Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

81%
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
Bard a bývalý harfeník Edgin, válečnice Holga, čaroděj Simon, podvodník Forge a čarodějnice Sofina se snaží proniknout do přísně střežené citadely harfeníků (tajných agentů), kde je ukryto mnoho cenných artefaktů, včetně tabulky zmrtvýchvstání. Ostatní členy týmu vedou k cestě jejich vlastní pohnutky, ale Edgin, Holga a Simon přišli právě pro tuto tabulku. Chtějí totiž Edginovi pomoci oživit manželku, aby jeho dcera Kira měla opět matku. Akce se ale zvrhne a Edgin s Holgou skončí ve vězení. Ještě před zatčením Edgin svěřil Kiru do Forgeovi péče a teď celé dny vymýšlí, jak se s Holgou dostat ven. Jeho plán vyjde, ovšem když si přijde vyzvednout dceru, čeká ho nemilé překvapení.  Z Forgeho se stal bohatý lord z Neverwinteru, který dceři nalhal, že ji otec opustil kvůli penězům a všechny poklady včetně tabulky si nechal pro sebe. Navíc má stále po svém boku Sofinu, která nikomu nedovolí se k němu přiblížit. Edgin s Holgou se však hodlají pomstít a získat Kiru i tabulku zpět. Příležitost, kdy to udělat, jim poskytl sám Forge. Po mnoha letech totiž obnovil hry světla v bájném, neustále se měnícím bludišti naplněném rozličnými monstry. Do města přijedou nejbohatší lidé země se svými poklady, které mohou použít jako sázky do hry a uloží si je k Forgeovi do trezoru, který pak stačí vykrást. Aby věděli, co na ně za zdmi města čeká a čím je trezor chráněný, trojice přibere do svého týmu druidku – měňavce Doric, která má vše zjistit. K jejich zděšení je to mocné kouzlo rudých mágů, které může prolomit jen helma konjunkce, již vlastní paladin Xenka Yandara. Teď ho jen přesvědčit, aby jim ji vydal…



Recenze: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

Kinobox.cz
80%

Zábavná podívaná pro celou rodinu i milovníky klasické fantasy. Dvouhodinový snímek ani chvíli nenudí a o humor, akci a triky není nouze.


Pete69
Pete69
31 382 bodů
8
Ale jo. Zábavný blockbuster. Takhle by mohla vypadat moderní fantasy digitální dobrodružná podívaná. Dobré efekty, zajímavý dobrodružný scénář, film má spád a je to jízda. Zbytečný tlak na humornou stránku považuji za zbytečný, ale to je věc názoru. Spokojenost, něco takového jsem očekával a jsem rád za výsledek.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
9
Je Dungeons & Dragons: Čest zlodějů startem nové úspěšné filmové fantasy franšízy? Měl by být! Skvělá fantasy podívaná, která nepostrádá nápady a zběsilou dobrodružnou fazónu, která si diváka získá už během startovní expozice a následně ho odmítne pustit až do závěru. Na hráče dračího doupěte se sice pořád někteří dívají skrze prsty, rozhodně by ovšem kvůli tomu neměli ignorovat tento film. Jde totiž o ukázkový případ skvělého dobrodružného filmu, který má potenciál stát se Robinem Hoodem: Králem zbojníků pro novou generaci…. Více zde
JosefTomas
JosefTomas
9 986 bodů
8
Hodně fajn a možná dokonce víc, když vám ten svět něco řekne. Mně to bohužel říká hodně velké minimum, takže jsem spíš bral snímek jako letní zábavnou oddechovku, což je fungující. Snaží se to ctít tu krásu questu, někdy to trefně komentuje logičnost daného světa (kouzla mají omezení, vždy 5 otázek pro mrtvoly apod.). Čest zlodějů tak funguje dokonale jako oddechová jednohubka a dokud se hází vtipy, sarkasticky se komentuje logika a přihazují se nápady, funguje to dobře. Když to však sklouzne ke ždímání emocí, trošku se to vleče, stejně jako příběh, který sice postavy furt někam hází, ale je to chvílemi trochu deus ex machina. Naštěstí casting, postavy a některé souboje (krom finálního boss fightu) to vytahují k těm 4 hvězdám, což není málo.


Dodatečné informace

Původní název:
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
  • USA Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
  • USA Donjons & Dragons : L'Honneur des voleurs
  • USA Donjons & Dragons: L'Honneur des voleurs
  • USA Dungeons & Dragons
  • USA Dungeons & Dragons: Česť zlodejov
  • USA Dungeons & Dragons: Ehre unter Dieben
  • USA Dungeons & Dragons: Honor entre ladrones
  • USA Dungeons & Dragons - L'onore dei ladri
  • USA Dungeons & Dragons: Złodziejski honor
  • USA Підземелля і дракони: Честь злодіїв
Premiéra v ČR:
30. 3. 2023
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
151 mil. USD
Tržby:
208,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch