou sračku. Tenhle film se dá sledovat, ale rozhodně ne, když jste plně střízliví. Mám štěstí, že na DVD to stálo jen 80 korun, jinak bych do toho nešel a to mi připomíná, že na DVD byla reklama na ČSFD, abychom film nezapomněli ohodnotit, takže jsem se rozhodl něco sem napsat, aby se neřeklo. Mohl jsem si klidně koupit na Blu-Ray film Wanted, ale šel jsem do tohohle, abych konečně zjistil, zda Uwe Boll opravdu točí sračky. To samozřejmě sám nevím, takže musím dát alespoň další čtyři filmy od tohohle exprda, ale jestli bych měl ještě něco do tohohle absolutně smyslnedávajícího komentáře dodat, tak bych slabým žaludkům a milovníkům zvířat poradil, ať si počkají až tam přinesou tu kozu a pak si to přetočí.
  40. Nezvratný osud
    Nezvratný osud (2000)
    4
    Tento film začal zajímavě, o tom nebudu lhát, ale dívám se, že na scénáři pracovali hned tři lidi, včetně režiséra. Asi měli obrovský problém ta úmrtí udělat řekněme "přirozenější" a že bych mohl o většině z nich napsat, proč nedávají smysl. Hlavní protagonisté nebyli zrovna moc sympatičtí. Co mi dále vadí je, že nám prvně film dá nějakou nápovědu, kdo za tím stojí, ale pak se na ni úplně vykašle a místo toho sledujeme přehlídku debilních a do očí bijících chyb. Všemu dává korunku velice vtipný cliffhanger, který autoři nemohli myslet vážně. Film je jinak napínavý a hlavně zábavnější než Vetřelec a dávám mu dvě hvězdy za pokus o zajímavý film, který ale co se týče kvality dopadl žalostně a za zajímavý začátek. Každopádně si myslím, že asijský animáč Another je o dost lepší a nevyhodíte u něj svůj drahocený čas do luftu.