Profilový obrázek

FAT_YODA

Jan Sháněl

Komentáře 75

Od nejnovějších
  1. Chlapec a volavka
    Chlapec a volavka (2023)
    9
    Fanouškovských pět. Zas jednou možnost užit si skvělou hudbu, animaci a moc zajímavý svět/y. Ve trochu komplexnějším a osobitějším podání si, myslím, každý opět něco najde. Ale je pravda, že hledat není snadný a musíte počítat i s tím, že možná nic nenajdete.
  2. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    10
    Takových ukázkových 5, které neindikují perfektní film, ale prostě jen perfektní D&D srandu. Film, který dokonale naplnil své možnosti a mohu ho tak doporučit každému kdo holduje D&D, dračáku nebo třeba larpu. Pro vás ostatní to pak bude "jen" fajn blockbuster.
  3. Wallace a Gromit: O chloupek
    Wallace a Gromit: O chloupek (1995)
    10
    Rozbor filmů, jako je tento, mne nanejvýš uchvacuje. Je až k nevíře, kolik práce se dá v na první pohled tuctové animované srandě přehlédnout. Close shave bude pro mne navždy připomínkou složitosti filmové zábavy a věřím, že bude i mím prvním krokem, k jejímu rozluštění.
  4. Síla psa
    Síla psa (2021)
    6
    Doufal jsem v jednoduchý citový příběh, okolo Oscarově zahrané postavy, ale ten by asi nedostal 12 nominací za bravurně překombinované dějové linky a lavinu problematických témat. Zato bych si ho asi užil až do konce.
  5. Menu
    Menu (2022)
    6
    Jeden z nejzajímavějších filmů roku 2022 a zároveň ne? I recommend this, but… SPOILER Přijde mi, že film otevírá víc dveří, než je schopen zavřít. 108 minut jsem hledal něco víc. Nakonec jsem dostal uzavření jedné postavy a část jedné myšlenky. Jinak jsem viděl film, dá se říct, bez konce? Se stále jedním stejným motivem, který je zajímavý, ale stejně jako Král Theden, stojí sám. Ale damm ten potenciál...
  6. Bullet Train
    Bullet Train (2022)
    10
    Chytrý scénář, úžasná akce a humor, miluju ty barvy! Takový Tarantino feel měl naposledy Parazit a jen Brad Pitt dokáže vypadat cool v UwU kloboučku. Pár věcí zde může některým vadit, ale já nemám co kritizovat. <5
  7. Ježek Sonic 2
    Ježek Sonic 2 (2022)
    6
    Druhej Sonic je lepší než první, ale dělá stejný chyby. Nic méně vzhledem k jeho podstatě lze polemizovat o tom, zda se vůbec o chyby jedná. Sonic prostě chce být průměrný film a tak jím je. Průměrný rodinný popcorn s fajn odkazy, humorem a skvělím Jimem Carreym.
  8. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
    Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
    8
    Osobně bych byl raději, kdyby byl druhý doktor více o Strangeovi, než o Vandě a budování mnohovesmíru, ale s tím jsem ani nepočítal. Celkově jsem viděl velmi podivný Marvel, v němž je hodně cítit Raimiho horror kariéra, které jsme, oproti jeho pavoukům, nikdy moc nefandil. Navíc mi sem moc nesedí, ale to může vycházet pouze z mé osobní zaryté averze vůči hororům. I tak bych řekl, že je film víc noice než meh a je myslím škoda, že nenechali Sama režírovat třeba Venoma dvojku. :) 70% vtip > jump scare (Pro upřesnění, neříkám, že Raimi film kazí, naopak ho spíše drží nad vodou, jen bych prostě na tomto místě v Marvel pexesu viděl raději úplně jiný film.)
  9. K zemi hleď!
    K zemi hleď! (2021)
    8
    Humor mi nesedl na 100 % spíše tak na 50. Celkově mi přijde, že film velmi dobře ukazuje, v jakých sračkách žijeme, jen právě extrémní humor to posouvá lehce nad absurdum, což je možná i cílem, ale já bych prostě raději zůstal v mírnějších vlnách. Také je možné, že jsem prostě jen suchar, nebo humor vůbec není přehnaný, a to jsme pak opravdu v prdeli. :DD Každopádně to rozhodně neznamená, že bych se nebavil a potitulkovka lepší jak všechny Marvely. :PP
  10. Red Notice
    Red Notice (2021)
    6
    Velmi mi sedl humor a dobří herci hrají dobře, ale jen proto nemůžu dát nad 3 hvězdy filmu, který se víc než nesnaží. Ačkoliv jsem se stále celkem dobře bavil, nedočkal jsem se ničeho zajímavého. Raynolds hraje skvěle svou oblíbenou roli sama sebe a Johnson s Gal Gadot ho doplňují na prázdném papíře, kde stojí vše na této trojici. Plot twist, který byl první zajímavou události je zničen humorem a jeho následnou ignorancí, pak jako by někdo film ustřihl a místo konce dal trailer na druhý díl. Fajn jednohubka...
