BloodRayne

29%
BloodRayne
Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
5
BloodRayne, neboli česky Krvavá Rayne, je v podstatě taková ženská odnož Bladea. Nápad se zrodil pro videohru a z ní poté pro film. A jak to dopadlo? Průměrně. O lecjaký vysokorozpočtový snímek se v žádném případě nejedná, takže nelze od toho očekávat nic světoborného. Ale jako obyčejný béčkový videofilm určený přímo na stříbrné placky naopak zcela ujde. S porovnáním s produkcí Asylumu či Sy-Fy zcela nadprůměrně. Snímek je prost CGI efektům, takže z tohoto hlediska nelze nic vytknout. Děj příběhu je samozřejmě kostrbatý jak zákon káže, ale co také u takové produkce čekat jiného. Režisér Uwe Boll je další režisér nemající u diváků ve své profesi zrovna tu nejlepší pověst, ale když si vzpomenu jaké filmy dělá Lloyd Kaufman nebo Lloyd A. Simandl, vychází ve své tvorbě o hodně lépe. Snímek BloodRayne je velice jednoduchý akční horor, který nemusí být každému po chuti, ale jako obyčejná nenáročná filmová pohodovka zcela vystačí.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
0
Jako by ta Rayne měla pořád po ruce osobního nanašeče make-upu, kadeřníka, upravovače koz ve výstřihu a tak. Herecké obsazení, jaké se tam vyskytuje, volá: halo, bude to paráda. Po shlédnutí filmu však skřehotají: proč, proč!!! Vydržel jsem to teda až do konce, ale jen tak tak. Hlášky trapné, scénář tupý, zbraně ostré (až moc), ale špatně použité. Vězeňský sex na mřížích zaujal, jako že bych to taky testl, obzvlášť kdyby mi před xichtem rajtovala obnažená hruď hlavní představitelky, ale asi bych se neudělal, protože hraný orgasmy nemám rád.
ZkuKol
12 290 bodů
0
Já nevim, co sem napsat. Mám nadávat, nebo se snažit být vtipný? Spousta známých ksichtů v blbém, nudném, občas nechutném a velmi se táhnoucím filmu, kde je jedna z nejasexuálnějších milostných scén. Na akci, hudbu, příběh a dialogy netřeba upozorňovat je to Boll. PS: jako vždy má hezké lokace (mimo interiérů, ktere neumí ani nasvítit), na které ale používá tak tři postupy snímání furt dokola, až to začne otravovat.

Dodatečné informace

Původní název:
BloodRayne (více)
  • Německo BloodRayne
  • Německo BloodRayne, dipsa gia ekdikisi
  • Německo BloodRayne - Venganza de sangre
Země původu:
Německo, USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
3,65 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
BloodRayne je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce BloodRayne


Podobné


Powered byJustWatch