Vzpomínáte, jak Uwe Boll znásilňoval videohry na filmovém plátně? Nyní našel sobě rovného

Vzpomínáte, jak Uwe Boll znásilňoval videohry na filmovém plátně? Nyní našel sobě rovného
The Walking Dead: Destinies | GameMill Entertainment
Kdysi dávno platilo, že jakmile vznikla k nějakému slavnému filmu či seriálu videohra, šlo o rychlokvašku, s níž si studio nedalo moc práci a jejímž jediným účelem bylo namastit si kapsy na fanoušcích a fanynkách zmíněných děl. Protože však podobné kousky málokdy slavily opravdový komerční úspěch, postupem let se od tohoto modelu upustilo. Nyní ve starších pařanech vyvolává studio GameMill Entertainment nechtěnou nostalgii –⁠ začalo totiž uvádět přesně taková zvěrstva.

Zpátky do minulosti

Minulý měsíc studio vydalo licencovanou hru s názvem Skull Island: Rise of Kong vycházející z filmu Kong: Ostrov lebek (Kong: Skull Island) z roku 2017. Šlo o první hru se známým filmovým primátem od roku 2005, kdy Ubisoft uvedl pro PC a konzole solidní akčně-dobrodružný kousek Peter Jackson’s King Kong: The Official Game of the Movie. A přestože tituly dělí 17 let, nový příspěvek je nejen ve všech ohledech horší, ale svým laciným pojetím by neuspěl ani jako free-to-play titul. Zastaralá grafika, nechtěně komická animace postav, nepoužitelné ovládání, přehršel bugů a lacinost na každém kroku. Vedle tohohle kousku i letos vysmívaný herní Glum vypadá jako herní veledílo.
Skull Island: Rise of Kong: Trailer | GameMill Entertainment
Nový Kong je tak otřesná amatérská hra, že by každý, kdo za ni zaplatil, měl upřímně zvažovat žalobu za podvod. Tohle zkrátka není titul, za který by si měl kdokoli říkat i o sebemenší částku (což je myslím patrné již z traileru). Místo toho, aby podobná ostuda zmizela z pultů obchodů, nebudou letošní jedinou pastí na hráče od GameMill Entertainment. Tento týden totiž studio vypustilo další perlu. Ta nese název The Walking Dead Destinies, vychází z populárního zombie seriálu Živí mrtví a má bohužel nápaditou premisu, takže nějaké ty nebohé duše napálí, aby za ni nesmyslně utratili peníze.

Různé cesty, všechny špatné

Hlavním lákadlem je možnost alternovat události ze seriálu, takže hráč může například změnit smrt některé z postav a tím ovlivnit budoucí vývoj děje. To zní zajímavě, že? Tím však pozitiva končí. Zbytek je amatérské peklo, které se s Kongem přetahuje o největší herní průšvih letošního roku. A než dlouze vysvětlovat, co je na hře vlastně špatně, stačí se podívat na launch trailer, který by kvalitou obsahu neohromil ani v době PlayStationu 2 (a nezapomínejme, že trailer obvykle prodává to nejlepší).
The Walking Dead: Destinies: trailer | GameMill Entertainment
Takže pokud patříte k těm, kteří si rádi ve videoherním světě dopřejí nějaké to oblíbené filmové či seriálové dobrodružství, tomuhle duu se vyhněte mílovým obloukem. Nejde jen o to, že jde o špatné hry. Vzhledem k jejich kvalitám (respektive nekvalitám) je i slovo hra vlastně extrémně zavádějící.
A pokud by si někdo myslel, že přeháním (a nebyl bych sám, protože od recenzentů i hráčů je maximální hodnocení obou her 3 z 10), stačí se podívat na obrázek, na kterém mají být Rick a Shane. Rick a Shane!!! Takhle otřesně nevypadaly modely postav ve hrách ani před deseti lety.
The Walking Dead: Destinies
The Walking Dead: Destinies | GameMill Entertainment
Pokud byste naopak chtěli zkusit nějakou opravdu dobrou licenci z poslední doby, na začátku listopadu vyšla výborná akční FPS RoboCop: Rogue City, v níž si Peter Weller zopakoval ikonickou roli policisty Alexe Murphyho, který je zčásti člověk, zčásti stroj a plně nesmlouvavá ruka zákona. Jde o výbornou záležitost, kterou ocení nejen milovníci předlohy (ti však budou nejvíc chrochtat blahem).
zdroje: Metacritic
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů letošního roku podle hodnocní uživatelů a uživatelek Kinoboxu.