  11. Black Widow
    Black Widow (2021)
    8
    Lehce nadhodnocuji, přízvisko widow mi za black sedí více než panther, tak ať se trochu prohodí procenta. (O TTS a CM ani nemluvě) Jinak průměrný, možná lehce podprůměrný Marvel, ze kterého trošku cítím vynucení fanoušky a nedostatek tvůrčí nápaditosti.
  12. Ano, šéfe!
    Ano, šéfe! (2009)
    4
    Ano, šéfe!, aneb ukázka psychického týrání v TV. Zdeněk je nepochybně zábavný a mnohdy je jeho agrese opodstatněná, či v rozumné míře. Často ale přestřelil a v takových momentech se mi dělalo doslova zle, a to ne z jídla, nýbrž z pan Pohlreicha. Navíc je z pořadu jasně vidět, že je na nadávání lidem přímo založen, a to už je opravdu k zamyšlení...
  13. DOTA: Dračí krev
    DOTA: Dračí krev (2021)
    8
    Jako malý jsem trpěl absencí počítače a DOTU jsem tak nikdy nehrál. Od její seriálové anime adaptace jsem tedy nic moc nečekal. Dokud mi ji ovšem nedoporučilo asi 10 lidí. Poté se mé očekávání o dost nafouklo, ale i přes to se celkem naplnilo. Jak jsem psal DOTU jsem nikdy nehrál, a tak nemohu hodnotit samotnou adaptaci, avšak jako člověk nedotčen předlohou jsem si užil parádní fantasy anime se super charaktery a těším se na 2. sérii.
  14. Raya a drak
    Raya a drak (2021)
    8
    Celkově spíš průměr, ale úžasné fantasy od draků, přes vyžraného pásovce, až po rozkládací meč z toho pro mě dělá nadprůměrnou záležitost. Škoda, že to nevyšlo o několik let dříve, protože kdybych tuhle pohádku viděl jako malý, strašně bych si ji oblíbil. Dnes už bohužel mému oku neunikne kritická stránka věci.
  15. Teletubbies
    Teletubbies (1997)
    2
    No doufal jsem, že na mé 1000té hodnocení vyjde na něco lepšího, ale co už. Myslím, že pokud bych měl nějaký dětský seroš označit jako: mé děti ne, tak by to byl asi tento. Každopádně pokud máte partu přátel, tak zcela doporučuji, v uvědomělém věku je to strašná prdel.
  16. LIKE HOUSE
    LIKE HOUSE (2021)
    0
    B-R-U-H, slovo Influencer očividně nikdy nezíská respekt, protože na každého kvalitního tvůrce je 10 šimpanzů a ti jsou samozřejmě nejvíce vidět. Doufám, že alespoň každá z opiček dostala pořádný kapitál za ztrapnění nejen sebe, ale i celého internetu.
  17. One Punch Man: Wanpanman
    One Punch Man: Wanpanman (2015)
    10
    1. série je pecka. Seriál moc dobře ví, že má k dispozici jen jeden úder a pracuje s tím mistrně. Opravdu co punch to orgasmus. Je tu samozřejmě ten očividný problém, že by to jednou mohlo začít být monotónní. Nic méně já v tomto ohledu nejsem moc náročný divák. Nikdy mi moc nevadila přesílenost hlavního hrdiny, hlavně když bude akce dost epická. Takže jsem asi ochoten konzumovat stále dokola to samé, dokud budu u každého punche vrnět blahem a dokud bude parodický humor dost dobrý, což zde myslím je. 2. série už mě bohužel tak nenatchla. Zaměření na jiné postavy mi moc neštychuje, není tu tolik epickosti, kolik bych si přál a také mi teda přijde, že se dost zhoršila animace. :(
  18. Pokémon
    Pokémon (1998)
    8
    Tak jasný, když se na to podívám dnes, mám chuť dát odpad, ale logicky nejsem úplně cílovka. Pokémon bylo něco, na co jsem se jako malý mohl koukat furt a nenašel se jediný kamarád, který by na nich taky neujížděl. Upřímně přijde mi lepší, dát 5 hvězd s vědomím, že je to sračka, ale zabaví miliony dětí, než dávat odpad s tím, že je to v pokročilém věku nekoukatelné. Neřekl bych, že by to dětem nějak ubližovalo, takže s klidem dávám 4 hvězdy a za to, že si někteří podle tohoto seriálu dělají obrázek na veškeré anime, Pokémon fakt nemůže.
