Menu

76%
Menu
V Hawthornu, restauraci na soukromém ostrově očekávají hosté ty nejúžasnější kulinářské zážitky. Kuchyni vede šéfkuchař Julian Slowik, který již roky zdokonaluje své umění a pro své hosty si dnes připravil něco speciálního. Mezi návštěvníky jsou i jídlem posedlý Tyler a jeho doprovod Margot. Slowik posouvá hranice i chutě stále dál a dnešek nebude výjimkou, je ale pozvaná společnost skutečně připravená na jeho kreativní šílenství?


Režie:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
8
Není to gurmetská záležitost, spíš zábavný horor, který ve mně trochu evokoval Krvavou nevěstu. Snad mě maličko mrzelo finále, ale zároveň jsem věděl, že k ničemu jinému to směřovat nemůže, tak jsem ani nebyl "opravdu" zklamaný.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Takovej film z ranku Trojúhelník smutku, ne? A napadla mě u toho paralela, že tyhlety snobské restaurace jsou vlastně úplně to samé, jak artové filmy. Na určité úrovni je to totiž podobná sorta lidí, která v tom má zalíbení. A protože tohle je svým způsobem taky artovej (nebo určitě alespoň divnej) film, nedělá si nakonec srandu sám ze sebe? Ono je to nakonec jedno. Protože jak to tam začne (být divné), zírám na to jenom s otevřenou hubou a vůbec nechápu, co z toho bude. To bude asi ten známej wow efekt. Už jenom kvůli tomu, že Slowik vyrůstal v Bratislavě, chch. Akorát teda ještě divnější byla až sektářská oddanost personálu a chování těch zákazníků, kteří z nějakého důvodu vůbec neměli instinkty a snahu se zachránit (se skrytým významem na mě nechoďte). No byl to prostě stejně intenzivní zážitek, jako když si vychutnáte opravdu dobré jídlo (s obsahem THC).
lamps
lamps
15 253 bodů
7
Má hlavní emoce po zhlédnutí se vztahovala na neodolatelnou chuť na cheeseburger, což je v kontextu příběhu vlastně pochvala. Menu dovede vtáhnout a pobavit, ale osobně se mi nejvíce líbilo rozkrývání lidských povah podle toho, jak jednotliví hosté reagují na ta nejlépe ošetřená a zkrátka nejgurmánštější jídla pod sluncem. Tehdy začnete většinou osazenstva pohrdat a ďábelské praktiky šéfkuchaře Fiennese si můžete užívat. Jenže Mylod sází na marxistickou kritiku kapitálu a hororovou zábavu svádí někam, kde je ve výsledku pořád jen neškodnou hororovou zábavou s triviálním poselstvím. Takže je to jak navoněná z prdu kulička, na níž ovšem máme díky šikovným tvůrcům obrovskou chuť. I takový chod nám někdy musí stačit, aspoň že je servírovaný s láskou.


Dodatečné informace

Původní název:
The Menu (více)
  • USA Menu
  • USA The Menu
  • USA El menú
  • USA Le Menu
Premiéra v ČR:
23. 6. 2024
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
79,63 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Menu je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch