Děkujeme, že kouříte

73%
Děkujeme, že kouříte
Plakát traileru

Nick Naylor je úspěšný zaměstnanec velké tabákové společnosti a má v popisu práce velebit před veřejností a médii krásy kuřáctví. Díky své pohotovosti, cynickému vtipu a zkušenosti je schopen – jako každý správný ďáblův advokát – každou námitku svých odpůrců interpretovat ve prospěch zaměstnavatele. S dvojicí svých nejlepších přátel, pracujících pro společnost vyrábějící alkohol a pro jistou zbrojní korporaci, tvoří Nick trio známé jako Obchodníci se smrtí. Kovboj s cigaretou je na tom však momentálně špatně a souvislosti mezi omamnou bílou tyčinkou a bolestivou smrtí jsou stále zřetelněji na pořadu dne – a Nick by navíc chtěl být vzorem pro svého milovaného dvanáctiletého syna Joeyho. „Pozitivní“ prezentace vlastní práce před synovou školní třídou je jen prvním z řady kousků testujících Nickovu připravenost. A co když mu někdo začne vyhrožovat, že ho unese a podrobí zkázonosné protikuřácké léčbě? Autorem hvězdně obsazené satirické komedie je syn úspěšného amerického režiséra Ivana Reitmana, debutující Jason Reitman.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Jason Reitman a jeho přesně mířené píchnutí do vosího hnízda. To jaký zvolil styl vyprávění je základním kamenem celého filmu. Nechybí rychlý střih,dobrá hudba,zastavení scén a pěkná kamera. Sázka na hereckého barda Duvalla vyšla na 110% a i ostatní herci nezůstávají pozadu. Eckhart je v hlavní roli slušnej hajzlík. Nejedná se o typ komedie u které bych se válel smíchy,ale usmíval jsem se celou dobu.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Nevím, tento kuřácky nekuřácký film mě zkrátka moc neoslovil. Film balancuje mezi biografickým snímkem a satirou a divák, který neví o co jde, může být zmatený. Není to rozhodně špatný snímek, ale zkrátka mě nenadchnul tolik, jako většinu diváků - 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Inteligentní komedie, která si nehraje na intelektuální smršť, i když jí tu roli leckdo přisuzuje (a pak je zklamaný). Reitman ale skvěle vystihl hranici mezi čistou zábavou a přesahem.

Dodatečné informace

Původní název:
Thank You for Smoking (více)
  • USA Děkujeme, že kouříte
  • USA Thank You for Smoking
  • USA Ďakujeme, že fajčíte
  • USA Gracias por fumar
  • USA Merci de fumer
  • USA Multumim ca fumati!
  • USA Obrigado por Fumar
Premiéra v ČR:
21. 9. 2006
Země původu:
USA
Rozpočet:
6,5 mil. USD
Tržby:
24,79 mil. USD (celosvětově)

Podobné