  19. Westworld
    Westworld (2016)
    8
    1. sérii zcela doporučuji. Jak westernové, tak sci-fi části jsou zajímavé a poutavé a i když to jsou takové puzzle, při skládání jsem se vůbec nenudil. Za což z velké části mohou fantastické dialogy a překvapení z vyřešených částí skládanky, která jsou většinou dost dobrá, v celku nečekaná a zpětně dávají smysl. 2. série už dle mého není tak dokonalá. Zvraty se dají více předvídat, cesta k nim je nudnější a občas zmatená. Trochu lépe zpracovanou bych ji rád viděl, klidně protaženou do třetí série, která už se z Westworldu vymanila úplně, což je dle mého škoda.
  20. Mrtvý sníh
    Mrtvý sníh (2009)
    4
    Upřímně nevím, zda posledních celkem ucházejících asi 20 minut, stojí za přetrpění nudného předkrmu v podobě kýčovité horror chajdy. :)
  21. King Kong vs. Godzilla
    King Kong vs. Godzilla (1962)
    8
    Nechápu, že to v žánru nemá komedii :D Samotný film si už moc nepamatuji, ale na 10ti minutové videjko na YouTube si najdu čas do dnes. Nevím zda by se souboj dal nazvat epickým, ale nudit se u něj rozhodně nebudete.
  22. Godzilla vs. Kong
    Godzilla vs. Kong (2021)
    6
    Nic nečekaného, epický vizuál, dobré fajty, lidé nudní, logika takřka žádná. Myslím, že v budoucnu si budu přehrávat již jen části s Kongem a Godzillou. Jak jsem řekl, nic mě nepřekvapilo, ale ani úplně nezhnusilo, fajn popcorn. Každopádně jednou bych chtěl vidět film o dvou epických monstrech bez humanoidní výplně. Jo a nechápu, jak mohl Kong přežít tak dlouho bez svého klacku :)...
  23. Princezna zakletá v čase
    Princezna zakletá v čase (2020)
    6
    Vzhledem k obecnému hodnocení skoro 80% jsem měl velké očekávání. Nakonec jsem dostal celkem trapných 115 minut, které opravdu nezachrání fajn vizuál a jedna kapku epická scéna. Fantasy pohádka plná mnou nepochopených scén a dialogů, která si dle mého hraje na něco, čím není. Se zklamáním tomuto LIDL Edge of Tomorrow dávám 50%.
  24. Liga spravedlnosti Zacka Snydera
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
    8
    SVĚTLO TMY V NICOTĚ.. prosím vemte to a stavte na tom, už mám po krk průměrných filmů, ze kterých ty lepší zoufalí fanoušci označují za záchranné body a návrat DC do starých dobrých kolejích, načež nadchází další a další zklamání. Tohle je můj první bod. 4 hodiny a není to samá zbytečná scéna, všechny charaktery level up, odstraněna většina chyb, taky se mi dost líbí rozdělení na kapitoly. Vadí mi stále superman, který je klasicky absurdně silný, pořád zmlátí celý svůj tým i záporáka jak plyšáky, už je to trochu lépe vzato, ale stále by to šlo zkrotit. Muflon vypadá o dost líp a má trochu charakter, nýbrž stejně je jako zlej ošklivej kluk co šťouchá do krokodýla a nakonec skončí bez hlavy. Celkově je to lepší než jsem čekal, strašná spousta scén co to celé mění. Sic to rozhodně není dokonalé, myslím, že na tomhle by se dalo stavět. Mega moc bych chtěl vidět Supermana na špatné straně, zdevastovanou zemi a beznadějný boj přeživších. To by dle mého byla ta DC cesta pro pět hvězd. 75% To na čem jsem byl kdysi v kině, již nemá důvod existovat. Už ani nevím, za co jsem tomu dal 3 *, ale po dnešku snižuji na 2, protože to ztratilo value.
  25. WandaVision
    WandaVision (2021)
    6
    Nějak mi to ne a ne sednout. Řekl bych , že chyba bude na mé straně. Zkrátka Wandu ani Visiona moc nemusím a celkově to prostě není zrovna můj šálek kafe.