Profilový obrázek

CarnTheSlayer

Nunya Business
877

Zdravím návštěvníky tohoto profilu! Jsem student na střední škole a obyčejný fanoušek filmové a seriálové tvorby, nějakých knih a komiksů, videoher a i nějaké té pěkné hudby. Mám rád hlavně filmy a seriály žánru akčního a taky animovaného. Zbytek "Něco o mně" si můžete přečíst na mém profilu na ČSFD, protože je tam i širší možnost editace a neomezený počet znaků. Při sledování, čtení, hraní či poslouchání se řídím mottem: "Jestli je něco zábavné, lze to považovat za umění." Jelikož je tu jenom 1 kolonka na "osobní web", tak hodím odkazy na mé profily na ostatních webech raději sem: ČSFD: https://www.csfd.cz/uzivatel/710052-carnthenunya/o-mne/ AniList: https://anilist.co/user/NunyaTheDragonSlayer/ Ještě 1 info na závěr: Moc sem nechodím a spíš jsem si tu jen předem založil profil v případě, že tato stránka z mého pohledu začne být lepší než ČSFD.

Česká republika



    Gekidžóban Kimecu no Jaiba: Mugen Rešša Hen
    Gekidžóban Kimecu no Jaiba: Mugen Rešša Hen (2020)
    10
    Po roce jsem dostal chuť na Demon Slayera a po první sérii následuje zrovna Mugen Train arc, který jsem se rozhodl prvně dát ve filmové podobě. Film jsem si užil od začátku do konce a vlastně tak trochu jsem se při něm zamyslel nad tím, že i když je Demon Slayer dosti tuctový, ne nějak extra originální a taky obsahuje nejednu neustále hulákající postavu, tak ho stejně mám moc rád a platí při něm, že v jednoduchosti je síla. Mugen Train je dle mého názoru skvělý blockbuster. Jak jsem již psal, tak příběh je celkem obyčejný, ale to je přesně to, co je na tom tak super - v jednoduchosti je síla, pokud ji tedy použijete správně, což se u Demon Slayera daří. Někoho by mohl možná odradit lehce pomalejší začátek, ale jakmile se film rozjede, tak je to jedno z nejzábavnějších akčních anime a pro mě se jedná i o jeden z nejlepších animovaných filmů, jaké jsem kdy viděl. Je tedy pravdou, že hlavní záporák tohoto filmu je poněkud slabší, poněvadž mu chybí nějaká zajímavá backstory, ale to mi zase třeba vůbec nebaví, protože třeba i takový Naruto a Naruto: Šippúden neměl úplně každého záporáka politováníhodného. Film se tedy zaměřuje jen na obyčejné "dobro vs zlo" klišé, které je zde opět poněkud obyčejně zpracované a ono mi to stejně nevadí, protože film mi přišel svižný natolik, že jsem si toho tolik ani nevšímal. Líbí se mi, že takový Zenitsu je zde trošičku upozaděn, jelikož mi nepřijde býti nějak extra důležitý pro děj, ale co už se mi nelíbí je to, že tu nehraje větší roli Nezuko, protože ta tu udělá snad jednu jedinou věc, nechá se odměnit pohlazením od Tandžira a pak už ji jenom občas ukážou při nějaké akční scéně a přitom by měla jinak být jednou z nejhlavnějších postav. Nejspíš ani nemá smysl se rozepisovat nad vizuálním provedením, které je zkrátka výborné. Po tomhle budu určitě koukat i na pokračování.
    Blassreiter
    Blassreiter (2008)
    4
    Pět dílů mi asi stačilo. Vizuálně asi pěkné, ale jinak to je nudné a člověk nemá šanci pochopit o co tu vlastně jde. Prostě tvůrci přišli, napadlo je udělat anime o potvorách, které se umí spojit s čímkoliv kovovým a mechanickým, ať už to je telefonní budka nebo motorka, pak k tomu přidali nějaké co nejvíc ploché a klišé postavy a oboje pak propojili opět tou nejvíc klišé zápletkou co jde. Tvůrci se na začátku nepokusili vysvětlit vlastně nic a prostě jen přišli, něco vychrstli na diváka a zase odešli. Nemám důvod pokračovat dál ve sledování.
    Blood+
    Blood+ (2005)
    9
    Od Blood+ jsem původně čekal spíše kravinu na zahnání nudy, ale nakonec mě chytl víc než jsem čekal. Seriál disponuje úžasnou hudbou od Marka Manciny a příběh jsem si celkem užil. Někomu může vadit tempo, které je pomalé, i když seriál nemá předlohu.
    • Děj dovede velmi zabavit a vtáhnout, pokud vám tedy nevadí pomalejší tempo.
    • Parádní soundtrack složený Markem Mancinou a produkovaný Hansem Zimmerem.
    • Seriál nemá předlohu, takže ho není třeba porovnávat s dřívějším dílem. Existuje manga i knižní verze, ale ty vznikly až později.
    • Již zmíněné pomalejší tempo. Seriál nemá předlohu, která by v průběhu vydávání epizod seriálu vycházela, tudíž tempo působí jako kdyby tvůrci příběh vymýšleli za pochodu.
    Kakegurui
    Kakegurui (2017)
    10
    Druhá série sice končí jinak než manga, což je koneckonců běžné u anime adaptací, které jsou v podstatě reakcí na jejich úspěšné předlohy, ale to mi ve výsledku nevadí, protože tak či onak jsem si toto opravdu užil. Jednak tomu napomáhá fakt, že je to tak nějak správně bizarní, šílené, chaotické a zároveň také to, že to adaptovalo studio MAPPA, takže vizuálně to vypadá opravdu pěkně. Mangu jsem tedy nečetl, ale asi se jí někdy podívám na zoubek, protože tohle byla opravdu zajímavá a nespoutaná jízda, která mě občas dokázala celkem pěkně rozesmát. Já tu na rozdíl od jiných lidí ani žádnou velkou hloubku postav nečekal. Jak jsem u první série tvrdil, že si to ten první počet ode mě nezaslouží, tak já ho tomu nakonec dávám, protože má očekávání tento seriál splnil. Je to sice ve výsledku kravina, ale je to výborná kravina a výborné kraviny já mám opravdu rád.
    Cunk on Earth
    Cunk on Earth (2022)
    6
    Stačily mi dvě epizody a už vím, že tohle mě nebude bavit. Občas se tam objeví nějaký dobrý fórek, ale jinak je to spíš dobrý nástroj na uspávání. Přitom samotný koncept zní vlastně dost dobře.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci