HBO GO: Novinky a tipy na březen 2021

HBO GO: Novinky a tipy na březen 2021
Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) | Warner Bros.
Nejzajímavější březnové novinky:
Allen vs. Farrow (2021)
Allen vs. Farrow
Čtyřdílný dokumentární seriál HBO je dílem oceňovaných investigativních filmařů Kirbyho Dicka, Amy Ziering a Amy Herdy. Minisérie odhaluje nechvalně proslulý hollywoodský skandál – obvinění Woodyho Allena (Annie Hall, Manhattan) ze sexuálního zneužívání jeho tehdy sedmileté dcery Dylan, jejíž matkou je Mia Farrow (Rosemary má děťátko). Dále následný soudní proces, odhalení Allenova vztahu s dcerou Miy Farrow Sun-Yi, jakožto i kontroverzní dohru v následujících letech. Životy kdysi slavného filmového páru byly nenávratně zničeny a jejich rodina se rozpadla na základě veřejného odhalení údajného sexuálního zneužívání a bouřlivých sporů, které následovaly.

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
Liga spravedlnosti Zacka Snydera
Dlouho očekávaná speciální čtyřhodinová verze epické komiksové týmovky ze stáje DC, za níž stojí Zack Snyder (Muž z oceli, Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti), původní režisér filmu, jenž musel být v roce 2017 z osobních důvodů nahrazen Jossem Whedonem (Avengers). Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. Proto spojí síly s Dianou Prince/Wonder Woman (Gal Gadot) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman, Wonder Woman, Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. Na HBO GO snímek dorazí 18. března.

My děti ze stanice ZOO (2021)
Volně pojatá osmidílná seriálová adaptace autobiografického bestselleru a kultovního filmu z počátku 80. let je příběhem skupiny mladých lidí, kteří se potkávají v berlínských klubech, kam chodí na tajné opojné večírky. Jsou plní sil a cítí se neohroženě. Na plné obrátky si užívají života v tomto „ráji“, který se na první pohled zdá být plný barev, troufalostí a vzrušujících zážitků. Postupně se sbližují a společně hledají nová vzrušení a požitky. Ocitají se na vrcholu euforie, ze které však padají na hluboké dno. Hlavní hrdinkou je Christiane, jejíž život se bortí po ošklivém rozchodu rodičů. Z domu utíká přímo do svůdného prostředí berlínského podsvětí. Únik před realitou, život v přítomném okamžiku, začátky krásných přátelství, móda, hudba, závislosti...

Pán prstenů (2001-2003) + Hobit (2012-2014)
Od prvního března si na HBO GO můžete pustit obě úspěšné a divácky oblíbené velkolepé fantasy trilogie v režii Petera Jacksona, které vznikly podle proslulých knih od J. R. R. Tolkiena. V případě Hobita se pak kromě kinoverzí můžete podívat i na jejich rozšířené režisérské verze.

Tipy na dříve přidané filmy:
Identita (2003)
Identita
V originálním hororovém thrilleru Jamese Mangolda (Logan: Wolverine, Le Mans '66, Indiana Jones 5), fungujícím jako mix nezvyklé detektivky a strašidelné vyvražďovačky, se uprostřed bouřky schází deset cizích lidí, z nichž si každý střeží své tajemství. Řidič limuzíny (John Cusack), televizní hvězda 80. let (Rebecca DeMornay), policista (Ray Liotta), který převáží vraha (Jake Busey), prostitutka (Amanda Peet), párek novomanželů a tříčlenná rodina v krizi nacházejí útočiště v opuštěném motelu, který provozuje nervózní noční správce. Když však začnou návštěvníci jeden po druhém umírat, pocit úlevy z nalezeného přístřeší rychle vystřídá strach. Záhy si uvědomí, že pokud chtějí přežít, budou muset odhalit, co je svedlo dohromady.

Muži, ženy a děti (2014)
Vypjaté drama Jasona Reitmana (Děkujeme, že kouříte, Prodloužený víkend) sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se snaží zorientovat v tom, jak internet zasahuje do jejich vztahů, způsobu komunikace, sebepojetí i milostného života. Film se zaměřuje na sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, kterými se lidé ubírají. Ať už jsou jejich životní volby tragické či plné naděje, je zřejmé, že nikdo není imunní vůči této obrovské společenské změně, která k nám přichází prostřednictvím telefonu, tabletu nebo počítače. V hlavních rolích Adam Sandler, Jennifer Garner, Judy Greer, Timothée Chalamet, Dean Norris aj.

Vítejte v džungli (2004)
Vítejte v džungli: trailer | Columbia Pictures
Parádní dobrodružná akční komedie Petera Berga (Království, Den patriotů) vznikla v době, kdy si populární ex-wrestler Dwayne 'The Rock' Johnson svou pozici jedné z největších současných hollywoodských hereckých hvězd teprve budoval. Zde ztvárnil muže jménem Beck, drsňáka, který je ochoten použít jakékoli prostředky k tomu, aby získal věc, pro kterou ho jeho klient poslal. Tentokrát si jej najal král podsvětí, aby se vydal do Brazílie hledat jeho problémového syna Travise (Seann William Scott), který zmizel v amazonské džungli během pátrání po artefaktu nevyčíslitelné hodnoty. Travis se však ukáže být ještě větším potížistou, než Beck čekal, a to nejen díky své výřečnosti a neustálým sklonům k útěku, ale také dalším dvěma komplikacím, které s sebou přináší: praktické Marianě (Rosario Dawson), jež zná odpovědi na některé ze skrytých tajemství džungle, a despotickému Hatcherovi (Christopher Walken), který změnil džungli a její obyvatele ve své vlastní zlatonosné impérium.