Kate Winslet vládne a klidně vás zmlátí. V traileru na Režim se mění v krutou diktátorku

Kate Winslet vládne a klidně vás zmlátí. V traileru na Režim se mění v krutou diktátorku
Režim | HBO Max
Na rozdíl od výtečné kriminálky Mare z Easttownu ovšem tentokrát Kate Winslet neztvární postavu, již byste chtěli fandit. Zahraje si totiž kancléřku Elenu, která stane v čele fiktivní evropské země. Za zdmi jejího paláce pak budeme v rámci jednoho roku sledovat, jak se její autoritářský systém pomalu rozpadá a ona udělá doslova cokoliv, aby se udržela u moci a zastrašila své politické oponenty. Čím dál více se tak bude stávat nekompromisní diktátorkou a bude jí v tom pomáhat také voják Zubak s trefnou přezdívkou „Řezník“, s nímž si vybuduje velmi blízký vztah.
Režim
Režim
58%
Druhá upoutávka toho z příběhu prozrazuje o něco více, než předchozí teaser a láká na mix rýpavé politické satiry, v níž si budou dělat tvůrci z hlavní postavy i trochu legraci, s evidentně dramatičtější částí, v které bude scénář nejspíš reflektovat i současnou politickou situaci a možná nám nabídne i nehezký obraz současné společnosti. Což je kombinace, který by se mnoha autorům mohla snadno rozpadnout pod rukama, v této tvůrčí konstelaci to ale nejspíš nehrozí.
Režim: trailer | HBO Max
Seriál má totiž na starosti Will Tracy, který se podílel na scénářích jednoho z nejlepších seriálů posledních let, Boje o moc, a napsal také hravý snímek Menu. Režii si pak vezme na starost ostřílený veterán Stephen Frears (Královna) a Jessica Hobbs (Koruna). Kate Winslet má navíc na kvalitní projekty čuch a po herecké stránce jí bude krýt záda např. Hugh Grant, Matthias Schoenaerts či Andrea Riseborough. Upoutávka zejména ve své satirické části láká na velmi kousavou a scenáristicky sebevědomou podívanou. Zda ji opravdu dostaneme, se dozvíme už 3. března na HBO a streamovací platformě HBO Max.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na HBO Max.
Zdroj: HBO Max