Electroma

66%
Electroma
Electroma

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájnou krásnou Americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již poněkolikaté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel Daft Punk. Dech beroucí kamera, inovativní technika snímaní a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti.




M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Zdĺhavé podobenstvo o dvoch robotoch a ich cieľu stať sa ľuďmi. To, že sú Daft Punk silno experimentálna skupina mi bolo od začiatku jasné. No, že vytvoria takýto nezvyklý projekt by ma nenapadlo. Film určený pre trpezlivého diváka so zopár zaujímavými nápadmi a silným filozofickým presahom. Hodinová stopáž je viac než prepálená, viac by sa to hodilo vopchať do pol hodiny, ale statické zábery, to viac menej vykompenzujú. Paradoxom ostáva, že i keď je to film najznámejšej elektronickej dvojice posledných dekád, tak počas celého filmu nezaznie ani jediná nota z ich pera. O snímku ako takom sa toho veľa nedá, čo povedať. Je to dobrý film? Myslím si že nie. Asi skôr pre fanúšikov. Ako artový film je to extravagantný, ale skvelý walking simulátor. Ak ste navyknutí na excentrickosť podobných snímkov, potom by vás film nemal sklamať. Lepší odchod si "roboti" ani nemohli priať...
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
6
Walking simulátor, aneb když Power Rangerům chybí záporák. Po většinu filmu mi bylo líto K.I.T.T.-a, kterého nechali ležet někde bokem a dál šli po svejch. Závěr připomíná zpomalený videoklip od kapely Slipknot. A teď pro změnu vážně - hezky natočené záběry, ale obsah prázdný.
laki1
250 bodů
6.5
Uchvatna vyprava, fakt zajimavej "dlouhohrajici videoklip". Nicmene me strasne zklamalo, jak je to ke konci va.a.a.azne.e.e zdlouhave - nasleduje po sobe nekolik nekonecnych scen. Chapu, proc tam jsou (nutna gradace), jen jsem cekal malou odmenu za trpelivost. Nicmene pro fanousky Daft Punk nebo pro vyznavace experimentalnich zvukove-obrazovych del primo povinnost shlednout!

Dodatečné informace

Původní název:
Daft Punk: Electroma (více)
  • Japonsko Electroma
  • Japonsko Daft Punk: Electroma
  • Japonsko Daft Punk's Electroma
Premiéra v ČR:
8. 10. 2009
Distributor:
Atlantis
Země původu:
Japonsko, Francie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění