Nejočekávanější seriály roku: vrátí se Hra na oliheň, Rod draka a dorazí i Batmanův záporák

Nejočekávanější seriály roku: vrátí se Hra na oliheň, Rod draka a dorazí i Batmanův záporák
Nejočekávanější seriály roku 2024 | Netflix/HBO/Warner Bros.
Rok 2024 toho nabídne pro příznivce kabelovek i streamovacích služeb opravdu mnoho a na své si přijdou fandové všech žánrů. Milovníci marvelovek dostanou drsnou Echo či čarodějnou novinku Agatha: Darkhold Diaries, fandové Star Wars pak nové seriály The Acolyate a Skeleton Crew. Dorazí nová verze akčňáku Pan a paní Smithovi, historický Šogúnnás zavede do Japonska v 17. století a příznivci animáků dostanou konečně dlouho očekávanou druhou řadu videoherní adaptace Arcane. Ano, bude toho dost. Abychom vám výběr na seriálovém poli malinko zjednodušili, zde máte desítku těch nejočekávanějších kousků.
Avatar: Legenda o Aangovi ( Avatar: The Last Airbender )
Avatar: Legenda o Aangovi
Avatar: Legenda o Aangovi
73%
Avatar není pouze sci-fi eposem Jamese Camerona, ale také kultovním animovaným seriálem. Ten sleduje osud 12letého chlapce Aanga, jenž je vládcem živlů a je jedinou nadějí na záchranu světa, který je rozdělen válkou. Slavná látka se už sice hrané verze před lety dočkala, na katastrofálního Posledního vládce větru od M. Night Shyamalanatouží ovšem všichni zapomenout. Seriál od Netflixu bude chtít nejen napravit látce reputaci, ale hlavně doručit velkolepou fantasy. Vzhledem k tomu, jaký úspěch slavila na streamovací platformě adaptace anime One Piece, by mohli opět slavit velký úspěch.
Banda ( The Boys )
Banda
Banda
92%
Mezi nejočekávanější návraty jistě patří krvavý hit Banda, který otáčí známé komiksové propriety naruby a servíruje divákům úspěšně vydatnou porci šťavnatých brutalit, zvrácených momentů i skvěle napsaného příběhu, jenž i dokáže nastavit zrcadlo současné americké společnosti. Podle první ukázky bude souboj mezi Homelanderem a Butcherem výživný i tentokrát.
Banda: teaser trailer na 4. sérii | Amazon Prime Video
Fallout
Fallout
Fallout
89%
Adaptace legendární videoherní série nás zavede do postapokalyptické budoucnosti, kdy lidé desítky let po nukleární válce začínají vycházet ze svých bunkrů a zjišťují, že nehostinné okolí je plné nebezpečí. Seriál má na starosti tvůrčí duo Jonathan Nolan a Lisa Joy (Westworld), jež bude chtít do hrané podoby převést nejen jedinečný vizuál, ale také nezaměnitelný humor.
Hra na oliheň ( Squid Game )
Hra na oliheň
Hra na oliheň
81%
Hra na oliheň se stala před dvěma lety naprostým seriálovým fenoménem, u něhož tak obří popularitu nečekali zřejmě ani sami tvůrci. Zvrácená soutěž s vražednými dětskými hrami se tak vrací, i když to možná korejští autoři ani původně nezamýšleli. Dokáží však v příběhu, v němž se řeklo zdánlivě vše, přijít ještě s něčím novým? Očekávání fanoušků budou po mimořádném úspěchu jistě vysoko.
Hra na oliheň
Hra na oliheň | Netflix
Problém tří těles ( The Three-Body Problem )
Problém tří těles
Problém tří těles
75%
Tvůrčí dvojice D.B. Weiss a David Benioff se po konci fantasy megahitu Hra o trůny vrací s novým seriálem, opět na motivy úspěšné knižní předlohy. Problém tří těles podle stejnojmenného románu od Liou Cch’-sina nás zavede do Číny v šedesátých letech dvacátého století, kdy se tamní vojenský projekt rozhodne navázat kontakt s mimozemskou civilizací. A samozřejmě to nedopadne dobře. Následná invaze rozdělí lidstvo na dva tábory a spustí nečekané události.
Režim ( The Regime )
Režim
Režim
58%
Když oscarová herečka Kate Winslet naposledy spojila síly s HBO, vznikla z toho výtečná kriminální minisérie Mare z Easttownu a nyní bude chtít tyto kvality zopakovat. Politické drama Režim nás zavede za zdi paláce fiktivní evropské země, kde chce kancléřka s tváří známé herečky udržet svou autoritářskou moc za každou cenu. A bude u toho mimo jiné i Hugh Grant.
Rod draka ( House of the Dragon )
Rod draka
Rod draka
83%
Když už byla řeč o Hře o trůny, nesmíme zapomenout na úspěšný spin-off Rod draka. První řada nám ukázala, že skvěle napsané drama plné pletich, rodinných intrik a nebezpečných draků může vznikat i mimo původní seriál, a že má tato značka stále sakra co nabídnout. V druhé řadě pak tzv. Tanec draků, tedy nejkrvavější válka v historii rodu Targaryenů, vypukne naplno a krev lidí i dráčků poteče ve velkém. Snad u toho znovu bude i nadstandardní seriálová kvalita.
Rod draka
Rod draka | HBO Max
Temný případ: Noční krajina ( True detective: Night Country )
Temný případ
Temný případ
88%
Slavná kriminální antologie Temný případ slavila se svou první řadou obří úspěch a mluvilo se o ní coby o jedné z nejlepších kriminálek všech dob. Druhá a třetí řada však zůstaly za očekáváním, a tak značka dostává mírný restart s novými tvůrci i přesunem na chladnou Aljašku. Hlavní hrdinky v čele s Jodie Foster budou vyšetřovat brutální vraždu několika lidí a první ohlasy naznačují, že se ke značce po dvou přešlapech konečně vrátila kvalita.
The Penguin
Tučňák
Tučňák
AI
69%
The BatmanRobertem Pattinsonem slavil úspěch u diváků i kritiků a jedním z jeho nejvýraznějších prvků byl bezpochyby záporák Tučňák s tváří k nepoznání namaskovaného Colina Farrella. V jeho sólovce na streamovací službě Max budeme sledovat, jak se z něj po událostech z filmu stává mafiánský boss Gothamu. Na seriálu se podílí také režisér Batmana Matt Reeves.
The Penguin
The Penguin | HBO Max
Vládcové nebes ( Masters of the Air )
Vládcové nebes
Vládcové nebes
76%
Steven Spielberg, Tom Hanks a Gary Goetzman stojí producentsky za vznikem jedné z nejoceňovanějších minisérií všech dob, Bratrstvem neohrožených, a úspěch slavili o pár let později také s Pacifikem. Nyní chce tvůrčí tým svou „válečnou trilogii“ uzavřít výletem do oblak. Velkolepý seriál Vládcové nebes od Apple TV+ bude pojednávat o členech 100. bombardovací skupiny, která prováděla nálety nad Hitlerovým Německem a bojovala často nejen ve vzduchu, ale také na zemi. Ve velkorozpočtové minisérii se představí vycházející talenti Austin Butler, Barry Keoghan či Ncuti Gatwa.
Čeká nás toho tedy opravdu hodně. Pokud vám ovšem tato nabídka nestačí, můžete se podívat také na náš žebříček nejlepších seriálů roku 2023 a dohánět resty.